Winnaars Taxi Innovatieprijs
Taxi Expo '22

Autodeelplatform Blueplates wint Taxi Innovatie Prijs ‘22

Redacteuren Sander van Vliet en Olivier Smits overhandigen de Taxi Innovatie Prijs '22 aan Siham Boulhtoufi (tweede van links en Oliver Yeboah (rechts) van Blueplates. Marcel Cazemier, 2022

Blueplates wint met een app die efficiënt en duurzaam taxi’s inzet de Taxi Innovatie Prijs ‘22. De prijs werd vandaag uitgereikt op de Taxi Expo ’22 in Houten. Er werd 408 keer op het platform voor taxichauffeurs gestemd, op een totaal van 1307 stemmen.

Directeur Oliver Yeboah ziet het als enorme erkenning voor Blueplates. “We zijn natuurlijk nog in ontwikkeling en hopelijk gaat dit bijdragen aan de verdere groei van ons bedrijf.”

De app Blueplates is een platform die taxi-eigenaren en taxichauffeurs zonder auto aan elkaar koppelt. In de rusturen van de ene chauffeur, kan een andere chauffeur rijden met zijn auto. “Door de auto op een duurzame manier in te zetten, willen wij de taxichauffeur financieel tegemoet komen”, vertelt Yeboah in een eerder artikel. De taxichauffeur die zijn auto verhuurt, hoeft niet meer in z’n eentje op te draaien voor de kosten. Degene die de auto alleen flexibel gebruikt, hoeft enkel te betalen voor het gebruik van de auto. “In een tijd waarin alles duurder is geworden en dat we minder CO2 willen uitstoten, hebben wij een win-win situatie gecreëerd. Zowel de taxichauffeur als het milieu hebben hier profijt van.”

De andere genomineerden voor deze editie van de Taxi Innovatie Prijs ‘22 waren de Taxi-app Cabbit, de opleiding ‘Ik Vervoer’ Inner-Aktie, taxicoöperatie Grid en Dataprovider Acaro. Eerdere winnaars waren​​ de Babbelbus van A-Tax de Vries Personenvervoer (2020) en de Volkswagen e-Crafter (2019).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Autodeelplatform Blueplates wint Taxi Innovatie Prijs ‘22 | TaxiPro
Winnaars Taxi Innovatieprijs
Taxi Expo '22

Autodeelplatform Blueplates wint Taxi Innovatie Prijs ‘22

Redacteuren Sander van Vliet en Olivier Smits overhandigen de Taxi Innovatie Prijs '22 aan Siham Boulhtoufi (tweede van links en Oliver Yeboah (rechts) van Blueplates. Marcel Cazemier, 2022

Blueplates wint met een app die efficiënt en duurzaam taxi’s inzet de Taxi Innovatie Prijs ‘22. De prijs werd vandaag uitgereikt op de Taxi Expo ’22 in Houten. Er werd 408 keer op het platform voor taxichauffeurs gestemd, op een totaal van 1307 stemmen.

Directeur Oliver Yeboah ziet het als enorme erkenning voor Blueplates. “We zijn natuurlijk nog in ontwikkeling en hopelijk gaat dit bijdragen aan de verdere groei van ons bedrijf.”

De app Blueplates is een platform die taxi-eigenaren en taxichauffeurs zonder auto aan elkaar koppelt. In de rusturen van de ene chauffeur, kan een andere chauffeur rijden met zijn auto. “Door de auto op een duurzame manier in te zetten, willen wij de taxichauffeur financieel tegemoet komen”, vertelt Yeboah in een eerder artikel. De taxichauffeur die zijn auto verhuurt, hoeft niet meer in z’n eentje op te draaien voor de kosten. Degene die de auto alleen flexibel gebruikt, hoeft enkel te betalen voor het gebruik van de auto. “In een tijd waarin alles duurder is geworden en dat we minder CO2 willen uitstoten, hebben wij een win-win situatie gecreëerd. Zowel de taxichauffeur als het milieu hebben hier profijt van.”

De andere genomineerden voor deze editie van de Taxi Innovatie Prijs ‘22 waren de Taxi-app Cabbit, de opleiding ‘Ik Vervoer’ Inner-Aktie, taxicoöperatie Grid en Dataprovider Acaro. Eerdere winnaars waren​​ de Babbelbus van A-Tax de Vries Personenvervoer (2020) en de Volkswagen e-Crafter (2019).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Marloes Kanselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.