taxichauffeur, taxibus, Schiphol

Marechaussee pakt vier taxi ronselaars op Schiphol

De Marechaussee heeft afgelopen week vier mannen aangehouden op verdenking van ronselen. De mannen worden ervan verdacht taxiritten aan te bieden op de luchthaven, terwijl ze daarvoor geen vergunning hebben.

Zo hield de Marechaussee dinsdagochtend een 32-jarige Amsterdammer aan, die op het punt stond passagiers mee te nemen in zijn taxi. De Marechaussee houdt de laatste tijd extra toezicht op de aanwezigheid ronselaars en snorders.

Taxi ronselaar

Een snorder is iemand die met zijn personenauto personenvervoer aanbiedt. Een ronselaar heeft geen vergunning als taxichauffeur om in een bepaald gebied zijn of haar diensten aan te bieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Marechaussee pakt vier taxi ronselaars op Schiphol”

De Ziener|02.08.12|10:59

Goede aktie van de marechaussee; moeten ze vaker doen.

Henk|02.08.12|14:57

Goede Actie ? kom elke dag op Schiphol en waar ik ook kijk zie ik die rotte appels ( ronselaars) nog staan.
Marechaussee is gewoon een lachertje op Schiphol ze weten waar en wie het zijn en laten ze gewoon hun gang gaan, ze zijn meer geïnteresseerd in parkeer boetes uitdelen aan chauffeurs die wel eerlijk hun geld proberen te verdienen.

Rene|02.08.12|18:06

Ik ben het helemaal met Henk eens.
Irritant is ook dat de collega’s uit het (midden-oosten) er een zooitje van maken bij het Texaco tankstation op Schiphol. Ze zetten hun taxi’s gewoon naast de pompen en gaan naar binnen om hun voeten te wassen en te bidden in het enige toilet aldaar (ze laten het toilet ook nog eens smerig achter).
Ze gooien daar ook hun rotzooi op straat. Inburgeren jongens! – jullie geven zo de taxichauffeurs een slechte naam!

jaap|02.08.12|18:35

afgelopen 20 jaar op schiphol geweest, geen texaco te vinden daar rene.

Rene|02.08.12|19:13

ik bedoel Total, foutje :-)

wimpie|10.08.12|01:13

ach zal wel weer een incident zijn joh

nu ogen dicht doen en ze verder hun gang laten gaan

kunnen we weer lekker focussen op parkeerboetes

Johan|16.08.12|13:28

Wat Rene zegt over taxichauffeurs een slechte naam bezorgen……… dat komt niet alleen daardoor! Wat dacht je van rij-gedrag, het weigeren van ritjes, onbehouwen doen tegen klanten…………… Ik schaam me af en toe te pletter voor mijn collegae, sorry mannen. Wie de schoen past hè ;-)

Tjerk.|18.08.12|03:17

Wat ik niet begrijp in het kader van de verkeersveiligheid dat waar neer het ramadan is dat je na 9 uur zonder voedsel en water je nog lukraak overal na toe kan laden. Welterusten dienaren der overheid !!!!

Marechaussee pakt vier taxi ronselaars op Schiphol | TaxiPro
taxichauffeur, taxibus, Schiphol

Marechaussee pakt vier taxi ronselaars op Schiphol

De Marechaussee heeft afgelopen week vier mannen aangehouden op verdenking van ronselen. De mannen worden ervan verdacht taxiritten aan te bieden op de luchthaven, terwijl ze daarvoor geen vergunning hebben.

Zo hield de Marechaussee dinsdagochtend een 32-jarige Amsterdammer aan, die op het punt stond passagiers mee te nemen in zijn taxi. De Marechaussee houdt de laatste tijd extra toezicht op de aanwezigheid ronselaars en snorders.

Taxi ronselaar

Een snorder is iemand die met zijn personenauto personenvervoer aanbiedt. Een ronselaar heeft geen vergunning als taxichauffeur om in een bepaald gebied zijn of haar diensten aan te bieden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Marechaussee pakt vier taxi ronselaars op Schiphol”

De Ziener|02.08.12|10:59

Goede aktie van de marechaussee; moeten ze vaker doen.

Henk|02.08.12|14:57

Goede Actie ? kom elke dag op Schiphol en waar ik ook kijk zie ik die rotte appels ( ronselaars) nog staan.
Marechaussee is gewoon een lachertje op Schiphol ze weten waar en wie het zijn en laten ze gewoon hun gang gaan, ze zijn meer geïnteresseerd in parkeer boetes uitdelen aan chauffeurs die wel eerlijk hun geld proberen te verdienen.

Rene|02.08.12|18:06

Ik ben het helemaal met Henk eens.
Irritant is ook dat de collega’s uit het (midden-oosten) er een zooitje van maken bij het Texaco tankstation op Schiphol. Ze zetten hun taxi’s gewoon naast de pompen en gaan naar binnen om hun voeten te wassen en te bidden in het enige toilet aldaar (ze laten het toilet ook nog eens smerig achter).
Ze gooien daar ook hun rotzooi op straat. Inburgeren jongens! – jullie geven zo de taxichauffeurs een slechte naam!

jaap|02.08.12|18:35

afgelopen 20 jaar op schiphol geweest, geen texaco te vinden daar rene.

Rene|02.08.12|19:13

ik bedoel Total, foutje :-)

wimpie|10.08.12|01:13

ach zal wel weer een incident zijn joh

nu ogen dicht doen en ze verder hun gang laten gaan

kunnen we weer lekker focussen op parkeerboetes

Johan|16.08.12|13:28

Wat Rene zegt over taxichauffeurs een slechte naam bezorgen……… dat komt niet alleen daardoor! Wat dacht je van rij-gedrag, het weigeren van ritjes, onbehouwen doen tegen klanten…………… Ik schaam me af en toe te pletter voor mijn collegae, sorry mannen. Wie de schoen past hè ;-)

Tjerk.|18.08.12|03:17

Wat ik niet begrijp in het kader van de verkeersveiligheid dat waar neer het ramadan is dat je na 9 uur zonder voedsel en water je nog lukraak overal na toe kan laden. Welterusten dienaren der overheid !!!!