Toyota

Toyota stopt met ontwikkelen nieuwe dieselmotoren

De grootste autofabrikant ter wereld Toyota stopt met het ontwikkelen van nieuwe dieselmotoren. Een besluit dat mede is ingegeven door het schandaal met de sjoemelsoftware van de Duitse concurrent Volkswagen. De Japanse fabrikant zet al geruime tijd in op semi-elektrische auto’s en voor de lange termijn op waterstofvoertuigen. Deze koers blijft het bedrijf voortzetten, maar nu is ook bekendgemaakt dat de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren wordt stopgezet.

Naast de Volkswagen-affaire zijn ook de kosten voor nieuwe dieselmotoren een belangrijke reden om de ontwikkeling stop te zetten. Door steeds strenger wordende normen voor de uitstoot van schadelijke stoffen, worden dergelijke motoren steeds duurder om te maken.

Bestaande modellen

Dit betekent zeker niet dat diesel-Toyota’s op korte termijn uit het straatbeeld verdwijnen. Over het stilleggen van de productie van al bestaande modellen wordt niet gesproken. Het gaat uitsluitend om het stopzetten van de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren op diesel, meldt Die Welt.

De markt voor dieselauto’s is in veel delen van de wereld klein. Bijvoorbeeld in China en de Verenigde Staten zijn er weinig personenvoertuigen die op de brandstof rijden. En ook in thuisland Japan is dat aantal beperkt. In Nederland zijn dieselauto’s ook veruit in de minderheid. Wel rijden bijna alle taxi’s op diesel, maar hier heeft Toyota’s een zeer klein marktaandeel. In andere delen van Europa, bijvoorbeeld België, is de brandstof wel populair in het segment voor personenauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Toyota stopt met ontwikkelen nieuwe dieselmotoren | TaxiPro
Toyota

Toyota stopt met ontwikkelen nieuwe dieselmotoren

De grootste autofabrikant ter wereld Toyota stopt met het ontwikkelen van nieuwe dieselmotoren. Een besluit dat mede is ingegeven door het schandaal met de sjoemelsoftware van de Duitse concurrent Volkswagen. De Japanse fabrikant zet al geruime tijd in op semi-elektrische auto’s en voor de lange termijn op waterstofvoertuigen. Deze koers blijft het bedrijf voortzetten, maar nu is ook bekendgemaakt dat de ontwikkeling van nieuwe dieselmotoren wordt stopgezet.

Naast de Volkswagen-affaire zijn ook de kosten voor nieuwe dieselmotoren een belangrijke reden om de ontwikkeling stop te zetten. Door steeds strenger wordende normen voor de uitstoot van schadelijke stoffen, worden dergelijke motoren steeds duurder om te maken.

Bestaande modellen

Dit betekent zeker niet dat diesel-Toyota’s op korte termijn uit het straatbeeld verdwijnen. Over het stilleggen van de productie van al bestaande modellen wordt niet gesproken. Het gaat uitsluitend om het stopzetten van de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren op diesel, meldt Die Welt.

De markt voor dieselauto’s is in veel delen van de wereld klein. Bijvoorbeeld in China en de Verenigde Staten zijn er weinig personenvoertuigen die op de brandstof rijden. En ook in thuisland Japan is dat aantal beperkt. In Nederland zijn dieselauto’s ook veruit in de minderheid. Wel rijden bijna alle taxi’s op diesel, maar hier heeft Toyota’s een zeer klein marktaandeel. In andere delen van Europa, bijvoorbeeld België, is de brandstof wel populair in het segment voor personenauto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.