Demonstratie Uber

Ontevreden Uberchauffeurs demonstreren op 18 maart

Demonstratie Uber

Bij het kantoor van Uber in Amsterdam wordt op maandag 18 maart gedemonstreerd door Uberchauffeurs. Ze verwijten de taxidienst onder meer valse beloften over de omzet die ze bij elkaar kunnen rijden. Ook vinden ze dat Uber te weinig naar de chauffeurs luistert. De planning is opvallend, want een dag later demonstreren TTO-chauffeurs onder meer tegen de in hun ogen oneerlijke concurrentie met Uber.

De Uberchauffeurs zijn over een aantal zaken niet tevreden. Zo ervaren zij dat Uber bepaalde beloftes doet over de omzet die kan worden gerealiseerd. In de praktijk blijkt dat echter niet of nauwelijks haalbaar. “Chauffeurs rijden soms meer dan zestig uur per week om die omzet te realiseren”, vertelt Uberchauffeur Anass. “We zijn allemaal zzp’ers en we moeten wel genoeg kunnen verdienen. Om in ons levensonderhoud te voorzien, maar ook om geld opzij te zetten voor zaken als ons pensioen.”

Anas geeft aan de chauffeurs deze en andere zaken bij Uber proberen aan te kaarten. “Maar het lijkt wel of we helemaal niet gehoord worden. Uber neemt ook beslissingen waar wij wel door geraakt worden, maar waar we verder niet echt invloed op hebben. Het gaat om zaken waar we zeker een mening over hebben, maar die kunnen we voor ons gevoel nergens bij Uber kwijt.”

Ruimte voor overleg

De chauffeurs eisen een aantal zaken van Uber, waaronder dus het nakomen van beloftes over de omzet die kan worden gerealiseerd. Ze willen dat Uber minder commissie rekent, maar ook dat er ruimte is voor overleg en dat er geluisterd wordt naar wat de chauffeurs willen. Ook het ratingsysteem, waarbij chauffeurs door klanten worden beoordeeld, is volgens de Uberchauffeurs voor verbetering vatbaar. Net als het systeem voor vergoedingen voor het schoonmaken van de taxi als een klant deze vervuilt tijdens de rit.

Veilig en netjes demonstreren

Om alle zaken die niet gaan zoals de Uberchauffeurs dat willen, zullen ze op maandag 18 maart demonstreren bij het kantoor van Uber. Ze verzamelen zich op het NDSM Plein en vertrekken dan om 14.00 uur naar het Uber-kantoor. “We zullen bij de chauffeurs benadrukken dat de demonstratie veilig en netjes moet verlopen”, legt Anass uit. 

“Wij willen vooral dat er naar ons geluisterd wordt. De meeste chauffeurs hebben al vaker geprobeerd om met Uber in overleg te komen, zonder succes. We hopen met deze demonstratie te realiseren dat er alsnog naar ons geluisterd wordt en dat we onze eisen met Uber kunnen bespreken.”

Taxiprotest in Den Haag

Eerder werd al bekend dat op dinsdag 19 maart opnieuw wordt gedemonstreerd door taxichauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties. De Uberchauffeurs hebben hun protest dus een dag daarvoor ingepland. Net als een maand geleden trekken de TTO-chauffeurs op dinsdag in colonnes naar het Malieveld in Den Haag.

Lees ook: Volgende demonstratie taxichauffeurs op 19 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

10 reacties op “Ontevreden Uberchauffeurs demonstreren op 18 maart”

Ton Koning|13.03.19|12:12

Als men nou in het geheel ieder de koppen bij mekaar steken ongeacht wat voor taxi je ook bent kan je nog wat bereiken en het probleem gewoon in Den-Haag neer leggen tenslotte is daar het probleem gecreëerd al jaren geleden maar daar hoor je niemand meer over
Zorg dat je een grote aanhang creëer landelijk maak 1 grote vuist en ga dan praten lukt dat niet neem dan acties waarbij je een duidelijk signaal af geeft aan Den-Haag zeker voor verkiezingstijd
Je kan beter de komende tijd niks verdienen

Ton Koning|13.03.19|12:12

Als op langer termijn als 4 grote steden ben je machtig genoeg maar je moet je verenigen al moet je dagelijks plat maar de aanhouder wint
Als al die whats app en telegram groep zich nou zouden samen voegen en gezamenlijk vooruit kijken is de kans van slagen veel groter en niet achterom kijken maar vooruit kijken
Ik spreek geregeld diverse collega’s uit diverse plaatsen die echt aan de grond zitten financieel maar er zijn er maar weinig die er openlijk er over durven te praten

Ton Koning|13.03.19|12:13

Ik kan er nog wel uren over schrijven en praten maar ik vind het in het geheel een trieste ontwikkeling voor ons allen
Sterkte in de strijd

Albert Lasschuit|15.03.19|02:00

Alleen door actie krijg je reactie, gooi b.v.b. de Rai plat als daar is de internationale
broadcasting beurs, die is heel belangrijk voor de Rai en voor Amsterdam en omstreken, alle hotels tot in een straal van 40 km rond Amsterdam zitten dan vol!! kondig dit nu alvast aan, dan gaan Amsterdam en de Rai zeker praten met Den Haag, zo creeer je een lobby die ons belang gaat verdedigen en bepleiten, want het is dan ook geworden hun belang, zij hebben invloed, wij niet!

