Volkswagen, Touran, taxi

Volkswagen Touran EcoFuel krijgt award van Duitse ANWB

LEUSDEN – Volkswagen EcoFuel is de ‘auto van de toekomst’ volgens de ADAC. De aardgastechniek in de Touran kreeg een onderschouding bij de ‘Gele Engelen’-verkiezing. De EcoFuel-motor is geschikt voor zowel aardgas als het CO2-neutrale biogas.

De Touran 1.4 TSI EcoFuel werd bij de Gele Engelen-verkiezing bekroond in de categorie ‘Auto van de toekomst’.

EcoFuel

De Touran EcoFuel is geschikt voor het gebruik van aardgas, de schoonste fossiele brandstof. De auto kreeg vooral lof voor zijn gunstige CO2-uitstoot (gemiddeld 126 g/km).

In 2010 riep de Verkeerclub Duitsland (VCD) de Touran EcoFuel nog uit tot de meest economische zevenzitter in het segment van milieuvriendelijke auto’s.

Biogas

EcoFuel-auto’s zijn niet alleen geschikt voor ‘fossiel’ aardgas, maar ook voor biogas. Een optie die ook door Volkswagen in Nederland aangeboden wordt. Dit uit bio-afval opgewekte gas zorgt ervoor dat rijden met een Touran EcoFuel zelfs volledig CO2-neutraal wordt.

De ‘Gele Engelen’ gelden als de belangrijkste Duitse mobiliteitsprijzen. Ze worden sinds zeven jaar vergeven door de ADAC, de Duitse ANWB.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.