aanhouding, handboeien

Tilburgse snorder aangehouden bij politieactie

Bron: politie.nl

Bij een actie van de politie en gemeente Tilburg en de Inspectie Leefomgeving en Transport is in Berkel-Enschot een illegale taxichauffeur uit Tilburg aangehouden. Tijdens de actie kwam ook een tweede snorder in beeld; naar hem wordt nog onderzoek gedaan.

De 59-jarige man werd aangehouden toen hij in de nacht van zaterdag op zondag twee mensen vanuit Tilburg vervoerde. Eerder was gezien hoe hij op de Spoorlaan met zijn BMW stopte naast een man en vrouw die daar liepen. Na een kort gesprek stapten ze in. De auto was niet als taxi herkenbaar en werd in Berkel-Enschot aangehouden. Daar bleek dat de man geen vergunning had om als taxichauffeur te werken, maar dat hij zijn passagiers wel voor een bedrag van 20 euro vervoerde. Hij is dan ook aangehouden. Een mogelijke andere snorder die bij de actie in beeld kwam, wordt momenteel nader onderzocht.

Broodroof

De actie van gemeente, politie en ILT kwam niet uit het niets. Die laatste twee krijgen geregeld meldingen vanuit de lokale taxibranche dat er met name in het weekend illegale taxichauffeurs actief zijn in de binnenstad. Omdat ze niet over de vereiste papieren en zaken als verzekeringen beschikken, kunnen snorders tegen veel lagere tarieven mensen vervoeren dan legale taxichauffeurs. De actie van afgelopen weekend was erop gericht iets te doen aan deze ‘broodroof en oneerlijke concurrentie’, zoals de politie het in een verklaring noemt.

Voor illegaal taxivervoer staat in principe een boete van 4.300 euro en een last onder dwangsom van 10.000 euro, die bij een eventueel volgende overtreding alsnog wordt geĆÆnd. De officier van justitie kan ook besluiten om de auto van een snorder in beslag te nemen.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Tilburgse snorder aangehouden bij politieactie”

Ha H|11.03.20|09:23

In Amsterdam heb je er zat maar handhaven ho maar. Vooral op grote evenementen worden taxi diensten aangeboden zo opvallend net alsof ze op de markt staan.

Tilburgse snorder aangehouden bij politieactie | TaxiPro