Taxi voor bedlegerige passagier gat in de markt

Enig alternatief lijkt de ambulance, maar die komt enkel voorrijden bij spoedgevallen. Toch kan het voorkomen dat men niet anders dan liggend vervoerd kan worden. In plaats van met 112 bel je dan Taxibedrijf Van den Hout in Kaatsheuvel dat een Viano aangepast door Tribus in gebruik heeft genomen. In een handomdraai is de Mercedes in te zetten voor zakelijk danwel horizontaal vervoer. 

“Stel je bent bedlegerig, maar wilt toch naar een bruiloft,” spiegelt Alexander van den Hout, directeur van het gelijknamige taxibedrijf, voor. “Of je moet worden gerepatrieerd. Situaties zonder medische bijstand, dus waarom zou je niet met een taxi gaan? Er zijn in Nederland een boel mensen in bejaardenhuizen en verpleeghuizen die af en toe naar het ziekenhuis moeten. Een ambulance kost dan al gauw 350 euro.”

Vergoedingen

Liggend vervoer behoeft geen medische indicatie, wel moet altijd de brancard gebruikt worden. Riemen zijn immers verplicht. Vergoedingen vanuit de gemeente of zorgverzekeraar zijn nog niet gebruikelijk, maar er zijn absoluut situaties waarbij dit wordt verstrekt. Taxibedrijf Van den Hout adviseert klanten de instanties te vragen naar mogelijke financiële ondersteuning. “Via het KNV zijn wij daarover bovendien ook naar mogelijkheden aan het kijken.”

Tribus in Utrecht paste de Viano zo aan dat de passagiersstoelen zowel aan op links als rechts eenvoudig kunnen worden vervangen door een brancard op slede. De overgebleven drie zitplaatsen blijven dan in gebruik voor bijvoorbeeld familieleden of verzorgers.

Compromisloos

“Een hoop taxibedrijven praten wel over liggend vervoer, maar wij zijn het gewoon maar eens gaan doen,” zegt Van den Hout. “Wij hebben een klant die regelmatig naar het ziekenhuis moet en die bracht het voor het eerst ter sprake. Soms mag ze mee met een boot van het Rode Kruis.”

“Op de manier waarop Tribus de aanpassing heeft uitgevoerd, blijft deze Viano ook prima geschikt voor hoger segment zakenvervoer. Niet constant in bedrijf is deze met uitneembaar brancard een voertuig zonder compromissen,” aldus Alexander van den Hout. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

6 reacties op “Taxi voor bedlegerige passagier gat in de markt”

Jack Vissenberg|13.06.13|16:21

Gefeliciteerd,eindelijk iemand die het aandurft. Nu er 1 schaap over de dam is zullen er zeker volgen al is het alleen om meer werk binnen te halen.

Yolanda Stoer|13.06.13|17:21

In Apeldoorn rijdt ook al langer een ligtaxi van http://www.robbersexclusief.nl/index.php/ligtaxi-apeldoorn.html

Peter Kloppenburg|13.06.13|20:20

Dit is niet nieuw, Taxi Bochove in HArderwijk hanteert dit systeem al sinds februari 2008 en heeft al vele mensne gerepatrieerd uit het buitenland
Als een van de chaufeeurs van de Volkswagen Multivan met Brancard heb ik regelmatig dit soort ritten mogen maken in die tijd.

Peter Kloppenburg, Ex chauffeur van Taxi Bochove HArderwijk

John Janos|13.06.13|20:27

Dit is zeker niet nieuw. Toen hij nog leefde haakte ik opa met zijn bed vast aan de trekhaak.

John Janos|13.06.13|20:28

???

