Tribus lanceert twee innovaties voor de taxibranche

Tijdens de dertiende Taxi Expo-deelname op rij presenteert Tribus twee nieuwe producten: de lagevloerbus VW Civitas Economy en de volledige vernieuwde vloer TriflexAIR.

Het bekende lagevloerbus-ontwerp Civitas Economy is doorontwikkeld op basis van een VW Crafter van 4 meter lang en 3 meter hoog. Het voertuig beschikt over acht zitplaatsen en één rolstoelplek en kan gereden worden met rijbewijs B. Bijzonder aan het nieuwe model Civitas is de toepassing van het geïntegreerde rolstoelvastzetsysteem TriflexAIR. Dit systeem is volledig weggewerkt in de vloer en mechanisch te bedienen waardoor een hoge betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Het vervoeren van rolstoelgebruikers is daardoor nog eenvoudiger.

Door de lichtgewichte constructie van minder dan 3.500 kg is het mogelijk om acht passagiers te vervoeren. Het aantal zitplaatsen in het verlaagde gedeelte is vergroot van twee naar vijf. De Civitas Economy biedt passagiers een goed uitzicht middels panoramaruiten en een goede toegankelijkheid via brede metrodeuren die bedienbaar zijn vanaf het dashboard. Het voertuig is geschikt voor gebruik op lijndiensten, buurtbusdiensten en in het contractvervoer.

Nieuw ontwerp vloersysteem TriflexAIR 2.0

In 2012 introduceerde Tribus het geïntegreerde TriflexAIR vloersysteem. Nu, zeven jaar later, is het tijd voor een innovatieve doorontwikkeling. TriflexAIR 2.0 is extreem licht, vanaf 120 kilo. Dat betekent een gewichtsbesparing van 50 procent. Het lagere gewicht biedt de taxiondernemer een besparing op brandstof en CO2. Bijzonder aan de constructie zijn de modulaire basiselementen die compatibel zijn voor elke type voertuig. Zo kunnen dealers eenvoudig voorraad hanteren en flexibel bouwen. De compacte afmetingen en het lichte gewicht is daarnaast ideaal voor pakketverzending.

De recent ontwikkelde VW e-Crafter rolstoelbus kan tijdens Taxi Expo 2019 worden bezichtigd op de stand van Volkswagen. De nieuwe versie van de TriflexAIR is te zien op de stand van Tribus.

Meld je aan voor Taxi Expo 2019

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tribus lanceert twee innovaties voor de taxibranche | TaxiPro

Tribus lanceert twee innovaties voor de taxibranche

Tijdens de dertiende Taxi Expo-deelname op rij presenteert Tribus twee nieuwe producten: de lagevloerbus VW Civitas Economy en de volledige vernieuwde vloer TriflexAIR.

Het bekende lagevloerbus-ontwerp Civitas Economy is doorontwikkeld op basis van een VW Crafter van 4 meter lang en 3 meter hoog. Het voertuig beschikt over acht zitplaatsen en één rolstoelplek en kan gereden worden met rijbewijs B. Bijzonder aan het nieuwe model Civitas is de toepassing van het geïntegreerde rolstoelvastzetsysteem TriflexAIR. Dit systeem is volledig weggewerkt in de vloer en mechanisch te bedienen waardoor een hoge betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Het vervoeren van rolstoelgebruikers is daardoor nog eenvoudiger.

Door de lichtgewichte constructie van minder dan 3.500 kg is het mogelijk om acht passagiers te vervoeren. Het aantal zitplaatsen in het verlaagde gedeelte is vergroot van twee naar vijf. De Civitas Economy biedt passagiers een goed uitzicht middels panoramaruiten en een goede toegankelijkheid via brede metrodeuren die bedienbaar zijn vanaf het dashboard. Het voertuig is geschikt voor gebruik op lijndiensten, buurtbusdiensten en in het contractvervoer.

Nieuw ontwerp vloersysteem TriflexAIR 2.0

In 2012 introduceerde Tribus het geïntegreerde TriflexAIR vloersysteem. Nu, zeven jaar later, is het tijd voor een innovatieve doorontwikkeling. TriflexAIR 2.0 is extreem licht, vanaf 120 kilo. Dat betekent een gewichtsbesparing van 50 procent. Het lagere gewicht biedt de taxiondernemer een besparing op brandstof en CO2. Bijzonder aan de constructie zijn de modulaire basiselementen die compatibel zijn voor elke type voertuig. Zo kunnen dealers eenvoudig voorraad hanteren en flexibel bouwen. De compacte afmetingen en het lichte gewicht is daarnaast ideaal voor pakketverzending.

De recent ontwikkelde VW e-Crafter rolstoelbus kan tijdens Taxi Expo 2019 worden bezichtigd op de stand van Volkswagen. De nieuwe versie van de TriflexAIR is te zien op de stand van Tribus.

Meld je aan voor Taxi Expo 2019

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.