Grt Albert.

Albert Lasschuit|15.03.19|02:29

het heeft totaal geen zin om door kleine groepjes met D Haag te gaan praten, dan word er veel beloofd maar eindigen beloftes in diepe lades, Zij de overheid heeft ons middels nieuwe regelgeving een normaal bestaan afgepakt,het is nu tijd voor actie`s die hun ook zullen raken, de Rai is een idee voor Actie in Amsterdam, voor D Haag zou kunnen een belangrijke Internationale vrede conferentie te blokkeren, Rotterdam wat dachten jullie van de Haven 1 x prmnd blokkeren geen woorden maar daden
Albert

Albert Lasschuit|15.03.19|02:38

Spreek hierover met collega`s, organiseer u, D Haag heeft al genoeg kapot gemaakt!!!
ik schrijf dit niet uit eigen belang, ik heb vast werk en ben half pensionado, maar de ergenis zit mij wel dwars, vandaar deze reactie.

vrd grt Albert

Minh Long Bui|17.03.19|03:47

Twee woorden. Geen woorden…..

Jansen Jansen|24.03.19|15:47

Uber beloofd inderdaad heel veel en doet weinig voor de chauffeurs naar een TTO gaan zou het best willen.Maar dat kost je geld om er bij tekomen en dan de vraag mag je erbij omdat zij binnen in ook hun eisen hebben bv de auto die rijd

Jansen Jansen|24.03.19|15:51

Maar voor hun klanten doen zij alles en de chauffeur moet eruit bij een 4.69 en de klant kan daar onder nog gewoon blijven rijden met Uber.Dus wat heefd het dan voor zin om iemand tebeoordelen als zij gewoon mogen door rijden met en lage beoordeling.Bij een TTO heb je geen beoordeling van je klant als dat zou gebeuren blijven er denk weinig chauffeurs over zoals ik ze zie rijden als diebiele zie ik sommige rijden dan zeggen ze wat over Uber chauffeurs

Jansen Jansen|24.03.19|15:55

Ze moeten de toegang tot een tto weer beter toegangkelijk maken. Maak dan een onderscheidt van met taxi standplaats en zonder toegang tot een standplaats zodat een eerder klanten kan oppikken van de straat.

Ontevreden Uberchauffeurs demonstreren op 18 maart | TaxiPro
Demonstratie Uber

Ontevreden Uberchauffeurs demonstreren op 18 maart

Demonstratie Uber

Bij het kantoor van Uber in Amsterdam wordt op maandag 18 maart gedemonstreerd door Uberchauffeurs. Ze verwijten de taxidienst onder meer valse beloften over de omzet die ze bij elkaar kunnen rijden. Ook vinden ze dat Uber te weinig naar de chauffeurs luistert. De planning is opvallend, want een dag later demonstreren TTO-chauffeurs onder meer tegen de in hun ogen oneerlijke concurrentie met Uber.

De Uberchauffeurs zijn over een aantal zaken niet tevreden. Zo ervaren zij dat Uber bepaalde beloftes doet over de omzet die kan worden gerealiseerd. In de praktijk blijkt dat echter niet of nauwelijks haalbaar. “Chauffeurs rijden soms meer dan zestig uur per week om die omzet te realiseren”, vertelt Uberchauffeur Anass. “We zijn allemaal zzp’ers en we moeten wel genoeg kunnen verdienen. Om in ons levensonderhoud te voorzien, maar ook om geld opzij te zetten voor zaken als ons pensioen.”

Anas geeft aan de chauffeurs deze en andere zaken bij Uber proberen aan te kaarten. “Maar het lijkt wel of we helemaal niet gehoord worden. Uber neemt ook beslissingen waar wij wel door geraakt worden, maar waar we verder niet echt invloed op hebben. Het gaat om zaken waar we zeker een mening over hebben, maar die kunnen we voor ons gevoel nergens bij Uber kwijt.”

Ruimte voor overleg

De chauffeurs eisen een aantal zaken van Uber, waaronder dus het nakomen van beloftes over de omzet die kan worden gerealiseerd. Ze willen dat Uber minder commissie rekent, maar ook dat er ruimte is voor overleg en dat er geluisterd wordt naar wat de chauffeurs willen. Ook het ratingsysteem, waarbij chauffeurs door klanten worden beoordeeld, is volgens de Uberchauffeurs voor verbetering vatbaar. Net als het systeem voor vergoedingen voor het schoonmaken van de taxi als een klant deze vervuilt tijdens de rit.

Veilig en netjes demonstreren

Om alle zaken die niet gaan zoals de Uberchauffeurs dat willen, zullen ze op maandag 18 maart demonstreren bij het kantoor van Uber. Ze verzamelen zich op het NDSM Plein en vertrekken dan om 14.00 uur naar het Uber-kantoor. “We zullen bij de chauffeurs benadrukken dat de demonstratie veilig en netjes moet verlopen”, legt Anass uit. 

