Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Uber lanceert goedkope taxidienst UberX ook in Rotterdam

(FILES) This photo taken on April 24, 2014 shows the popular car pick-up service Uber application in Berlin. German court lifts ban on Uber car pick-up service on September 16, 2014. AFP PHOTO / DPA/ BRITTA PEDERSEN /GERMANY OUT

Taxibedrijf Uber lanceert de variant UberX nu ook in Rotterdam. Het gaat hier om een legale variant die binnen de huidige taxiwet past, zegt Uber. “Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, zijn de chauffeurs van UberX professioneel en in het bezit van een chauffeurskaart, taxivergunning en een blauw kenteken”, meldt de dienst. UberX is vanaf donderdag in Rotterdam te gebruiken.

Het tarief voor UberX in Nederland bedraagt 2 euro starttarief, 25 cent per minuut en 1,40 euro per kilometer. Een rit kost minimaal 6 euro. Als het druk is, verhoogt Uber regelmatig de prijzen tot ver boven het maximumtarief taxi.

UberPop

Het lijkt erop dat UberX de legale opvolger is van UberPop. Overigens is die illegale snorderdienst nog altijd actief in de Nederlandse grote steden. Hierbij verrichten particulieren zonder vergunning personenvervoer tegen betaling in hun eigen auto, dat is strafbaar in Nederland.

UberX werd vorige maand in Amsterdam gelanceerd. Ook in diverse andere Europese steden waar streng werd opgetreden door de overheid tegen UberPop is UberX gelanceerd. Hierbij wordt er personenvervoer tegen betaling verricht door professionele geregistreerde chauffeurs, in plaats van door particulieren.

“UberX is de low-budgetvariant van UberBlack en 35% goedkoper dan een reguliere taxi”, zegt Uber. “UberX chauffeurs rijden in middenklasse auto’s.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Uber lanceert goedkope taxidienst UberX ook in Rotterdam”

Johan Zevenbergen|28.10.15|15:00

Bct ?

Ton van Dalfsen|29.10.15|05:54

Binnen niet al te lange tijd komt in Nederland nog een Taxi bestel App. Die zal ook wereldwijd uitgerold worden. De eigenaar is een nederlander die al veel boekings sites in zijn bezit heeft waaronder goedkope vliegtickets en zelfs een taxi boekingsite die al wereldwijd actief is.

Hans de Koning|29.10.15|10:22

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wanneer de branche unaniem uber links zou laten liggen, zouden ze morgen hun biezen nog moeten pakken. Maar goed. Kennelijk is bij sommige collega’s de nood dermate hoog dat zij voor €1,40 -/- 20% = 1,12 per kilometer willen rijden. Levert een rit in de spits van 20 mins/ 5 km (+ aanrijden, + terugrijden) je toch mooi (2+7+5)*0.8 = €12,20 op. Mag je blij zijn als je de €20 per uur haalt, en dan is er verder nog niks betaald! (auto, brandstof, onderhoud, etc).

Rodney Barten|29.10.15|14:45

Ton: De website waar jij het over hebt is misschien dan wel wereldwijd te boeken, maar dat die nou echt actief is(?). De bestelapp is weer wat nieuws van hem, maar het geld is op dus daarbij ook de promotie kansen. Ik moet trouwens nog zien waarneer die app operationeel is, we wachten het weer af.

Paul Dijkhuizen|29.10.15|19:09

UberX mag dan wel een ‘legale’ opvolger zijn van Uberpop, het verhogen van prijzen tot boven het maximumtarief taxi is dat zeker niet. Gelukkig wordt dat door ober allemaal uitstekend geadministreerd zodat de ILT bij de eerste de beste controle hier direct een stevige boete op kan leggen en het bedrijf kan sommeren te stoppen met hun UberX. Na de kritiek die de ILT gister heeft gekregen neem ik toch aan dat die nu hun uiterste best zullen doen om misstanden als deze aan te pakken!

