Protection Screen

Schermen Protection Screen groot succes in taximarkt

Foto: Protection Screen

De demonteerbare veiligheidsschermen voor taxi’s van Protection Screen weten hun weg naar de taxibedrijven prima te vinden. Daardoor is het aanbod in schermen onlangs uitgebreid en zijn de producten bovendien in prijs verlaagd. En nu duidelijk is welke eisen voor veiligheidsschermen in taxi’s gelden, staat vast dat de schermen van Protection Screen daaraan voldoen.

Het Belgische bedrijf is al langer bezig met de ontwikkeling en verkoop van veiligheidsschermen voor onder meer taxi’s. De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus maken dat de vraag de afgelopen maanden zeer sterk groeide. Nu ook de grondstoffen goedkoper worden, heeft Protection Screen het aanbod in schermen flink kunnen uitbreiden en de prijzen van die producten kunnen verlagen.

In België was al langer duidelijk dat de schermen voldoen aan de regels die de overheid eraan stelt. Voor Nederland was het nog even wachten op duidelijkheid, maar die is er sinds kort ook. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat volgt de adviezen van de RDW op en komt binnenkort met definitieve regelgeving. Het belangrijkste punt is dat schermen tussen de eerste en tweede zitrij zijn toegestaan, mits ze voldoen aan een aantal veiligheidseisen.

Voertuig snel verlaten

Een van de eisen is dat de schermen de werking van veiligheidssystemen als gordels en airbags niet mogen hinderen. De objecten mogen geen nadelige invloed op het zicht van de chauffeur hebben en het moet altijd mogelijk zijn om het voertuig snel te verlaten. Het materiaal van de afscheiding mag niet voor veiligheidsproblemen zorgen. Bij een aanrijding mag het bijvoorbeeld niet in kleine, scherpe delen uiteenspatten. Dat zou kunnen gebeuren met plexiglas, maar met polycarbonaat of gelijkwaardig materiaal is de kans daarop juist nihil. Ook moet aan het voertuig een rechterbuitenspiegel zijn gemonteerd, wat sowieso verplicht is voor alle voertuigen die sinds begin 2010 in gebruik zijn genomen.

Protection Screen heeft elke eis nauwgezet onderzocht en benadrukt dat haar producten aan alle criteria voldoen. “We hebben de eisen afgetoetst aan onze oplossingen”, zegt Sammy van Geertsom. “De conclusie is dat we voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn door de RDW en het ministerie. Onze schermen zijn dus 100 procent reglementair voor toepassing op de Nederlandse markt. We leveren niet alleen in Nederland, maar ook in België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.”

Technisch fiche

Ook een recent bericht van de eigen verzekeraar aan Protection Screen bracht goed nieuws. “We hebben een officieel document gekregen van onze verzekeringsmaatschappij KBC waarop staat dat er geen weigeringen zullen volgen in het kader van een schadegeval wanneer een scherm in de wagen is geplaatst”, zegt Van Geertsom. “Dat heeft te maken met de demonteerbaarheid van het scherm. Er is verzekeringstechnisch een goedkeuring. De schermen mogen ook in België ook blijven zitten tot 1 mei 2021. Nadien moeten ze verwijderd worden.”

Protection Screen kreeg ook talloze vragen van taxichauffeurs over de keuring van hun wagen. Het bedrijf heeft daarom een technisch fiche opgesteld waarin voor elk type scherm aangetoond wordt dat het aan alle eisen voldoet. “Vanaf nu geven we naast de handleiding ook het  technische fiche steeds mee, zodat beide documenten aan de keuringscentra kunnen worden afgegeven” zegt Van Geertsom.

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Schermen Protection Screen groot succes in taximarkt”

John van Wissen|25.06.20|10:23

Dat kan er 1 juli uit eindelijk ……alleen mondbeschermer kan niet met 4 personen en dan dat scherm……..onzin.