matrixbord, Rijkswaterstaat, snelweg, maximumsnelheid

Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw

UTRECHT – Rijkswaterstaat heeft sinds maandagochtend half twaalf een zogenoemde snelheidsdeken over het snelwegennet gelegd. De matrixborden boven de weg geven een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur aan.

Dit is gedaan in verband met de verraderlijke gladheid. De wegen lijken schoon, maar door de lage temperaturen zijn ze op veel plaatsen glad door bevriezing.

Ondanks de waarschuwingen rijden veel weggebruikers te hard, zeggen Rijkswaterstaat en politie. Maandagochtend gebeurden op de A12, de A13 en de A20 ongevallen met vrachtverkeer met lange files tot gevolg.

Het systeem van de snelheidsdeken is dynamisch. Weginspecteurs die onderweg zijn geven steeds de actuele situatie door.

Het gebruik van winterbanden, zoals Goodyear, verkleint de kans op een ongeluk fors in dit soort winterse omstandigheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Maximumsnelheid snelwegen naar 50 km/h wegens sneeuw”

Martin|22.12.10|00:20

Wat een grap! Rijkswaterstaat kan de pot op met hun 50 km/h! Rijkswaterstaat is een grote bende amateuristisch zooitje!
Laat die amateurs bij Rijkswaterstaat eerst bij zichzelf beginnen en beter gaan strooien, om te beginnen met een mix van pekel/zand en eventueel bij sneeuwval met grit. Heel simpel doet men ook bij de Oosterburen waarom kan het hier niet?! En kom niet aan met dat er tekort is aan dit en dat, hou toch op met die lachwekkende onzin!

50 km/h op de snelweg?! Echt niet, my ass!