chrysler, 300

Het nieuwe vlaggenschip van Chrysler: 300

AUTOVANDAAG – Chrysler heeft de nieuwe 300 gepresenteerd. De Amerikaanse sedan gaat met deze grondige facelift opgefrist het jaar 2011 in.

De 300 rolt begin 2011 in de Amerikaanse showrooms naar binnen en ziet in ons land het levenslicht als Lancia. Deze versie wordt medio 2011 publiekelijk gemaakt.

Chrysler

Sinds lange tijd is de 300 – of daar nou een M of een C achter staat – het vlaggenschip van Chrysler. Na ruim zes jaar vindt Chrysler het tijd de 300(C) op te frissen.

De Amerikanen tonen ons een nieuwe grille en koplampen met LED-dagrijverlichting. Ook wint de 300 aan glans met meer chroom op de carrosserie, waardoor de sedan zeker met het 20 inch lichtmetaal niet te missen is.

LED Verlichting

Verder heeft Chrysler het zicht vanuit de sedan verbeterd door dunnere raamstijlen en een nieuwe voor- en achterruit te monteren. Nieuw achterop is de subtiel geïntegreerde achterklepspoiler. Daaronder zijn nieuwe achterlichten met eveneens LED verlichting van de partij.

In het grondig vernieuwde interieur is voornamelijk gebruik gemaakt van hoogwaardige soft touch materialen en zijn houten details verwerkt in het dashboard, stuur, deuren en midden console. Het nieuwe panoramische dak zorgt voor een extra licht interieur.

Multimediasysteem

De chromen afwerking en de saffier blauwe verlichting van het nieuwe instrumentenpaneel geven de twee grote meters een nieuwe Chrysler-touch. En aangezien Amerikanen niet kijken op een centimetertje meer of minder is het nieuwe Uconnect multimediasysteem met navigatie voorzien van een 8.4 inch groot scherm.

Details over de beschikbare motorvarianten zijn niet bekend gemaakt, maar met de nieuwe Pentastar V6 moet de nieuwe 300 in ieder geval uit de voeten komen. Ook zit er een HEMI V8 in de pijplijn en zouden wij voor ons de 3.0 CRD diesel niet uitsluiten. Over die laatste is nog niet gerept.

Bron: AutoVandaag, partner van TaxiPro.nl

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.