elektrisch, opladen

Eén soort laadstekker gekozen voor opladen elektrische auto

DEN HAAG – Straks kan iedereen in Nederland met één soort stekker een elektrische auto opladen. Dat hebben marktpartijen voor het elektrisch rijden deze week besloten. Een standaard stekker is één van de belangrijke stappen die nodig zijn om in Nederland elektrisch rijden een succes te maken.

Nederland wil dé proeftuin voor elektrisch rijden worden. Een belangrijk onderdeel daarvan is het organiseren van een geschikte laadinfrastructuur. Om te voorkomen dat verschillende partijen ieder een eigen stekker ontwikkelen, hebben de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken TNO-KEMA gevraagd een onderzoek naar stekkers voor het opladen van elektrische auto’s uit te voeren. Het doel hiervan was om te bepalen of Nederlandse marktpartijen een standaard stekker voor het opladen van elektrische auto’s kunnen gebruiken.

Het Formule E-team en de marktpartijen Eneco, Essent, Nuon, Enexis, Stichting E-laad, Better Place, 365 Energy Group, Mistergreen en UNETO VNI hebben unaniem gekozen voor de zogenoemde Mennekes stekker. Dit is een Duitse stekker die ook in België en Denemarken wordt gebruikt. Het kabinet trekt voor het stimuleren van elektrisch rijden 65 miljoen euro uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Eén soort laadstekker gekozen voor opladen elektrische auto”

Steven|14.04.10|02:28

Eigenlijk vreemd dat dit nog niet het geval was. Hoe zit het op Europees niveau?