Tien snorders aangehouden met carnaval in Den Bosch

In Den Bosch zijn afgelopen weekend tien mensen aangehouden die tijdens carnaval illegaal taxivervoer aanboden. Elders in de provincie bleef de verwachte onrust op de taxistandplaats in Breda uit.

Het ANP maakt melding van de tien aanhoudingen. Tijdens carnaval worden de grote steden in Noord-Brabant druk bezocht en vindt er ook meer taxivervoer dan normaal plaats. Daarbij worden taxichauffeurs die normaal niet in die steden rijden buiten de deur gehouden, net als snorders. In Eindhoven en Den Bosch zijn respectievelijk het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties en een taxiverordening van pas. Wie niet beschikt over het keurmerk van zo’n systeem, mag daar überhaupt niet in de opstapmarkt werken. Tilburg en Breda werken, in afwachting van hun eigen verordeningen, met tijdelijke systemen.

Boete van 4.300 euro

Zoals elke grotere stad heeft ook Den Bosch te maken met illegale taxichauffeurs. Afgelopen weekend werd dan ook extra scherp op die groep gecontroleerd, met de tien aanhoudingen tot gevolg. Voor illegaal taxivervoer staat een boete van 4.300 euro. Bovendien wordt bij zo’n overtreding doorgaans een last onder dwangsom opgelegd van 10.000 euro. die bij nieuwe overtredingen alsnog wordt geïnd. Dat kan meerdere keren gebeuren, met een maximum van 40.000 euro.

Breda: hectisch, niet grimmig

Intussen kwam het volgens BN/De Stem niet tot de gevreesde ellende met taxi’s die in het carnavalsweekend werd gevreesd. Het broeit al langer in de Bredase taximarkt en met name in het weekend van carnaval vreesden sommigen voor grote problemen. Volgens het verslag van de krant was het echter hectisch op de standplaats in de stad, maar niet grimmig. De gemeente zette vier extra handhavers in, specifiek op het taxivervoer in de stad. Overigens wordt carnaval ook op maandag en dinsdag nog gevierd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tien snorders aangehouden met carnaval in Den Bosch | TaxiPro

Tien snorders aangehouden met carnaval in Den Bosch

In Den Bosch zijn afgelopen weekend tien mensen aangehouden die tijdens carnaval illegaal taxivervoer aanboden. Elders in de provincie bleef de verwachte onrust op de taxistandplaats in Breda uit.

Het ANP maakt melding van de tien aanhoudingen. Tijdens carnaval worden de grote steden in Noord-Brabant druk bezocht en vindt er ook meer taxivervoer dan normaal plaats. Daarbij worden taxichauffeurs die normaal niet in die steden rijden buiten de deur gehouden, net als snorders. In Eindhoven en Den Bosch zijn respectievelijk het systeem met Toegelaten Taxi Organisaties en een taxiverordening van pas. Wie niet beschikt over het keurmerk van zo’n systeem, mag daar überhaupt niet in de opstapmarkt werken. Tilburg en Breda werken, in afwachting van hun eigen verordeningen, met tijdelijke systemen.

Boete van 4.300 euro

Zoals elke grotere stad heeft ook Den Bosch te maken met illegale taxichauffeurs. Afgelopen weekend werd dan ook extra scherp op die groep gecontroleerd, met de tien aanhoudingen tot gevolg. Voor illegaal taxivervoer staat een boete van 4.300 euro. Bovendien wordt bij zo’n overtreding doorgaans een last onder dwangsom opgelegd van 10.000 euro. die bij nieuwe overtredingen alsnog wordt geïnd. Dat kan meerdere keren gebeuren, met een maximum van 40.000 euro.

Breda: hectisch, niet grimmig

Intussen kwam het volgens BN/De Stem niet tot de gevreesde ellende met taxi’s die in het carnavalsweekend werd gevreesd. Het broeit al langer in de Bredase taximarkt en met name in het weekend van carnaval vreesden sommigen voor grote problemen. Volgens het verslag van de krant was het echter hectisch op de standplaats in de stad, maar niet grimmig. De gemeente zette vier extra handhavers in, specifiek op het taxivervoer in de stad. Overigens wordt carnaval ook op maandag en dinsdag nog gevierd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.