Taxi-Expo, Mercedes-Benz, taxi, beurs

Taxi-Expo 2010 in Houten: Veel nieuwtjes en primeurs

HOUTEN – De Taxi-Expo is vrijdag en zaterdag in Houten en brengt veel vernieuwingen en ontwikkelingen in de taxibranche. Naast een aantal interessante seminars en workshops presenteren toeleveranciers hun nieuwste innovaties en producten aan de taxi-ondernemers en -chauffeurs.

“We gaan onze eerste elektrische GreenCab taxi daar tentoon stellen”, kondigt George Jansen, directeur van Prestige Taxicentrale aan. “Eveneens verzorgen we dit jaar wederom de pendeldiensten met Groen Gas GreenCab Taxi’s.”

Primeur

“We hebben als primeur de nieuwe Vito en Viano op onze stand. En we stellen we een Sprinter, ingericht voor het vervoer van 15 personen, tentoon.”, zegt Henri Tordoir van Mercedes-Benz. “Verder toont Mercedes-Benz Nederland haar productengamma voor inzet in het personenvervoer. Naast de bekende E-Klasse hebben we de B 180 NGT van de RMC op de stand staan, waarvan er 15 gaan rijden in Rotterdam.”

Iedereen met vragen over de Boordcomputer Taxi kan bij de stand van Quipment terecht, vertelt Roy Boons van Quipment. “Niet alleen worden ontwikkelingen rondom de huidige Qim Dataterminal getoond, maar ook de nieuwe lijn Quipment BCT oplossingen krijgt veel aandacht in het Experience Centre op de Quipment stand.”

Rijcomfort

“Bij Tribus dit jaar geen rolstoelbus op de stand, maar een echte primeur! De nieuwe generatie Civitas debuteert op de Taxi Expo 2010”, meldt Jan van Vulpen van Tribus. “Bij de ontwikkeling van deze nieuwe lagevloerminibus is uitgegaan van een hoge mate van toegankelijkheid, een representatief uiterlijk en een hoog rijcomfort. Daarnaast is de duurzame Volkswagen Caddy rolstoelauto te zien op de stand van Tripod, waarmee Tribus dit jaar een samenwerkingsverband is aangegaan.”

“In de nieuwe stand van Korton zijn werkplekken ingericht voor demonstraties van WinTax en WinTOP”, zegt Jan Veerman van Korton. “Verder geven we extra aandacht aan de gratis WinTax voor startende ondernemers. Ook kondigen we de gratis seminars voor onze gebruikers aan.”

TaxiPro.nl

Uiteraard is TaxiPro.nl, het online vakblad voor de taxibranche, ook aanwezig op de Taxi-Expo. Volg @TaxiproNL op Twitter voor het laatste nieuws. Het uitgebreide verslag verschijnt dit weekend al op TaxiPro.nl. Verder zet TaxiPro.nl een fototeam in, die de aanwezige bezoekers op de foto zet.

Bart Pals

Wilt u ook aanwezig zijn bij de uitreiking, seminars of binnen- en buitenactiviteiten op vrijdag 19 en zaterdag 20 november? Registreer dan nu gratis via deze link!

Kijk hier voor het volledige exposantenoverzicht.

Programma vrijdag, focus op ondernemers:

TIJD
ACTIVITEIT
10.00 uur
Opening beurs, ontvangst met koffie en thee
Bezoek standhouders
11.00 uur
Start partnerprogramma KNV Taxi (bij voldoende belangstelling)
Vertrek vanaf de hoofdingang van Expo Houten (tot 16.00 uur)
11.00 uur
Seminar: Stop, start, restart?
Iepenzaal 1ste etage
Dit jaar is een beetje een tussenjaar voor de taxisector: een aantal veranderingen is al ingeleid (zoals de handboeken in het contractvervoer), sommige wachten op uitvoering (de boordcomputer taxi, veiligheidsaanpak) en andere ontberen nog een definitief wettelijk fiat (de opzet van de TTO, meer beslissingsbevoegdheden inzake opstaptaxi’s voor gemeenten).
Een aantal minder fraaie praktijken wil de taxisector aanpakken (stop), andere juist oppakken (start) en weer andere –met politieke steun- opnieuw invoeren (reset). Nu is het moment te kijken hoe de toekomst van de taxibranche er de komende jaren uit kán zien.