“Wij willen vooral dat er naar ons geluisterd wordt. De meeste chauffeurs hebben al vaker geprobeerd om met Uber in overleg te komen, zonder succes. We hopen met deze demonstratie te realiseren dat er alsnog naar ons geluisterd wordt en dat we onze eisen met Uber kunnen bespreken.”

Taxiprotest in Den Haag

Eerder werd al bekend dat op dinsdag 19 maart opnieuw wordt gedemonstreerd door taxichauffeurs van Toegelaten Taxi Organisaties. De Uberchauffeurs hebben hun protest dus een dag daarvoor ingepland. Net als een maand geleden trekken de TTO-chauffeurs op dinsdag in colonnes naar het Malieveld in Den Haag.

Lees ook: Volgende demonstratie taxichauffeurs op 19 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

10 reacties op “Ontevreden Uberchauffeurs demonstreren op 18 maart”

Ton Koning|13.03.19|12:12

Als men nou in het geheel ieder de koppen bij mekaar steken ongeacht wat voor taxi je ook bent kan je nog wat bereiken en het probleem gewoon in Den-Haag neer leggen tenslotte is daar het probleem gecreëerd al jaren geleden maar daar hoor je niemand meer over
Zorg dat je een grote aanhang creëer landelijk maak 1 grote vuist en ga dan praten lukt dat niet neem dan acties waarbij je een duidelijk signaal af geeft aan Den-Haag zeker voor verkiezingstijd
Je kan beter de komende tijd niks verdienen

Ton Koning|13.03.19|12:12

Als op langer termijn als 4 grote steden ben je machtig genoeg maar je moet je verenigen al moet je dagelijks plat maar de aanhouder wint
Als al die whats app en telegram groep zich nou zouden samen voegen en gezamenlijk vooruit kijken is de kans van slagen veel groter en niet achterom kijken maar vooruit kijken
Ik spreek geregeld diverse collega’s uit diverse plaatsen die echt aan de grond zitten financieel maar er zijn er maar weinig die er openlijk er over durven te praten

Ton Koning|13.03.19|12:13

Ik kan er nog wel uren over schrijven en praten maar ik vind het in het geheel een trieste ontwikkeling voor ons allen
Sterkte in de strijd

Albert Lasschuit|15.03.19|02:00

Alleen door actie krijg je reactie, gooi b.v.b. de Rai plat als daar is de internationale
broadcasting beurs, die is heel belangrijk voor de Rai en voor Amsterdam en omstreken, alle hotels tot in een straal van 40 km rond Amsterdam zitten dan vol!! kondig dit nu alvast aan, dan gaan Amsterdam en de Rai zeker praten met Den Haag, zo creeer je een lobby die ons belang gaat verdedigen en bepleiten, want het is dan ook geworden hun belang, zij hebben invloed, wij niet!

Grt Albert.

Albert Lasschuit|15.03.19|02:29

het heeft totaal geen zin om door kleine groepjes met D Haag te gaan praten, dan word er veel beloofd maar eindigen beloftes in diepe lades, Zij de overheid heeft ons middels nieuwe regelgeving een normaal bestaan afgepakt,het is nu tijd voor actie`s die hun ook zullen raken, de Rai is een idee voor Actie in Amsterdam, voor D Haag zou kunnen een belangrijke Internationale vrede conferentie te blokkeren, Rotterdam wat dachten jullie van de Haven 1 x prmnd blokkeren geen woorden maar daden
Albert

Albert Lasschuit|15.03.19|02:38

Spreek hierover met collega`s, organiseer u, D Haag heeft al genoeg kapot gemaakt!!!
ik schrijf dit niet uit eigen belang, ik heb vast werk en ben half pensionado, maar de ergenis zit mij wel dwars, vandaar deze reactie.

vrd grt Albert

Minh Long Bui|17.03.19|03:47

Twee woorden. Geen woorden…..

Jansen Jansen|24.03.19|15:47

Uber beloofd inderdaad heel veel en doet weinig voor de chauffeurs naar een TTO gaan zou het best willen.Maar dat kost je geld om er bij tekomen en dan de vraag mag je erbij omdat zij binnen in ook hun eisen hebben bv de auto die rijd

Jansen Jansen|24.03.19|15:51

Maar voor hun klanten doen zij alles en de chauffeur moet eruit bij een 4.69 en de klant kan daar onder nog gewoon blijven rijden met Uber.Dus wat heefd het dan voor zin om iemand tebeoordelen als zij gewoon mogen door rijden met en lage beoordeling.Bij een TTO heb je geen beoordeling van je klant als dat zou gebeuren blijven er denk weinig chauffeurs over zoals ik ze zie rijden als diebiele zie ik sommige rijden dan zeggen ze wat over Uber chauffeurs

Jansen Jansen|24.03.19|15:55

Ze moeten de toegang tot een tto weer beter toegangkelijk maken. Maak dan een onderscheidt van met taxi standplaats en zonder toegang tot een standplaats zodat een eerder klanten kan oppikken van de straat.