Mercedes CLS

De nieuwe Mercedes-Benz CLS is een stuk imposanter

AUTOVANDAAG – De nieuwe Mercedes-Benz CLS reed deze week opnieuw langs de lens van onze spionagefotograaf. De tweede generatie van de elegante vierdeurscoupé is inmiddels zo goed als af en mag zodoende ook met minder verhulling zijn testweg vervolgen.
De presentatie van de nieuwe CLS staat voor dit najaar op stapel, die zich in zijn nieuwe jas duidelijk imposanter zal presenteren dan zijn voorganger. Verantwoordelijk voor deze benaming is onder andere de nieuwe rechtopstaande en tevens groter uitgevallen grille. Dit keer kiest Das Haus wel voor een glooiend lijnenspel en vloeiend uitlopende koplampen, waarin LED’s voor dagrijverlichting en knipperlicht zijn opgenomen. De voorheen toch wat gevormde achterzijde wordt net als de wielkasten flink opgepompt en krijgt de looks in lijn van de E-Klasse sedan en coupé.

Technisch is de CLS verwant aan de E-Klasse. Motorisch zal de CLS daar niet veel van afwijken, al verwachten we door zijn hogere positionering geen viercilinders in het gamma. Mogelijk durft Mercedes het wel aan een (diesel)hybride te introduceren. Iets waar de E-Klasse al dit najaar op kan rekenen en in de S-Klasse al mogelijk is. In ieder geval wordt de vierdeurscoupé ook beschikbaar met een nieuw ontwikkeld V8-blok.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl
Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.