Onder leiding van voorzitters Sjaak de Winter (directeur Rotterdamse Taxi Centrale RTC NV) en Robin van Lohuizen (directeur Blue Ocean BV) discussiëren:

–          Gerard van Egmond, senior beleidsmedewerker (taxi), ministerie van Infrastructuur en Milieu;
–          Hubert Andela, sectorsecretaris Koninklijk Vervoer Taxi;
–          Chiel de Kimpe, veiligheidsadviseur taxisector;
–          Henk van Gelderen, directeur Sociaal Fonds Taxi (SFT).
Het Taxi Expo-seminar zoekt nadrukkelijk de interactie tussen panelleden en bezoekers. Er is daarom ruim gelegenheid voor bijdragen uit de zaal.
13.00 uur
Volledig verzorgde lunch op de terrassen in zaal 1 en 2.
Een prima gelegenheid voor netwerken met collega’s en bijpraten met exposanten.
14.00 uur
Inspiratiesessie ‘Werken aan duurzame inzetbaarheid’
Georganiseerd door Sociaal Fonds Taxi, Iepenzaal eerste verdieping
De gemiddelde taxichauffeur legt vele tienduizenden kilometers, veelal zittend, af per jaar. In een tijd waarin bezuinigingen, gekrompen budgetten en de ouder wordende werknemer het nieuws beheersen, is het meer dan ooit van belang om gezamenlijk het rendement van een gezonde leefstijl te onderstrepen. Het in beweging brengen van uw werknemers laat niet alleen een bijdrage zien aan de duurzame inzetbaarheid, het levert ook grote maatschappelijke en economische voordelen op. Deze investeringen zijn juist nu nodig om in de toekomst winst te halen. Bent u werkgever, preventiemedewerker, arbo professional of P&O adviseur kom dan naar deze inspiratiesessie.
17.00 uur
Uitreiking van ‘De Pluim’
De aanmoedigingsprijs van Sociaal Fonds Taxi voor de taxiondernemer die het afgelopen jaar het meest aan ziektepreventie heeft gedaan. De uitreiking vindt plaats op het beursterras.
Gevolgd door: de uitreiking van de Taxi Innovatie Prijs 2010 Óók op het beursterras – in aanwezigheid van de juryleden door interim-juryvoorzitter Onno van Drunen (VeDeCe Consultants).
Aansluitend: Taxi Expo-netwerkborrel met hapjes op het beursterras.
18.00 uur
Sluiting eerste beursdag
18.00 uur – 00.00 uur
Feestavond voor leden van KNV Taxi
Van der Valk Hotel Houten
De feestavond van KNV Taxi wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en is alleen toegankelijk met officiële toegangskaart.

Programma zaterdag, focus op medewerkers:

