Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

Nieuwe versie van Ford Transit rolstoelbus

Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

Ford wil zijn rol in het personenvervoer vergroten met de lancering van de nieuwe versie van de Transit rolstoelbus. Het voertuig is nu leverbaar met een verlaagde voor-instap, een automatisch schakelsysteem en een motor die voldoet aan de Euro 6-norm. Voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe Ford Transit is de autoproducent een samenwerking aangegaan met ombouwfabrikant Tribus.

De engineers van de Europese fabriek van Ford en de engineers van Tribus hebben intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe Ford Transit rolstoelbus. Aan de uitdagingen in materialen en gewicht zijn voldaan en over het resultaat zijn beide partijen zeer tevreden. De ombouw is uitgevoerd met hoogwaardige, lichte en geïntegreerde materialen, waarmee de Transit voldoet aan alle geldende kwaliteitseisen.

Hoogwaardige materialen

Het voertuig heeft een verlaagde voor-instap die voorzien is van instapstangen, zodat passagiers veilig en snel kunnen instappen. De Transit is verder uitgerust met het geïntegreerde vloer- en stoelsysteem TriflexAIR. Deze vloer is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt vele flexibele stoel- rolstoelindelingen. Ook is de Transit voorzien van een rolstoellift aan de achterzijde, waardoor mensen met een beperkte mobiliteit veilig en gebruiksvriendelijk kunnen reizen.

Eerste dertig voertuigen verkocht

“De rolstoelbus in deze vorm is bij uitstek geschikt voor gebruik in de taxi of OV-branche”, vertelt Wilfred Wijnands van Tribus. “Door de verlaagde voor-instap komen passagiers binnen via de voorkant van de bus en staan deze bij binnenkomst oog in oog met de chauffeur. Dit geeft chauffeur en reiziger een veilig gevoel en het bevordert de instapsnelheid.”

Ford heeft ter introductie dertig voertuigen uitgebracht. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. Tribus bouwt de voertuigen om en verwacht deze medio juni uit te leveren aan Munckhof Taxi in Horst en Noot Personenvervoer in Ede.

Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nieuwe versie van Ford Transit rolstoelbus | TaxiPro
Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

Nieuwe versie van Ford Transit rolstoelbus

Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

Ford wil zijn rol in het personenvervoer vergroten met de lancering van de nieuwe versie van de Transit rolstoelbus. Het voertuig is nu leverbaar met een verlaagde voor-instap, een automatisch schakelsysteem en een motor die voldoet aan de Euro 6-norm. Voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe Ford Transit is de autoproducent een samenwerking aangegaan met ombouwfabrikant Tribus.

De engineers van de Europese fabriek van Ford en de engineers van Tribus hebben intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe Ford Transit rolstoelbus. Aan de uitdagingen in materialen en gewicht zijn voldaan en over het resultaat zijn beide partijen zeer tevreden. De ombouw is uitgevoerd met hoogwaardige, lichte en geïntegreerde materialen, waarmee de Transit voldoet aan alle geldende kwaliteitseisen.

Hoogwaardige materialen

Het voertuig heeft een verlaagde voor-instap die voorzien is van instapstangen, zodat passagiers veilig en snel kunnen instappen. De Transit is verder uitgerust met het geïntegreerde vloer- en stoelsysteem TriflexAIR. Deze vloer is gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt vele flexibele stoel- rolstoelindelingen. Ook is de Transit voorzien van een rolstoellift aan de achterzijde, waardoor mensen met een beperkte mobiliteit veilig en gebruiksvriendelijk kunnen reizen.

Eerste dertig voertuigen verkocht

“De rolstoelbus in deze vorm is bij uitstek geschikt voor gebruik in de taxi of OV-branche”, vertelt Wilfred Wijnands van Tribus. “Door de verlaagde voor-instap komen passagiers binnen via de voorkant van de bus en staan deze bij binnenkomst oog in oog met de chauffeur. Dit geeft chauffeur en reiziger een veilig gevoel en het bevordert de instapsnelheid.”

Ford heeft ter introductie dertig voertuigen uitgebracht. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. Tribus bouwt de voertuigen om en verwacht deze medio juni uit te leveren aan Munckhof Taxi in Horst en Noot Personenvervoer in Ede.

Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

Ford Transit, Tribus. Foto: Tribus

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.