Prestige, GreenCab, Taxi-Expo, elektrische taxi

Eerste elektrische taxi van Nederland op de Taxi-Expo

HOUTEN – De partners van TaxiPro.nl toonden dit weekend op beursvloer van de Taxi-Expo in Houten de laatste producten voor de taxibranche. Zo was bij de stand van Prestige GreenCab de eerste elektrische taxi in Nederland te bezichtigen. De emissievrije Mitsubishi i-MiEV wordt dit jaar nog ingezet voor taxivervoer.

De vierzitter heeft verassend veel ruimte. Hij biedt plaats aan vier personen. De range bedraagt ongeveer 150 kilometer. Is de accu leeg, kan hij binnen een half uur tot 80 procent opgeladen worden met een snellader.

Boordcomputer Taxi

Ook werden de eerste oplossingen voor de Boordcomputer Taxi getoond, verkrijgbaar vanaf oktober 2011. Zo komt leverancier Quipment met haar BCT, waarbij keuze gemaakt kan worden voor een 7 inch of 4,3 inch versie. Ook is Quipment in Command ontwikkeld, waarbij de touchscreen dataterminal volledig is weggewerkt in het interieur.

Om de veiligheid van taxichauffeurs te bevorderen kunnen elektronische betaalmiddelen helpen. “Tegenwoordig is dat fors goedkoper dan voorheen”, zegt Roy Boons van Quipment. “Voor een totaalbedrag van 39 euro per maand  voor de mobiele betaalterminal en 5,5 cent per transactie kan in de taxi zonder contant geld afgerekend worden.”

Uiterlijk

Mercedes-Benz toonde op haar stand onder meer de nieuwe Vito en Viano. Hierbij zijn de nieuwe koplampunits meer in lijn met het huidige personenauto-programma. Verder hebben ze een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe spiegels en compleet nieuwe achterlichtunits gekregen. Ook de nieuwe E-Klasse NGT had een plaats op de stand.

Tribus toonde vol trots haar nieuwe Civitas. Deze nieuwe lagevloerminibus wordt door Arriva ingezet als lijnbus. “De deuren gaan automatisch open, de chauffeur kan blijven zitten”, meldt Iddo Verweij van Tribus. “Verder is het voertuig ook geschikt om mensen in een rolstoel te vervoeren. Hij heeft bijna alle voordelen van een lijnbus, maar kan gewoon met een B-rijbewijs bestuurd worden.”

Softwareleverancier Korton had volledige werkplekken ingericht voor WinTax en WinTOP. “Onze WinTax planningsoftware kan gebruikt worden in combinatie met vrijwel alle merken datacomapparatuur”, licht Peter Altevogt van Korton toe. “Bezoekers kunnen de software hier uitproberen.”

Boordcomputer Taxi, dataterminal, geïntegreerd, Quipment, dashboard

Tribus, Civitas, Iddo Verweij

Mercedes-Benz, Viano, taxibus, Taxi-Expo

Korton, WinTax, WinTOP, Taxi-Expo, planning

taxi, pinnen, terminal, Roy Boons, Quipment, Taxi-Expo

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Eerste elektrische taxi van Nederland op de Taxi-Expo | TaxiPro
Prestige, GreenCab, Taxi-Expo, elektrische taxi

Eerste elektrische taxi van Nederland op de Taxi-Expo

HOUTEN – De partners van TaxiPro.nl toonden dit weekend op beursvloer van de Taxi-Expo in Houten de laatste producten voor de taxibranche. Zo was bij de stand van Prestige GreenCab de eerste elektrische taxi in Nederland te bezichtigen. De emissievrije Mitsubishi i-MiEV wordt dit jaar nog ingezet voor taxivervoer.

De vierzitter heeft verassend veel ruimte. Hij biedt plaats aan vier personen. De range bedraagt ongeveer 150 kilometer. Is de accu leeg, kan hij binnen een half uur tot 80 procent opgeladen worden met een snellader.

Boordcomputer Taxi

Ook werden de eerste oplossingen voor de Boordcomputer Taxi getoond, verkrijgbaar vanaf oktober 2011. Zo komt leverancier Quipment met haar BCT, waarbij keuze gemaakt kan worden voor een 7 inch of 4,3 inch versie. Ook is Quipment in Command ontwikkeld, waarbij de touchscreen dataterminal volledig is weggewerkt in het interieur.

Om de veiligheid van taxichauffeurs te bevorderen kunnen elektronische betaalmiddelen helpen. “Tegenwoordig is dat fors goedkoper dan voorheen”, zegt Roy Boons van Quipment. “Voor een totaalbedrag van 39 euro per maand  voor de mobiele betaalterminal en 5,5 cent per transactie kan in de taxi zonder contant geld afgerekend worden.”

Uiterlijk

Mercedes-Benz toonde op haar stand onder meer de nieuwe Vito en Viano. Hierbij zijn de nieuwe koplampunits meer in lijn met het huidige personenauto-programma. Verder hebben ze een nieuwe grille, nieuwe voorbumper, nieuwe spiegels en compleet nieuwe achterlichtunits gekregen. Ook de nieuwe E-Klasse NGT had een plaats op de stand.

Tribus toonde vol trots haar nieuwe Civitas. Deze nieuwe lagevloerminibus wordt door Arriva ingezet als lijnbus. “De deuren gaan automatisch open, de chauffeur kan blijven zitten”, meldt Iddo Verweij van Tribus. “Verder is het voertuig ook geschikt om mensen in een rolstoel te vervoeren. Hij heeft bijna alle voordelen van een lijnbus, maar kan gewoon met een B-rijbewijs bestuurd worden.”

Softwareleverancier Korton had volledige werkplekken ingericht voor WinTax en WinTOP. “Onze WinTax planningsoftware kan gebruikt worden in combinatie met vrijwel alle merken datacomapparatuur”, licht Peter Altevogt van Korton toe. “Bezoekers kunnen de software hier uitproberen.”

Boordcomputer Taxi, dataterminal, geïntegreerd, Quipment, dashboard

Tribus, Civitas, Iddo Verweij

Mercedes-Benz, Viano, taxibus, Taxi-Expo

Korton, WinTax, WinTOP, Taxi-Expo, planning

taxi, pinnen, terminal, Roy Boons, Quipment, Taxi-Expo

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.