TIJD
ACTIVITEIT
10.00 uur
Opening beurs, ontvangst met koffie en thee
Bezoek standhouders
10.30 uur
Start buiten- en binnenactiviteiten
Gehele dag op het buiten parkeerterrein aan de voorkant van Expo Houten en op de beursvloer.
Sociaal Fonds Taxi lanceert tijdens Taxi Expo 2010 de campagne GEZOND AAN HET STUUR.Op zaterdag organiseert Sociaal Fonds Taxi vier ludieke sportieve activiteiten waarbij deelname beloond wordt met een prachtige leren voetbal. Doe mee aan de healthcheck, speel het Wii spel, voetbal mee met het levend tafelvoetbalspel en pers al fietsend een glaasje sinaasappelsap. Laat de bal rollen!
Op het parkeerterrein aan de voorkant van Expo Houten is:
–          Een rijvaardigheidsparcours uitgezet. Test uw rijvaardigheid en doe de verschillende proeven op dit parcours.
–          Er is een skelterbaan. Hoe behendig ben jij? Draaien, keren, manoeuvreren. Vakmensen draaien daar hun hand niet voor om. Ben jij ook zo behendig? Maak snel een testrit! Haal het deelnameformulier bij de stand van CNV Vakmensen (standnummer 1.113) en scheur meteen naar de skelterbaan. Natuurlijk zijn er leuke prijzen!
–          Verschillende importeurs op de Taxi Expo 2010 hebben hier testvoertuigen ter beschikking gesteld. Maak een proefrit!
–          En: last but not least zijn er verschillende aanbieders van lekkere warme hapjes en drankjes op het cateringplein!
–          En nog véél meer!
10.30 uur
Workshop: 10 meest gestelde vragen over de CAO Taxi
CNV Vakmensen (Iepenzaal 1ste etage)
11.00 uur
Workshop: Hoe zit het met jouw pensioen?
Pensioenfonds Vervoer (Iepenzaal 1ste etage)
11.00 uur
Workshop: Krijgen waar je recht op hebt: ken je eigen taxi cao
FNV Bondgenoten(Iepenzaal 1ste etage)
12.00 uur
Mogelijkheid tot lunch op de beursvloer
(bonnen voor petfles en candybar/koek)
13.00 uur
Workshop: FNV taxi vrouwen
FNV Bondgenoten (Iepenzaal 1ste etage)
14.00 uur
Workshop: 10 meest gestelde vragen over de CAO Taxi
CNV Vakmensen (Iepenzaal 1ste etage)
14.30 uur
Workshop: Hoe zit het met jouw pensioen?
Pensioenfonds Vervoer (Iepenzaal 1ste etage)
17.00 uur
Sluiting beurs en einde buitenactiviteiten
Tot volgend jaar in de Amsterdam RAI!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi-Expo 2010 in Houten: Veel nieuwtjes en primeurs | TaxiPro
Taxi-Expo, Mercedes-Benz, taxi, beurs

Taxi-Expo 2010 in Houten: Veel nieuwtjes en primeurs

HOUTEN – De Taxi-Expo is vrijdag en zaterdag in Houten en brengt veel vernieuwingen en ontwikkelingen in de taxibranche. Naast een aantal interessante seminars en workshops presenteren toeleveranciers hun nieuwste innovaties en producten aan de taxi-ondernemers en -chauffeurs.

“We gaan onze eerste elektrische GreenCab taxi daar tentoon stellen”, kondigt George Jansen, directeur van Prestige Taxicentrale aan. “Eveneens verzorgen we dit jaar wederom de pendeldiensten met Groen Gas GreenCab Taxi’s.”

Primeur

“We hebben als primeur de nieuwe Vito en Viano op onze stand. En we stellen we een Sprinter, ingericht voor het vervoer van 15 personen, tentoon.”, zegt Henri Tordoir van Mercedes-Benz. “Verder toont Mercedes-Benz Nederland haar productengamma voor inzet in het personenvervoer. Naast de bekende E-Klasse hebben we de B 180 NGT van de RMC op de stand staan, waarvan er 15 gaan rijden in Rotterdam.”

Iedereen met vragen over de Boordcomputer Taxi kan bij de stand van Quipment terecht, vertelt Roy Boons van Quipment. “Niet alleen worden ontwikkelingen rondom de huidige Qim Dataterminal getoond, maar ook de nieuwe lijn Quipment BCT oplossingen krijgt veel aandacht in het Experience Centre op de Quipment stand.”

Rijcomfort

“Bij Tribus dit jaar geen rolstoelbus op de stand, maar een echte primeur! De nieuwe generatie Civitas debuteert op de Taxi Expo 2010”, meldt Jan van Vulpen van Tribus. “Bij de ontwikkeling van deze nieuwe lagevloerminibus is uitgegaan van een hoge mate van toegankelijkheid, een representatief uiterlijk en een hoog rijcomfort. Daarnaast is de duurzame Volkswagen Caddy rolstoelauto te zien op de stand van Tripod, waarmee Tribus dit jaar een samenwerkingsverband is aangegaan.”

