taxistandplaats, schiphol

Taxironselaars Schiphol vóór kerst echt aangepakt

Foto: Bart Pals / PMG

In de aanhoudende problemen met taxironselaars op Schiphol moeten voor de kerst serieus verbetering komen, stelt staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Over een maand moet de gemeente Haarlemmermeer zijn Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) zo hebben aangepast dat deze echt kan worden ingezet tegen de ronselaars. “Ondertussen houden ILT, politie en marechaussee veegacties om dit soort hufters aan te pakken.”

De problematiek met betrekking tot taxironselaars kwam aan de orde in het praatprogramma WNL op zondag, waar Dijksma te gast was. Er werd een vlog getoond, gemaakt door een man die weliswaar door een handhaver werd aangesproken maar vervolgens gewoon doorging met het ronselen van klanten. “Het is echt schandelijk en ik ben er ook klaar mee, al langere tijd”, aldus de staatssecretaris over de taxironselaars op Schiphol in het algemeen.

Veel beter ingrijpen

Zoals Dijksma onlangs in antwoord op Kamervragen al aangaf, biedt zij vanuit haar departement juridische ondersteuning aan de gemeente Haarlemmermeer. Die is bezig de plaatselijke verordening aan te passen op zo’n manier dat de ronselaars er echt mee aangepakt kunnen worden. Een eerdere poging om de APV daarvoor te veranderen liep juridisch stuk, aldus Dijksma.

“Als de verordening is aangepast, valt wat de taxironselaars doen onder schending van de openbare orde, en daar kan veel beter op worden ingegrepen. En dat moet gebeuren, want het is gewoon heel slecht voor het aanzien van Nederland dat deze mensen onwetende toeristen niet alleen opjagen, maar soms ook honderden euro’s laten aftikken omdat ze anders niets eens de taxi uit kunnen.”

Niet uit beeld

De APV in Haarlemmermeer werd per 1 januari van dit jaar ook al aangepast, zodat alleen de drie formeel aangewezen taxibedrijven weer klanten mochten oppikken op Schiphol Plaza. De ronselaars verdwenen daarmee allerminst uit beeld. Het handhaven op of beboeten van de ronselpraktijken lijkt ook weinig effect te sorteren. Dijksma hoopt daar nu voor het einde van het jaar, samen met de gemeente Haarlemmermeer, alsnog verandering in te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

8 reacties op “Taxironselaars Schiphol vóór kerst echt aangepakt”

Taxi Volendam|21.11.16|13:19

“Dit soort hufters” is een gevolg van falend taxibeleid!
In een normale diensttijd is geen droog brood te verdienen, 8€ omzet per uur is gebruikelijk, dan krijg je dit soort uitwassen.
Wat moet je met 4000 taxi’s in een stad als Amsterdam, terwijl er amper werk is voor 1000 taxi’s
Die waaien uit naar b.v. Schiphol!
Daarmee vraagt de overheid om moeilijkheden.
Nu is I&M en ILT de branche de zwarte piet aan het toespelen.
TTO’s, BCT’s, enz. niets werkt.
“Hufters” zijn debet aan dit beleid!

Ton van Dalfsen|22.11.16|16:56

Zelfs de TESLA’s rijden gigantisch om met een klein ritje.

Willem Film|22.11.16|18:46

Ach. 120 Tesla’s. Meer dan 200 chauffeurs. Er zal er ongetwijfeld een tussen zitten die een km langer pikt. Dat zal niemand ontkennen. Is te verwaarlozen met die wel correct rijden.

henk|23.11.16|11:50

Beste oplichters allemaal wat een ziek zooitje is het het geworden zakken vullen over de rug van wel goed willende chauffeurs kiwa vergunt graag zijn vergunningen ook al moet de gehele markt er voor vrij gegeven worden en Mvr shultz regelt het wel graag voor haar mannetje Mvr kroes neemt ook graag een appeltje voor de dorst mee ook al moet ze de weg vrij maken voor uber en laat die chauffeurs maar vechten met elkaar walgelijk is het.vraag me nou precies af wie de hufters zijn.

