Taxi's

Aantal overvallen op taxi’s gelijk gebleven

Het aantal door de politie geregistreerde overvallen op taxi’s is in 2016 niet veranderd ten opzichte van het jaar ervoor. Net als in 2015 werd in Nederland vorig jaar twaalf keer een taxi overvallen. De stabilisatie volgt op een periode waarin sprake was van een flinke daling van het aantal overvallen in de sector. In 2009 waren dat er namelijk nog 91. 

Van dat aantal vond er een geleidelijke daling plaats naar twaalf in 2015, een aantal dat dus in 2016 niet veranderde. De daling van de voorgaande jaren hangt waarschijnlijk samen met de ontwikkeling dat er steeds minder contant wordt betaald in taxi’s, waardoor er voor potentiële overvallers ook minder te halen valt. Daarnaast kwam veiligheid door de jaren heen steeds hoger op de agenda van veel bedrijven te staan.

Vier keer geen aangifte

Voor zover er dus nog overvallen op taxi’s plaatsvinden, zijn die redelijk gelijk over het jaar verdeeld. In februari, juni, september en oktober vonden elk twee overvallen plaats. In januari, juli, november en december werd geen enkele keer aangifte gedaan. Het tweede kwartaal was met vier meldingen koploper, al is dat met deze geringe aantallen een zeer relatief gegeven.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.