“In de nieuwe stand van Korton zijn werkplekken ingericht voor demonstraties van WinTax en WinTOP”, zegt Jan Veerman van Korton. “Verder geven we extra aandacht aan de gratis WinTax voor startende ondernemers. Ook kondigen we de gratis seminars voor onze gebruikers aan.”

TaxiPro.nl

Uiteraard is TaxiPro.nl, het online vakblad voor de taxibranche, ook aanwezig op de Taxi-Expo. Volg @TaxiproNL op Twitter voor het laatste nieuws. Het uitgebreide verslag verschijnt dit weekend al op TaxiPro.nl. Verder zet TaxiPro.nl een fototeam in, die de aanwezige bezoekers op de foto zet.

Bart Pals

Wilt u ook aanwezig zijn bij de uitreiking, seminars of binnen- en buitenactiviteiten op vrijdag 19 en zaterdag 20 november? Registreer dan nu gratis via deze link!

Kijk hier voor het volledige exposantenoverzicht.

Programma vrijdag, focus op ondernemers:

TIJD
ACTIVITEIT
10.00 uur
Opening beurs, ontvangst met koffie en thee
Bezoek standhouders
11.00 uur
Start partnerprogramma KNV Taxi (bij voldoende belangstelling)
Vertrek vanaf de hoofdingang van Expo Houten (tot 16.00 uur)
11.00 uur
Seminar: Stop, start, restart?
Iepenzaal 1ste etage
Dit jaar is een beetje een tussenjaar voor de taxisector: een aantal veranderingen is al ingeleid (zoals de handboeken in het contractvervoer), sommige wachten op uitvoering (de boordcomputer taxi, veiligheidsaanpak) en andere ontberen nog een definitief wettelijk fiat (de opzet van de TTO, meer beslissingsbevoegdheden inzake opstaptaxi’s voor gemeenten).
Een aantal minder fraaie praktijken wil de taxisector aanpakken (stop), andere juist oppakken (start) en weer andere –met politieke steun- opnieuw invoeren (reset). Nu is het moment te kijken hoe de toekomst van de taxibranche er de komende jaren uit kán zien.

Onder leiding van voorzitters Sjaak de Winter (directeur Rotterdamse Taxi Centrale RTC NV) en Robin van Lohuizen (directeur Blue Ocean BV) discussiëren:

–          Gerard van Egmond, senior beleidsmedewerker (taxi), ministerie van Infrastructuur en Milieu;
–          Hubert Andela, sectorsecretaris Koninklijk Vervoer Taxi;
–          Chiel de Kimpe, veiligheidsadviseur taxisector;
–          Henk van Gelderen, directeur Sociaal Fonds Taxi (SFT).
Het Taxi Expo-seminar zoekt nadrukkelijk de interactie tussen panelleden en bezoekers. Er is daarom ruim gelegenheid voor bijdragen uit de zaal.
13.00 uur
Volledig verzorgde lunch op de terrassen in zaal 1 en 2.
Een prima gelegenheid voor netwerken met collega’s en bijpraten met exposanten.
14.00 uur
Inspiratiesessie ‘Werken aan duurzame inzetbaarheid’
Georganiseerd door Sociaal Fonds Taxi, Iepenzaal eerste verdieping
De gemiddelde taxichauffeur legt vele tienduizenden kilometers, veelal zittend, af per jaar. In een tijd waarin bezuinigingen, gekrompen budgetten en de ouder wordende werknemer het nieuws beheersen, is het meer dan ooit van belang om gezamenlijk het rendement van een gezonde leefstijl te onderstrepen. Het in beweging brengen van uw werknemers laat niet alleen een bijdrage zien aan de duurzame inzetbaarheid, het levert ook grote maatschappelijke en economische voordelen op. Deze investeringen zijn juist nu nodig om in de toekomst winst te halen. Bent u werkgever, preventiemedewerker, arbo professional of P&O adviseur kom dan naar deze inspiratiesessie.
17.00 uur
Uitreiking van ‘De Pluim’
De aanmoedigingsprijs van Sociaal Fonds Taxi voor de taxiondernemer die het afgelopen jaar het meest aan ziektepreventie heeft gedaan. De uitreiking vindt plaats op het beursterras.
Gevolgd door: de uitreiking van de Taxi Innovatie Prijs 2010 Óók op het beursterras – in aanwezigheid van de juryleden door interim-juryvoorzitter Onno van Drunen (VeDeCe Consultants).
Aansluitend: Taxi Expo-netwerkborrel met hapjes op het beursterras.
18.00 uur
Sluiting eerste beursdag
18.00 uur – 00.00 uur
Feestavond voor leden van KNV Taxi
Van der Valk Hotel Houten
De feestavond van KNV Taxi wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en is alleen toegankelijk met officiële toegangskaart.

