elektrisch, tesla, roadster, Prestige, The New Motion

Tesla, Lotus en Prius nu als elektrische taxi in Amsterdam

UTRECHT – Prestige Taxi uit regio Utrecht en The New Motion bieden voortaan elke vrijdag tussen 10 en 18 uur eDrive aan in Amsterdam. Klanten worden daarbij met elektrische auto’s zoals de Tesla, Lotus en Plug-In Toyota Prius vervoerd door van Amsterdam.

Het eDrive ritje is te bestellen via www.eDrive.nu. Elke week zijn er verschillende auto’s beschikbaar. Om een ritje met eDrive te maken moet de klant in bezit zijn van de eDrive voucher. Die zijn te vinden in groene restaurants en bars rond Amsterdam zoals Brouwerij aan ’t ij en Gartine of bij PlugNParty’s. Een ritje binnen de ring van Amsterdam in een eDrive kost slechts 10 euro.

Non-stop
Afgelopen vrijdag was de aftrap. De chauffeurs van Prestige Taxi uit Nieuwegein reden non-stop ritjes om het publiek het volledig elektrisch rijden te laten ervaren. “De Lotus Elise en de Tesla stalen de show”, zegt George Jansen, directeur van Prestige Taxi. “Twee interessante sportwagens die ook in elektrisch aangedreven uitvoering enorme prestaties leveren.”

De Toyota Prius Plug-in is nauwelijks van zijn plaats af geweest. “Het publiek op de Bright Night is jong en dynamisch en was meer gericht op de hippe sportuitvoeringen”, vindt Jansen. “Maar in de komende weken hopen wij met boekingen op de vrijdagen een breder publiek te bereiken. Al in de nazomer en in het komende jaar brengen vooraanstaande automerken meer elektrische modellen op de markt die zowel voor de zakelijke als voor de particuliere markt geschikt zullen zijn. Daarmee zal de uitrol in heel Nederland niet meer lang op zich laten wachten.”

Elektrische (mee)rijden
Prestige Taxi wil met het initiatief het grote publiek kennis laten maken met elektrisch (mee)rijden. De taxicentrale heeft nu de keuze gemaakt niet te gaan voor omgebouwde bestaande voertuigen, maar alleen voor voertuigen die vanaf het begin af aan ontworpen zijn voor een elektrische aandrijving.

Jansen: “Wij hebben uitvoerig technisch onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van de ombouw van bestaande voertuigen naar een volledig elektrisch aangedreven versie. Wij zien geen toekomst in deze onveilige en peperdure oplossing. Zelfs de ludieke traditionele Engelse taxi is voor Prestige Taxi geen optie. Wij kiezen uitsluitend voor fabrieksgoedgekeurde voertuigen om de veiligheid en de bedrijfszekerheid volledig te kunnen garanderen aan onze klanten.”

GreenCab
De taxicentrale uit Nieuwegein, tevens de landelijke centrale voor Taxi Bavaria, zet al jaren in op innovatieve milieubewuste taxi’s met het project GreenCab waarmee zij haar wagenpark volledig CO2-neutraal wil maken. Vorig jaar zijn hiervoor de eerste taxi’s die rijden op biogas in gebruik genomen, dat is nu nog de meest milieuvriendelijke vorm van brandstof. Het bedrijf hoopt dit jaar nog met elektrisch aangedreven taxi’s te gaan rijden.

Er bestaat al een netwerk van oplaadpalen in Amsterdam die eDrive in de stad mogelijk maakt. eDrive wordt ook gesteund door het gemeentelijke project ‘Amsterdam Elektrisch’. Voor het Prestige GreenCab Project heeft Prestige Taxicentrale bij AgentschapNL subsidie aangevraagd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Tesla, Lotus en Prius nu als elektrische taxi in Amsterdam”

Frans van der Werf|27.04.10|08:38

Hoop dat het vrijdag goed weer word en druk. Succes gewenst van het best gelezen magazine Personenvervoer.