Vrijwilligers-vervoer tussen station en ziekenhuis Hengelo

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is onlangs gestart met een ’taxiservice’ tussen haar Hengelose ziekenhuis en een nabijgelegen treinstation. Vanaf week 37 kunnen patiënten en begeleiders gebruik maken van de shuttleservice, bestuurd door vrijwilligers. Dat schrijft de ziekenhuisgroep op haar website.

De shuttleservice rijdt vier keer per uur tussen het ziekenhuis en het Hengelose treinstation Gezondheidspark. Beide locaties liggen iets minder dan een kilometer bij elkaar vandaan. Per keer kunnen drie passagiers mee, plus een aantal hulpmiddelen. De shuttle wordt bemand door vrijwilligers.

Taxiservice

De patiënt kan het vervoer van of naar het station vooraf bespreken. Ook kan de passagier zich bij de gastenbegeleider melden of bij de secretaresse van de betreffende ziekenhuisafdeling. Deze belt de chauffeur die de patiënt komt ophalen. Met de service wil het ziekenhuis het verblijf en de verplaatsingen zo gemakkelijk mogelijk maken.

ZGT benadrukt dat het gaat om een pilot. De ziekenhuisorganisatie wil de taxiservice drie maanden testen en dan bekijken of de proef een vervolg krijgt. Naast de locatie in Hengelo heeft ook het ZGT-ziekenhuis in Almelo een shuttleservice. In Almelo gaat het echter uitsluitend om vervoer binnen het ziekenhuis zelf. Hierbij wordt de passagier vervoerd van de hoofdingang naar de gewenste afdeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

3 reacties op “Vrijwilligers-vervoer tussen station en ziekenhuis Hengelo”

Henk Neervoort|23.09.13|20:52

hebben ziekenhuizen tegenwoordig ook al een taxivergunning,of hebben die dat niet nodig?
en dan de chauffeurs een taxipas,ben ik ook verzekerd als er iets gebeurd onderweg?

Renate Wijermars|23.09.13|21:06

Ik vind het absurd dat dit zomaar kan, oneerlijke concurentie.
Wij als taxi chauffeurs moeten allerlei diploma’s / certificaten halen en hier rijden vrijwilligers patienten van en naar het station. Geen taxipas nodig helemaal niks.
ZGT Hengelo en ZGT Almelo zijn samen gegaan en hebben auto’s om te pendelen tussen de werklocaties, daar kan ik begrip voor krijgen.
Maar nu een taxi/shuttle dienst ik heb er geen goed woord voor over.
Maar ja wie ben ik????
Renate (chauffeuse uit Almelo)

Diana de Paauw|26.09.13|12:37

Ik woon in Hengelo en deze shuttles komen practisch niet op de openbare weg,ze rijden over het parkeerterrein van het ziekenhuis
En Renate die zelfde shuttles reden ook al toen in Almelo het ziekenhuis werd verbouwd.Toen reden ze van de meubel boulevard naar de ingang.Dat is niets om je druk over te maken.Het gaat om een paar honderd meter en daar bel je geen taxi voor maar is voor sommige mensen net te ver om te lopen
Ik ben zelf ook taxichauffeuse en zie hier geen enkel probleem bij

Vrijwilligers-vervoer tussen station en ziekenhuis Hengelo | TaxiPro

Vrijwilligers-vervoer tussen station en ziekenhuis Hengelo

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is onlangs gestart met een ’taxiservice’ tussen haar Hengelose ziekenhuis en een nabijgelegen treinstation. Vanaf week 37 kunnen patiënten en begeleiders gebruik maken van de shuttleservice, bestuurd door vrijwilligers. Dat schrijft de ziekenhuisgroep op haar website.

De shuttleservice rijdt vier keer per uur tussen het ziekenhuis en het Hengelose treinstation Gezondheidspark. Beide locaties liggen iets minder dan een kilometer bij elkaar vandaan. Per keer kunnen drie passagiers mee, plus een aantal hulpmiddelen. De shuttle wordt bemand door vrijwilligers.

Taxiservice

De patiënt kan het vervoer van of naar het station vooraf bespreken. Ook kan de passagier zich bij de gastenbegeleider melden of bij de secretaresse van de betreffende ziekenhuisafdeling. Deze belt de chauffeur die de patiënt komt ophalen. Met de service wil het ziekenhuis het verblijf en de verplaatsingen zo gemakkelijk mogelijk maken.

ZGT benadrukt dat het gaat om een pilot. De ziekenhuisorganisatie wil de taxiservice drie maanden testen en dan bekijken of de proef een vervolg krijgt. Naast de locatie in Hengelo heeft ook het ZGT-ziekenhuis in Almelo een shuttleservice. In Almelo gaat het echter uitsluitend om vervoer binnen het ziekenhuis zelf. Hierbij wordt de passagier vervoerd van de hoofdingang naar de gewenste afdeling.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

3 reacties op “Vrijwilligers-vervoer tussen station en ziekenhuis Hengelo”

Henk Neervoort|23.09.13|20:52

hebben ziekenhuizen tegenwoordig ook al een taxivergunning,of hebben die dat niet nodig?
en dan de chauffeurs een taxipas,ben ik ook verzekerd als er iets gebeurd onderweg?

Renate Wijermars|23.09.13|21:06

Ik vind het absurd dat dit zomaar kan, oneerlijke concurentie.
Wij als taxi chauffeurs moeten allerlei diploma’s / certificaten halen en hier rijden vrijwilligers patienten van en naar het station. Geen taxipas nodig helemaal niks.
ZGT Hengelo en ZGT Almelo zijn samen gegaan en hebben auto’s om te pendelen tussen de werklocaties, daar kan ik begrip voor krijgen.
Maar nu een taxi/shuttle dienst ik heb er geen goed woord voor over.
Maar ja wie ben ik????
Renate (chauffeuse uit Almelo)

Diana de Paauw|26.09.13|12:37

Ik woon in Hengelo en deze shuttles komen practisch niet op de openbare weg,ze rijden over het parkeerterrein van het ziekenhuis
En Renate die zelfde shuttles reden ook al toen in Almelo het ziekenhuis werd verbouwd.Toen reden ze van de meubel boulevard naar de ingang.Dat is niets om je druk over te maken.Het gaat om een paar honderd meter en daar bel je geen taxi voor maar is voor sommige mensen net te ver om te lopen
Ik ben zelf ook taxichauffeuse en zie hier geen enkel probleem bij