Programma zaterdag, focus op medewerkers:

TIJD
ACTIVITEIT
10.00 uur
Opening beurs, ontvangst met koffie en thee
Bezoek standhouders
10.30 uur
Start buiten- en binnenactiviteiten
Gehele dag op het buiten parkeerterrein aan de voorkant van Expo Houten en op de beursvloer.
Sociaal Fonds Taxi lanceert tijdens Taxi Expo 2010 de campagne GEZOND AAN HET STUUR.Op zaterdag organiseert Sociaal Fonds Taxi vier ludieke sportieve activiteiten waarbij deelname beloond wordt met een prachtige leren voetbal. Doe mee aan de healthcheck, speel het Wii spel, voetbal mee met het levend tafelvoetbalspel en pers al fietsend een glaasje sinaasappelsap. Laat de bal rollen!
Op het parkeerterrein aan de voorkant van Expo Houten is:
–          Een rijvaardigheidsparcours uitgezet. Test uw rijvaardigheid en doe de verschillende proeven op dit parcours.
–          Er is een skelterbaan. Hoe behendig ben jij? Draaien, keren, manoeuvreren. Vakmensen draaien daar hun hand niet voor om. Ben jij ook zo behendig? Maak snel een testrit! Haal het deelnameformulier bij de stand van CNV Vakmensen (standnummer 1.113) en scheur meteen naar de skelterbaan. Natuurlijk zijn er leuke prijzen!
–          Verschillende importeurs op de Taxi Expo 2010 hebben hier testvoertuigen ter beschikking gesteld. Maak een proefrit!
–          En: last but not least zijn er verschillende aanbieders van lekkere warme hapjes en drankjes op het cateringplein!
–          En nog véél meer!
10.30 uur
Workshop: 10 meest gestelde vragen over de CAO Taxi
CNV Vakmensen (Iepenzaal 1ste etage)
11.00 uur
Workshop: Hoe zit het met jouw pensioen?
Pensioenfonds Vervoer (Iepenzaal 1ste etage)
11.00 uur
Workshop: Krijgen waar je recht op hebt: ken je eigen taxi cao
FNV Bondgenoten(Iepenzaal 1ste etage)
12.00 uur
Mogelijkheid tot lunch op de beursvloer
(bonnen voor petfles en candybar/koek)
13.00 uur
Workshop: FNV taxi vrouwen
FNV Bondgenoten (Iepenzaal 1ste etage)
14.00 uur
Workshop: 10 meest gestelde vragen over de CAO Taxi
CNV Vakmensen (Iepenzaal 1ste etage)
14.30 uur
Workshop: Hoe zit het met jouw pensioen?
Pensioenfonds Vervoer (Iepenzaal 1ste etage)
17.00 uur
Sluiting beurs en einde buitenactiviteiten
Tot volgend jaar in de Amsterdam RAI!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.