Mercedes-Benz, B-Klasse, nieuw

Nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse 19 november bij dealer

De nieuwe B-Klasse staat vanaf 19 november bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers. Hij is leverbaar vanaf € 26.990. De eerste telg van de Mercedes-Benz New Generation Compact Cars is met zijn nieuwe benzine- en dieselmotoren en de 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling efficienter en dynamischer dan ooit.

Van 12-14 oktober is er een ‘sneak preview’ bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

Diesel

De nieuwe B-Klasse is leverbaar met nieuwe benzine- en dieselmotoren die opvallen door optimale efficiency. Alle modellen die bij de marktintroductie beschikbaar zijn, vallen bij zakelijk gebruik in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Elk B-Klasse model is standaard uitgevoerd met een nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak; de nieuwe 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling is optioneel.

Het interieur van de nieuwe B-Klasse is zeer comfortabel en ongekend ruim. De voorstoelen bieden optimale zijdelingse steun en zijn voorzien van hoofdsteunen die bij een ongeval het risico op een whiplash verminderen. De passagiers achterin hebben een beenruimte van maar liefst 976 mm (meer dan in een E- of S-Klasse!). De bagageruimte heeft een inhoud van 488 liter. Het afwerkingsniveau van het interieur is bijzonder hoog.

Uitrusting

De standaarduitrusting van de nieuwe B-Klasse is zeer omvangrijk. Hij is bijvoorbeeld voorzien van het unieke COLLISION PREVENTION ASSIST, een radargestuurd ongevallen-waarschuwingsysteem met Adaptive Brake Assist. Dit geavanceerde systeem vermindert het risico op kop-staart botsingen. Ook vermoeidheidsherkenning ATTENTION ASSIST, dagrijverlichting en LED-achterlichten zijn standaard.

Standaard items in het het interieur zijn een multifunctioneel driespaaks stuur (12 functies), de centrale COMAND-controller voor het bedienen van diverse functies en het Audio 20 geluidsysteem met CD-speler.

Ambition-pakket

Direct bij de marktintroductie is het aantrekkelijke Ambition-pakket leverbaar. Tegen de bijtellingvriendelijke meerprijs van € 1.995 wordt de standaarduitrusting uitgebreid met PARKTRONIC parkeerhulp met actieve parkeergeleiding, een met leer bekleed stuur, Cruise Control, Becker MAP®PILOT navigatie en Bi-xenon verlichting.

De nieuwe B-Klasse staat vanaf 19 november bij alle Mercedes-Benz dealers. Van 12-14 oktober vindt bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht een exclusieve preview plaats. Geïnteresseerden kunnen zich bij de dealer aanmelden voor een toegangsbewijs.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse 19 november bij dealer”

Aldo|10.10.11|10:56

Een ontzettende verbetering! Hebben!