Henk Schilperoort|24.11.16|12:22

Afgelopen week stond ik in bedrijfskleding, compleet met stropdas en naambordje bij het meetingpoint in de centrale hal. Daar werd ik aangesproken door een handhaver vergezeld van 2 seurity-mannen. Handhaver vond mij verdacht gedrag vertonen. Kijk, als je 2.06 lang bent val je nu eenmaal op en persoonlijk vind ik het niet gemakkelijk om met een bordje op een onbekend gezin te staan wachten. Ik voelde mij behoorlijk geintimideerd.

Paul Dijkhuizen|24.11.16|12:39

De gevolgen van wetswijzigingen aanpakken via een APV, te gek voor woorden. In de media vooral zeggen dat alle ronselaars werken voor oplichters maar over het feit dat Connexxion eerder dit jaar is veroordeeld voor belastingfraude van enkele miljoenen hoor je haar niet. Sterker nog, Connexxion kon gewoon nieuwe aanbestedingen van de overheid binnenhalen, ‘onbesproken gedrag’ telt hierbij kennelijk niet.

Taxi Diamond|24.11.16|14:15

ER IS MAAR EEN DING, EN DAT IS MISDAAD LOONT IN NEDERLAND !!!!!!wij laten ons allemaal gebruiken en schreeuwen maar doen geen actie ondernemen, kijk naar Frankrijk als daar wat mis is staan ze allemaal klaar om actie te voeren ,wij Nederlanders schreeuwen maar doen niets, proberen nog mekaars werk af te pakken.

Marjolein de Nooij|09.12.16|15:15

Het is er niet beter op geworden, ben verbaasd over de blijvende aanranding van reizigers door gespuis op Schiphol. Beschamend en zelfs niet uit te leggen.

Taxironselaars Schiphol vóór kerst echt aangepakt | TaxiPro
taxistandplaats, schiphol

Taxironselaars Schiphol vóór kerst echt aangepakt

Foto: Bart Pals / PMG

In de aanhoudende problemen met taxironselaars op Schiphol moeten voor de kerst serieus verbetering komen, stelt staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu. Over een maand moet de gemeente Haarlemmermeer zijn Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) zo hebben aangepast dat deze echt kan worden ingezet tegen de ronselaars. “Ondertussen houden ILT, politie en marechaussee veegacties om dit soort hufters aan te pakken.”

De problematiek met betrekking tot taxironselaars kwam aan de orde in het praatprogramma WNL op zondag, waar Dijksma te gast was. Er werd een vlog getoond, gemaakt door een man die weliswaar door een handhaver werd aangesproken maar vervolgens gewoon doorging met het ronselen van klanten. “Het is echt schandelijk en ik ben er ook klaar mee, al langere tijd”, aldus de staatssecretaris over de taxironselaars op Schiphol in het algemeen.

Veel beter ingrijpen

Zoals Dijksma onlangs in antwoord op Kamervragen al aangaf, biedt zij vanuit haar departement juridische ondersteuning aan de gemeente Haarlemmermeer. Die is bezig de plaatselijke verordening aan te passen op zo’n manier dat de ronselaars er echt mee aangepakt kunnen worden. Een eerdere poging om de APV daarvoor te veranderen liep juridisch stuk, aldus Dijksma.

“Als de verordening is aangepast, valt wat de taxironselaars doen onder schending van de openbare orde, en daar kan veel beter op worden ingegrepen. En dat moet gebeuren, want het is gewoon heel slecht voor het aanzien van Nederland dat deze mensen onwetende toeristen niet alleen opjagen, maar soms ook honderden euro’s laten aftikken omdat ze anders niets eens de taxi uit kunnen.”