Limousine Verhuur|13.06.13|21:17

Bij Taxi Van der Laan in Nieuwkoop ook mogelijk maar dan met nog 8 zitplaatsen
http://www.vdlaanbv.nl/index.cfm?firm=lagerberg&fuseaction=show.page&pageid=89

Taxi voor bedlegerige passagier gat in de markt | TaxiPro

Taxi voor bedlegerige passagier gat in de markt

Enig alternatief lijkt de ambulance, maar die komt enkel voorrijden bij spoedgevallen. Toch kan het voorkomen dat men niet anders dan liggend vervoerd kan worden. In plaats van met 112 bel je dan Taxibedrijf Van den Hout in Kaatsheuvel dat een Viano aangepast door Tribus in gebruik heeft genomen. In een handomdraai is de Mercedes in te zetten voor zakelijk danwel horizontaal vervoer. 

“Stel je bent bedlegerig, maar wilt toch naar een bruiloft,” spiegelt Alexander van den Hout, directeur van het gelijknamige taxibedrijf, voor. “Of je moet worden gerepatrieerd. Situaties zonder medische bijstand, dus waarom zou je niet met een taxi gaan? Er zijn in Nederland een boel mensen in bejaardenhuizen en verpleeghuizen die af en toe naar het ziekenhuis moeten. Een ambulance kost dan al gauw 350 euro.”

Vergoedingen

Liggend vervoer behoeft geen medische indicatie, wel moet altijd de brancard gebruikt worden. Riemen zijn immers verplicht. Vergoedingen vanuit de gemeente of zorgverzekeraar zijn nog niet gebruikelijk, maar er zijn absoluut situaties waarbij dit wordt verstrekt. Taxibedrijf Van den Hout adviseert klanten de instanties te vragen naar mogelijke financiële ondersteuning. “Via het KNV zijn wij daarover bovendien ook naar mogelijkheden aan het kijken.”

Tribus in Utrecht paste de Viano zo aan dat de passagiersstoelen zowel aan op links als rechts eenvoudig kunnen worden vervangen door een brancard op slede. De overgebleven drie zitplaatsen blijven dan in gebruik voor bijvoorbeeld familieleden of verzorgers.

Compromisloos

“Een hoop taxibedrijven praten wel over liggend vervoer, maar wij zijn het gewoon maar eens gaan doen,” zegt Van den Hout. “Wij hebben een klant die regelmatig naar het ziekenhuis moet en die bracht het voor het eerst ter sprake. Soms mag ze mee met een boot van het Rode Kruis.”

“Op de manier waarop Tribus de aanpassing heeft uitgevoerd, blijft deze Viano ook prima geschikt voor hoger segment zakenvervoer. Niet constant in bedrijf is deze met uitneembaar brancard een voertuig zonder compromissen,” aldus Alexander van den Hout. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

6 reacties op “Taxi voor bedlegerige passagier gat in de markt”

Jack Vissenberg|13.06.13|16:21

Gefeliciteerd,eindelijk iemand die het aandurft. Nu er 1 schaap over de dam is zullen er zeker volgen al is het alleen om meer werk binnen te halen.

Yolanda Stoer|13.06.13|17:21

In Apeldoorn rijdt ook al langer een ligtaxi van http://www.robbersexclusief.nl/index.php/ligtaxi-apeldoorn.html

Peter Kloppenburg|13.06.13|20:20

Dit is niet nieuw, Taxi Bochove in HArderwijk hanteert dit systeem al sinds februari 2008 en heeft al vele mensne gerepatrieerd uit het buitenland
Als een van de chaufeeurs van de Volkswagen Multivan met Brancard heb ik regelmatig dit soort ritten mogen maken in die tijd.

Peter Kloppenburg, Ex chauffeur van Taxi Bochove HArderwijk

John Janos|13.06.13|20:27

Dit is zeker niet nieuw. Toen hij nog leefde haakte ik opa met zijn bed vast aan de trekhaak.

John Janos|13.06.13|20:28

???

Limousine Verhuur|13.06.13|21:17

Bij Taxi Van der Laan in Nieuwkoop ook mogelijk maar dan met nog 8 zitplaatsen
http://www.vdlaanbv.nl/index.cfm?firm=lagerberg&fuseaction=show.page&pageid=89