Uber lanceert goedkope taxidienst UberX ook in Rotterdam | TaxiPro
Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Uber lanceert goedkope taxidienst UberX ook in Rotterdam

(FILES) This photo taken on April 24, 2014 shows the popular car pick-up service Uber application in Berlin. German court lifts ban on Uber car pick-up service on September 16, 2014. AFP PHOTO / DPA/ BRITTA PEDERSEN /GERMANY OUT

Taxibedrijf Uber lanceert de variant UberX nu ook in Rotterdam. Het gaat hier om een legale variant die binnen de huidige taxiwet past, zegt Uber. “Om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen, zijn de chauffeurs van UberX professioneel en in het bezit van een chauffeurskaart, taxivergunning en een blauw kenteken”, meldt de dienst. UberX is vanaf donderdag in Rotterdam te gebruiken.

Het tarief voor UberX in Nederland bedraagt 2 euro starttarief, 25 cent per minuut en 1,40 euro per kilometer. Een rit kost minimaal 6 euro. Als het druk is, verhoogt Uber regelmatig de prijzen tot ver boven het maximumtarief taxi.

UberPop

Het lijkt erop dat UberX de legale opvolger is van UberPop. Overigens is die illegale snorderdienst nog altijd actief in de Nederlandse grote steden. Hierbij verrichten particulieren zonder vergunning personenvervoer tegen betaling in hun eigen auto, dat is strafbaar in Nederland.

UberX werd vorige maand in Amsterdam gelanceerd. Ook in diverse andere Europese steden waar streng werd opgetreden door de overheid tegen UberPop is UberX gelanceerd. Hierbij wordt er personenvervoer tegen betaling verricht door professionele geregistreerde chauffeurs, in plaats van door particulieren.

“UberX is de low-budgetvariant van UberBlack en 35% goedkoper dan een reguliere taxi”, zegt Uber. “UberX chauffeurs rijden in middenklasse auto’s.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Uber lanceert goedkope taxidienst UberX ook in Rotterdam”

Johan Zevenbergen|28.10.15|15:00

Bct ?

Ton van Dalfsen|29.10.15|05:54

Binnen niet al te lange tijd komt in Nederland nog een Taxi bestel App. Die zal ook wereldwijd uitgerold worden. De eigenaar is een nederlander die al veel boekings sites in zijn bezit heeft waaronder goedkope vliegtickets en zelfs een taxi boekingsite die al wereldwijd actief is.

Hans de Koning|29.10.15|10:22

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wanneer de branche unaniem uber links zou laten liggen, zouden ze morgen hun biezen nog moeten pakken. Maar goed. Kennelijk is bij sommige collega’s de nood dermate hoog dat zij voor €1,40 -/- 20% = 1,12 per kilometer willen rijden. Levert een rit in de spits van 20 mins/ 5 km (+ aanrijden, + terugrijden) je toch mooi (2+7+5)*0.8 = €12,20 op. Mag je blij zijn als je de €20 per uur haalt, en dan is er verder nog niks betaald! (auto, brandstof, onderhoud, etc).

Rodney Barten|29.10.15|14:45

Ton: De website waar jij het over hebt is misschien dan wel wereldwijd te boeken, maar dat die nou echt actief is(?). De bestelapp is weer wat nieuws van hem, maar het geld is op dus daarbij ook de promotie kansen. Ik moet trouwens nog zien waarneer die app operationeel is, we wachten het weer af.

Paul Dijkhuizen|29.10.15|19:09

UberX mag dan wel een ‘legale’ opvolger zijn van Uberpop, het verhogen van prijzen tot boven het maximumtarief taxi is dat zeker niet. Gelukkig wordt dat door ober allemaal uitstekend geadministreerd zodat de ILT bij de eerste de beste controle hier direct een stevige boete op kan leggen en het bedrijf kan sommeren te stoppen met hun UberX. Na de kritiek die de ILT gister heeft gekregen neem ik toch aan dat die nu hun uiterste best zullen doen om misstanden als deze aan te pakken!