Babbelbus A-Tax de Vries

TaxiPro TV: de verhalen achter de babbelbus en de 36 e-taxi’s in Eindhoven

Live vanuit hartje Rotterdam is maandag TaxiPro TV uitgezonden. Deze week aandacht voor: de Babbelbus, waarmee mensen tijdens de coronacrisis veilig hun familieleden konden bezoeken. We gaan het hebben over de vraag: moeten er gelijke regels komen voor de opstapmarkt en de bestelmarkt? En we nemen een kijkje in Eindhoven, waar sinds kort 36 volledig elektrische deeltaxi’s rijden.

In 20 minuten bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen in de sector. Dat is het idee achter de tweewekelijkse nieuwsuitzendingen van TaxiPro TV. Vaste ingrediënten zijn: een nieuwsoverzicht, spraakmakende studiogasten en een inspirerend video-item. Deze personen komen voor in de aflevering van vandaag:

  • Menno de Vries. De directeur van A-Tax de Vries vertelt het verhaal achter de Babbelbus, waarmee mensen tijdens de coronacrisis veilig hun familieleden konden bezoeken in bijvoorbeeld verpleeghuizen. Hoe staat het nu met de omgebouwde rolstoelbus?
  • Amrit Sewgobind. De bestuurder van FNV schreef mee aan een zogenoemd witboek over wat er allemaal mis is in de taxisector en wat Uber daarmee te maken heeft. De coronacrisis blijkt het momentum voor verandering.
  • Lucien Brouwers, directeur Transport on Demand bij Transdev, toont vol trots de 36 volledig elektrische Kia e-Soul’s die gaan rijden in Eindhoven en omgeving. Wat betekent zo’n grootschalige aanschaf voor je laadinfrastructuur? En gaat dat nog wel in de coronacrisis, investeren in duurzaam vervoer?

Kijk gratis mee via onze website of ons youtubekanaal. Geen tijd om live te kijken? Na afloop komt de replay beschikbaar.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Jan Pieter Rottier is vaste redacteur voor Verkeersnet.nl. Regelmatig schrijft hij ook voor de andere ProMedia-websites.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.