Niet uit beeld

De APV in Haarlemmermeer werd per 1 januari van dit jaar ook al aangepast, zodat alleen de drie formeel aangewezen taxibedrijven weer klanten mochten oppikken op Schiphol Plaza. De ronselaars verdwenen daarmee allerminst uit beeld. Het handhaven op of beboeten van de ronselpraktijken lijkt ook weinig effect te sorteren. Dijksma hoopt daar nu voor het einde van het jaar, samen met de gemeente Haarlemmermeer, alsnog verandering in te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

8 reacties op “Taxironselaars Schiphol vóór kerst echt aangepakt”

Taxi Volendam|21.11.16|13:19

“Dit soort hufters” is een gevolg van falend taxibeleid!
In een normale diensttijd is geen droog brood te verdienen, 8€ omzet per uur is gebruikelijk, dan krijg je dit soort uitwassen.
Wat moet je met 4000 taxi’s in een stad als Amsterdam, terwijl er amper werk is voor 1000 taxi’s
Die waaien uit naar b.v. Schiphol!
Daarmee vraagt de overheid om moeilijkheden.
Nu is I&M en ILT de branche de zwarte piet aan het toespelen.
TTO’s, BCT’s, enz. niets werkt.
“Hufters” zijn debet aan dit beleid!

Ton van Dalfsen|22.11.16|16:56

Zelfs de TESLA’s rijden gigantisch om met een klein ritje.

Willem Film|22.11.16|18:46

Ach. 120 Tesla’s. Meer dan 200 chauffeurs. Er zal er ongetwijfeld een tussen zitten die een km langer pikt. Dat zal niemand ontkennen. Is te verwaarlozen met die wel correct rijden.

henk|23.11.16|11:50

Beste oplichters allemaal wat een ziek zooitje is het het geworden zakken vullen over de rug van wel goed willende chauffeurs kiwa vergunt graag zijn vergunningen ook al moet de gehele markt er voor vrij gegeven worden en Mvr shultz regelt het wel graag voor haar mannetje Mvr kroes neemt ook graag een appeltje voor de dorst mee ook al moet ze de weg vrij maken voor uber en laat die chauffeurs maar vechten met elkaar walgelijk is het.vraag me nou precies af wie de hufters zijn.

Henk Schilperoort|24.11.16|12:22

Afgelopen week stond ik in bedrijfskleding, compleet met stropdas en naambordje bij het meetingpoint in de centrale hal. Daar werd ik aangesproken door een handhaver vergezeld van 2 seurity-mannen. Handhaver vond mij verdacht gedrag vertonen. Kijk, als je 2.06 lang bent val je nu eenmaal op en persoonlijk vind ik het niet gemakkelijk om met een bordje op een onbekend gezin te staan wachten. Ik voelde mij behoorlijk geintimideerd.

Paul Dijkhuizen|24.11.16|12:39

De gevolgen van wetswijzigingen aanpakken via een APV, te gek voor woorden. In de media vooral zeggen dat alle ronselaars werken voor oplichters maar over het feit dat Connexxion eerder dit jaar is veroordeeld voor belastingfraude van enkele miljoenen hoor je haar niet. Sterker nog, Connexxion kon gewoon nieuwe aanbestedingen van de overheid binnenhalen, ‘onbesproken gedrag’ telt hierbij kennelijk niet.

Taxi Diamond|24.11.16|14:15

ER IS MAAR EEN DING, EN DAT IS MISDAAD LOONT IN NEDERLAND !!!!!!wij laten ons allemaal gebruiken en schreeuwen maar doen geen actie ondernemen, kijk naar Frankrijk als daar wat mis is staan ze allemaal klaar om actie te voeren ,wij Nederlanders schreeuwen maar doen niets, proberen nog mekaars werk af te pakken.

Marjolein de Nooij|09.12.16|15:15

Het is er niet beter op geworden, ben verbaasd over de blijvende aanranding van reizigers door gespuis op Schiphol. Beschamend en zelfs niet uit te leggen.