elektrische, mercedes, A-Klasse, E-CELL

Mercedes komt dit najaar met elektrische A-Klasse E-CELL

AUTOVANDAAG – Tijd voor elektrisch taxivervoer in een vijfpersoons auto? Mercedes-Benz presenteert dit najaar de A-Klasse E-CELL, met een 95 pk sterke elektromotor en 200 km actieradius. Aan ruimte is evenmin gebrek.

De nieuwe A-Klasse E-CELL is de tweede in serie geproduceerde elektro-auto van het merk en gebaseerd op de vijdeurscarrosserie. Mercedes-Benz monteert een 95 pk sterke elektromotor met 290 Nm trekkracht die direct beschikbaar is.

Acceleratie

De A-Klasse E-CELL komt prima vooruit: zo accelereert de auto in 5,5 seconden van 0 tot 60 km/u. Voor de liefhebbers is er een kick-down functie met overboost als het er echt even vlot aan toe moet gaan. De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 150 km/u. Met een gangbare rijstijl belooft Das Haus een actieradius van 200 km.

Bijtanken kan via het stopcontact op speciale oplaadzuilen. Acht uur aan de stekker thuis resulteert in 100 km energie. Bij het opladen via een zogeheten ‘wallbox’ of bij een oplaadstation is deze actieradius al na drie uur beschikbaar.

Lithium-ion accu

Door de lithium-ion accu’s – ook te vinden in de smart electric drive – bij de bodemplaat te plaatsen gaat er niets aan (koffer)ruimte verloren en is er 435-1370 liter beschikbaar. Bovendien laat de zogenaamde sandwichconstructie van de bodem een laag zwaartepunt toe.

De productie van deze elektro-Benz start dit najaar. Er zijn 500 exemplaren gepland die vervolgens in meerdere Europese landen worden verhuurd aan geselecteerde klanten, waaronder in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Uitrusting

De elektrische A-Klasses zijn voorzien van het uitrustingsniveau Avantgarde; bi-xenon, navigatie, parkeerhulp en automatische klimaatregeling. Aan de buitenkant is de A-Klasse E-CELL te herkennen aan de carrosseriekleur Polarsilber en het zilverkleurige opschrift ‘E-CELL’ op de achterklep.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.