MyTaxi, taxi-bestel-app, Duitsland, klant, mobiel

Taxichauffeurs bezorgen voor Duitse Mediamarkt via MyTaxi

MyTaxi, de Duitse taxi-bestel-app, laat chauffeurs extra ritten rijden door hen pakjes van de MediaMarkt af te laten leveren bij consumenten. Klanten kunnen hun bestelling met de taxi thuis laten brengen, waarna het meterbedrag mobiel betaald wordt via de app. MyTaxi is daartoe een samenwerking gestart met twee ondernemers van MediaMarkt in Hamburg.

MyTaxi is een snel groeiende Duitse online bemiddelaar in taxidiensten. Bij de start van het experiment komt de snelle afleverdienst beschikbaar voor elektronicawinkels in de Hamburgse wijken Nedderfeld en Altona. Volgens MyTaxi zelf hebben zich al meer geïnteresseerde franchisers van Media Markt gemeld om ook in een coöperatiestructuur te gaan samenwerken, meldt Twinkle.

Rit aanvragen

Het wegbrengen van pakjes werkt op dezelfde manier als het wegbrengen van mensen via MyTaxi. Via de mobiele app kan een rit worden aangevraagd. De klant krijgt een bevestiging als een chauffeur de rit heeft aangenomen.

MyTaxi wi hiermee ‘same day delivery’ van online bestelde producten ondersteunen. De bezorgoptie wordt richting chauffeurs gepresenteerd als een extra inkomstenbron. Beperkingen zijn er ook: zo kunnen alleen producten worden bezorgd die in de auto passen en moeten chauffeurs de artikelen in hun eentje kunnen afleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

10 reacties op “Taxichauffeurs bezorgen voor Duitse Mediamarkt via MyTaxi”

Hudson Taxi|06.08.13|12:34

Wanneer je paketten in Nederland wil vervoeren met je Taxi, moet je eerst wel BPM en wegenbelasting betalen, anders loop je risico dat je het achteraf moet doen.

Yvonne Botterhuis|06.08.13|14:17

Inderdaad heel triest. Met een beetje pech moet iemand straks zijn BPM terugbetalen en krijg alsnog een aanslag voor de wegenbelasting.
Dit soort ritten vallen bovendien onder 19% BTW.
Nou maar hopen dat dit overal administratief goed gaat.

Hudson Taxi|06.08.13|16:51

Oei, 19% BTW , Bestaat dat nog?

Ruud Dusseldorp|06.08.13|18:08

Er bestaat ook nog een 10% regeling Yvonne en 19% is inmiddels 21% toch ? Hier in Alkmaar tenminste wel:-)

Pierre van Aert|07.08.13|00:43

Volgens mij mogen taxi’s in Nederland nooit geen goederen vervoeren

Yvonne Botterhuis|07.08.13|08:10

Pffffffffffffff, Scherp Ruud. Dan zit ik me zo te ergeren dat ik spontaan reageer. Ja, hier in Capelle is het ook 21%. Al een tijdje trouwens hihi. Gelukkig gaat dat administratief wel goed. Toch blijf ik van mening dat dit heel veel chauffeurs ongewenst in de problemen kan brengen. Incidenteel is het geen probleem. Alleen dit zou best eens aan kunnen slaan. Dan is het wel iets om rekening mee te houden toch?

Bart Pals|07.08.13|09:00

Beste lezers: het gaat hier om de Duitse stad Hamburg. Die chauffeurs hebben geen BPM of BPM-teruggaveregeling. Het gaat hier niet om Nederland. Heb het wat verduidelijkt.

Yvonne Botterhuis|07.08.13|09:08

Ahhhhhhhhh,top Bart. Dat had ik er inderdaad niet uit begrepen. De auto’s zijn daar ook veel goedkoper. Dan zijn al die regelingen wellicht niet nodig.

John Janos|08.08.13|14:31

Ik gun die Duitse collegae alle geluk van de wereld. Connexxion heeft in een ver verleden ook zoiets geprobeerd, maar dat liep uit op een deceptie…

Marco Prickartz|29.08.13|11:55

O, je mag met je taxi geen goederen vervoeren? Bij mijn vorig taxi bedrijf, waar ik gewerkt hebt, die hadden ook een koerierdienst d’r bij (daar hadden ze 2 busjes voor) maar de kleine pakketjes werden gewoon met de taxi bezorgd.

Een ander bedrijf in Maastricht, die reden voor de donorbank, die brachten met de taxi donor organen vanuit Maastricht naar andere universitaire ziekenhuizen. Wist niet dat dit nu blijkbaar in strijd zou zijn met de geldende regels.

