Ligtaxi, Kemperink Ombouw, Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy als ligtaxi te zien op Taxi Expo

Een auto geschikt maken voor liggend taxivervoer was in het verleden een grijs gebied vanwege de RDW-keuring. Het vervoer werd vrijwel uitsluitend uitgevoerd door ambulances. Sinds kort kan de RDW een ligtaxi-keuring afgeven, mits aan alle eisen voldaan. Daarom toont Kemperink Ombouw een Volkswagen Caddy Maxi als ligtaxi op de Taxi Expo.

Met het voertuig is gecombineerd vervoer mogelijk met meerdere zitopstellingen; ligbed én passagiers. “Dit scheelt het zowel in kosten als in tijd. Ambulancevervoer is duur en wordt niet altijd vergoed door de verzekering”, vertelt Dennis Spoolder van Kemperink Ombouw.

RDW Keuring

Vroeger was het zo dat uitsluitend partijen die daar een vergunning voor hadden het liggend vervoer mochten doen, zoals het ambulancevervoer. Tegenwoordig is het ook toegestaan dat taxibedrijven dit uitvoeren. Dat maakt het natuurlijk een stuk goedkoper voor de passagier.

Op de Caddy Maxi is een RDW keuring verplicht. Ook stelt de RDW eisen aan de brancard. Spoolder: “In de toekomst zal dit product een GWC (typegoedkeuring, red.) kennen.”

Taxi-ondernemer

De Caddy Maxi Ligtaxi is bedoeld voor taxi-ondernemers die hun dienstenaanbod uit willen breiden. “Gecombineerd vervoer is mogelijk”, zegt Spoolder. “Je kunt een ligbed en passagiers vervoeren. Maar het is ook mogelijk om alleen passagiers te vervoeren, of een rolstoel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Volkswagen Caddy als ligtaxi te zien op Taxi Expo | TaxiPro
Ligtaxi, Kemperink Ombouw, Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy als ligtaxi te zien op Taxi Expo

Een auto geschikt maken voor liggend taxivervoer was in het verleden een grijs gebied vanwege de RDW-keuring. Het vervoer werd vrijwel uitsluitend uitgevoerd door ambulances. Sinds kort kan de RDW een ligtaxi-keuring afgeven, mits aan alle eisen voldaan. Daarom toont Kemperink Ombouw een Volkswagen Caddy Maxi als ligtaxi op de Taxi Expo.

Met het voertuig is gecombineerd vervoer mogelijk met meerdere zitopstellingen; ligbed én passagiers. “Dit scheelt het zowel in kosten als in tijd. Ambulancevervoer is duur en wordt niet altijd vergoed door de verzekering”, vertelt Dennis Spoolder van Kemperink Ombouw.

RDW Keuring

Vroeger was het zo dat uitsluitend partijen die daar een vergunning voor hadden het liggend vervoer mochten doen, zoals het ambulancevervoer. Tegenwoordig is het ook toegestaan dat taxibedrijven dit uitvoeren. Dat maakt het natuurlijk een stuk goedkoper voor de passagier.

Op de Caddy Maxi is een RDW keuring verplicht. Ook stelt de RDW eisen aan de brancard. Spoolder: “In de toekomst zal dit product een GWC (typegoedkeuring, red.) kennen.”

Taxi-ondernemer

De Caddy Maxi Ligtaxi is bedoeld voor taxi-ondernemers die hun dienstenaanbod uit willen breiden. “Gecombineerd vervoer is mogelijk”, zegt Spoolder. “Je kunt een ligbed en passagiers vervoeren. Maar het is ook mogelijk om alleen passagiers te vervoeren, of een rolstoel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.