Audi A8, hybride

Audi komt met A6 Hybrid in maart en A8 Hybrid in juni

AUTOVANDAAG – Na de introductie van de Q5 Hybrid zijn momenteel de A6 Hybrid en A8 Hybrid in aantocht. Vanaf respectievelijk maart en juni staan ze bij de dealer. De A6 Hybrid kost 62.480 euro.

Sinds vorige week is de Audi A6 Hybrid bij de dealer te bestellen. Alleen leverbaar als sedan, uitgerust met en 2.0 TFSI viercilinder met 211 pk en een 45 pk sterke elektromotor, gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

Elektrische rijden

De lithium-ion accu’s zijn deels geplaatst in de bagageruimte – er blijft nog 375 liter over – en hebben voldoende capaciteit voor drie kilometer volledig elektrisch rijden. Hierbij is een topsnelheid van 100 km/u haalbaar.

De efficiënte samenwerking tussen de benzine- en elektromotor resulteert in een verbruik dat net boven dat van de sterkste dieseluitvoering ligt; 6.2l/100km. CO2-uitstoot? 142 gram.  Vanaf maart staat de A6 Hybrid bij de dealer. De prijslijst noemt een bedrag van 62.480 euro.

A8 Hybrid

Audi’s vlaggenschip A8 komt ook als Hybrid op de markt en is eveneens voorzien van de 2.0 TFSI benzine- en een elektromotor. De A8 laat dan een verbruik van 6.4 l/100km voor zich noteren. Dat komt overeen met 148 gram CO2 en dus is de A8 Hybrid een van de zuinigste topklasse sedan’s die er op de markt zijn.

Dankzij de krachtige aandrijflijn presteert de Duitser op niveau; voor de sprint van 0-100 km/h is slechts 7.7 seconden noodzakelijk. De topsnelheid ligt op 235 km/u. In juni komt de A8 Hybrid naar Nederland, gevolgd door de A8 Lang in november. Prijzen zijn nog niet bekend.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.