Taxichauffeurs bezorgen voor Duitse Mediamarkt via MyTaxi | TaxiPro
MyTaxi, taxi-bestel-app, Duitsland, klant, mobiel

Taxichauffeurs bezorgen voor Duitse Mediamarkt via MyTaxi

MyTaxi, de Duitse taxi-bestel-app, laat chauffeurs extra ritten rijden door hen pakjes van de MediaMarkt af te laten leveren bij consumenten. Klanten kunnen hun bestelling met de taxi thuis laten brengen, waarna het meterbedrag mobiel betaald wordt via de app. MyTaxi is daartoe een samenwerking gestart met twee ondernemers van MediaMarkt in Hamburg.

MyTaxi is een snel groeiende Duitse online bemiddelaar in taxidiensten. Bij de start van het experiment komt de snelle afleverdienst beschikbaar voor elektronicawinkels in de Hamburgse wijken Nedderfeld en Altona. Volgens MyTaxi zelf hebben zich al meer geïnteresseerde franchisers van Media Markt gemeld om ook in een coöperatiestructuur te gaan samenwerken, meldt Twinkle.

Rit aanvragen

Het wegbrengen van pakjes werkt op dezelfde manier als het wegbrengen van mensen via MyTaxi. Via de mobiele app kan een rit worden aangevraagd. De klant krijgt een bevestiging als een chauffeur de rit heeft aangenomen.

MyTaxi wi hiermee ‘same day delivery’ van online bestelde producten ondersteunen. De bezorgoptie wordt richting chauffeurs gepresenteerd als een extra inkomstenbron. Beperkingen zijn er ook: zo kunnen alleen producten worden bezorgd die in de auto passen en moeten chauffeurs de artikelen in hun eentje kunnen afleveren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

10 reacties op “Taxichauffeurs bezorgen voor Duitse Mediamarkt via MyTaxi”

Hudson Taxi|06.08.13|12:34

Wanneer je paketten in Nederland wil vervoeren met je Taxi, moet je eerst wel BPM en wegenbelasting betalen, anders loop je risico dat je het achteraf moet doen.

Yvonne Botterhuis|06.08.13|14:17

Inderdaad heel triest. Met een beetje pech moet iemand straks zijn BPM terugbetalen en krijg alsnog een aanslag voor de wegenbelasting.
Dit soort ritten vallen bovendien onder 19% BTW.
Nou maar hopen dat dit overal administratief goed gaat.

Hudson Taxi|06.08.13|16:51

Oei, 19% BTW , Bestaat dat nog?

Ruud Dusseldorp|06.08.13|18:08

Er bestaat ook nog een 10% regeling Yvonne en 19% is inmiddels 21% toch ? Hier in Alkmaar tenminste wel:-)

Pierre van Aert|07.08.13|00:43

Volgens mij mogen taxi’s in Nederland nooit geen goederen vervoeren

Yvonne Botterhuis|07.08.13|08:10

Pffffffffffffff, Scherp Ruud. Dan zit ik me zo te ergeren dat ik spontaan reageer. Ja, hier in Capelle is het ook 21%. Al een tijdje trouwens hihi. Gelukkig gaat dat administratief wel goed. Toch blijf ik van mening dat dit heel veel chauffeurs ongewenst in de problemen kan brengen. Incidenteel is het geen probleem. Alleen dit zou best eens aan kunnen slaan. Dan is het wel iets om rekening mee te houden toch?

Bart Pals|07.08.13|09:00

Beste lezers: het gaat hier om de Duitse stad Hamburg. Die chauffeurs hebben geen BPM of BPM-teruggaveregeling. Het gaat hier niet om Nederland. Heb het wat verduidelijkt.

Yvonne Botterhuis|07.08.13|09:08

Ahhhhhhhhh,top Bart. Dat had ik er inderdaad niet uit begrepen. De auto’s zijn daar ook veel goedkoper. Dan zijn al die regelingen wellicht niet nodig.

John Janos|08.08.13|14:31

Ik gun die Duitse collegae alle geluk van de wereld. Connexxion heeft in een ver verleden ook zoiets geprobeerd, maar dat liep uit op een deceptie…

Marco Prickartz|29.08.13|11:55

O, je mag met je taxi geen goederen vervoeren? Bij mijn vorig taxi bedrijf, waar ik gewerkt hebt, die hadden ook een koerierdienst d’r bij (daar hadden ze 2 busjes voor) maar de kleine pakketjes werden gewoon met de taxi bezorgd.

Een ander bedrijf in Maastricht, die reden voor de donorbank, die brachten met de taxi donor organen vanuit Maastricht naar andere universitaire ziekenhuizen. Wist niet dat dit nu blijkbaar in strijd zou zijn met de geldende regels.