Mitsubishi-iMiev

Europese regels voor veiligheid elektrische auto’s

BRUSSEL – De Europese Commissie heeft dinsdag een voorstel gepresenteerd dat ervoor moet zorgen dat elektrische auto’s die in de EU worden verkocht, gegarandeerd veilig zijn. Daarnaast presenteerde de commissie ook een voorstel dat typegoedkeuring voor nieuwe modellen auto’s vereenvoudigt.

De commissie wil ervoor zorgen dat alle elektrische auto’s die in Europa worden verkocht, voldoen aan dezelfde veiligheidsstandaard. Die moet ervoor zorgen dat gebruikers van de auto niet in aanraking kunnen komen met onderdelen die onder hoge spanning staan.

Verder worden 61 bepalingen uit de regelgeving van de economische commissie van de Verenigde Naties ten aanzien van typegoedkeuring van auto’s opgenomen in de Europese wetgeving. Dit maakt het makkelijk voor Europese producenten van elektrische auto’s om hun auto’s ook buiten de EU te verkopen.

Onder meer Prestige GreenCab experimenteert in Utrecht al met elektrische auto’s als taxi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Europese regels voor veiligheid elektrische auto’s | TaxiPro
Mitsubishi-iMiev

Europese regels voor veiligheid elektrische auto’s

BRUSSEL – De Europese Commissie heeft dinsdag een voorstel gepresenteerd dat ervoor moet zorgen dat elektrische auto’s die in de EU worden verkocht, gegarandeerd veilig zijn. Daarnaast presenteerde de commissie ook een voorstel dat typegoedkeuring voor nieuwe modellen auto’s vereenvoudigt.

De commissie wil ervoor zorgen dat alle elektrische auto’s die in Europa worden verkocht, voldoen aan dezelfde veiligheidsstandaard. Die moet ervoor zorgen dat gebruikers van de auto niet in aanraking kunnen komen met onderdelen die onder hoge spanning staan.

Verder worden 61 bepalingen uit de regelgeving van de economische commissie van de Verenigde Naties ten aanzien van typegoedkeuring van auto’s opgenomen in de Europese wetgeving. Dit maakt het makkelijk voor Europese producenten van elektrische auto’s om hun auto’s ook buiten de EU te verkopen.

Onder meer Prestige GreenCab experimenteert in Utrecht al met elektrische auto’s als taxi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.