Mercedes S

Eerste ronde voor nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse

AUTOVANDAAG – Kondigt de bovenstaande gecamoufleerde S-Klasse alweer een facelift aan? Nee, Mercedes-Benz heeft al het boek van de volgende generatie opengeslagen. De auto die we hier zien is grotendeels bedoeld als mule, puur bedoeld voor technische tests.

Het nieuwe vlaggenschip staat gepland voor 2013 en wordt al intensief getest in het eigen land van de Duitsers. Hoe de nieuwe S-Klasse qua uiterlijk in het leven zal staan is nog niet zichtbaar, al kunnen we wel het F700 studiemodel uit 2007 in gedachten houden. Ook zal in de nieuwe S een vers palet V6 en V8 motoren worden geïntroduceerd, waarbij directe injectie en turbotechniek de boventoon voert. Zodoende blijft de S-Klasse krachtig op niveau en kan een lager brandstofverbruik worden gerealiseerd.

Afgaande op de bestaande S 400 BlueHybrid en de Vision S500 plug-in hybrid concept komt de nieuwe generatie er ook met hybridetechniek. Het studiemodel heeft een 3.5 V6 en elektromotoren en presteert het daarbij om zeer vlot (0-100: 5.5 sec) van zijn plek te komen en gemiddeld toch slechts 3.2l/100km te verbruiken. De CO2-uitstoot is met 74 g/km helemaal veelbelovend. Uiteraard blijven bovengemiddeld vlotte prestaties ook te combineren met een V8 AMG-versie, waarbij tegen die tijd de 63 AMG-motor is vervangen door een exemplaar met 5.5 liter en twee turbo’s.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.