looncalculator, Sociaal Fonds Taxi, CAO

Sociaal Fonds Taxi introduceert Looncalculator

CULEMBORG – Sociaal Fonds Taxi (SFT) heeft een nieuwe looncalculator online geplaatst. Met dit gratis rekenhulpmiddel kunnen medewerkers in de taxibranche nu op een redelijk simpele manier het juiste loon berekenen.

“Het is best lastig om personeel juist in te schalen conform het loongebouw van de CAO Taxivervoer. We krijgen hier vaak vragen over”, licht Rianda Bos van SFT toe.

CAO Taxivervoer

De looncalculator geeft antwoord op de vraag waarop een medewerker volgens de CAO Taxivervoer recht heeft. Dit geldt zowel voor rijdend als niet-rijdend personeel. Gebruikers voeren alle relevante gegevens in, zoals geboortedatum, datum indiensttreding, ervaringsjaren, functie en behaalde diploma’s (rijdend personeel). Daarna rollen uit de looncalculator het juiste loon en het juiste aantal vakantiedagen voor de desbetreffende werknemer.

De manier waarop dit loon tot stand is gekomen wordt verduidelijkt door een loopbaanoverzicht. Daarnaast toont de looncalculator vanaf 2004, voor alle relevante data het bijbehorende loon. Vooralsnog wordt geen rekening gehouden met een eventuele onthouding van een tredeverhoging. De looncalculator toont steeds een salarisberekening op basis van de meest recente CAO-gegevens.

Looncalculator

Een aantal jaar geleden bedacht SFT al de looncalculator. SFT heeft deze versie een tijd lang gebruikt. Later moest deze looncalculator aangepast worden. Hij werd toen van de website gehaald. Intussen bleef de vraag naar de looncalculator groot. SFT ontwikkelde daarom een totaal nieuwe looncalculator die gemakkelijk geactualiseerd kan worden.

“De loonberekening houdt geen rekening met uitzonderingsgevallen. Aan de uitkomsten van de berekening kunnen geen rechten worden ontleend”, waarschuwt Bos. “Indien er sprake is van onduidelijkheid, prevaleert altijd de informatie zoals opgenomen in de CAO Taxivervoer.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Sociaal Fonds Taxi introduceert Looncalculator”

I. Nijzink|27.02.11|00:14

Geachte heer, mevrouw,

Mijn contract is 15 uur p/w. Hoe zit dat dan met de meeruren.
Meestal zit ik rond de 30 uur p/w. Kun je dan contract uren van 30 uur invullen,
of werkt dat weer anders.

Met vriendelijke groeten Ina Nijzink

R.H.Van melle|27.02.11|18:50

mijn contract is maar 30 uur per week maar ik werk er 45 tot 50 uur per week
maar bij mijn vorige werkgevers stond ik ingedeeld in 2008 in loon schaal D8
bij mijn nieuwe werkgever sta ik ingedeeld in loonschaal B8 ik denk dat dit verkeerd is
want ik denk dat ik inmiddels al in loonschaal D11 al had moeten zitten ben ook in het
bezit van alle vakdiploma’s taxi ben middels al 27 jaar werkzaam in de taxi branche
graag uw reactie hier op met vriendelijke groet R.H. van melle

Sociaal Fonds Taxi introduceert Looncalculator | TaxiPro
looncalculator, Sociaal Fonds Taxi, CAO

Sociaal Fonds Taxi introduceert Looncalculator

CULEMBORG – Sociaal Fonds Taxi (SFT) heeft een nieuwe looncalculator online geplaatst. Met dit gratis rekenhulpmiddel kunnen medewerkers in de taxibranche nu op een redelijk simpele manier het juiste loon berekenen.

“Het is best lastig om personeel juist in te schalen conform het loongebouw van de CAO Taxivervoer. We krijgen hier vaak vragen over”, licht Rianda Bos van SFT toe.

CAO Taxivervoer

De looncalculator geeft antwoord op de vraag waarop een medewerker volgens de CAO Taxivervoer recht heeft. Dit geldt zowel voor rijdend als niet-rijdend personeel. Gebruikers voeren alle relevante gegevens in, zoals geboortedatum, datum indiensttreding, ervaringsjaren, functie en behaalde diploma’s (rijdend personeel). Daarna rollen uit de looncalculator het juiste loon en het juiste aantal vakantiedagen voor de desbetreffende werknemer.

De manier waarop dit loon tot stand is gekomen wordt verduidelijkt door een loopbaanoverzicht. Daarnaast toont de looncalculator vanaf 2004, voor alle relevante data het bijbehorende loon. Vooralsnog wordt geen rekening gehouden met een eventuele onthouding van een tredeverhoging. De looncalculator toont steeds een salarisberekening op basis van de meest recente CAO-gegevens.

Looncalculator

Een aantal jaar geleden bedacht SFT al de looncalculator. SFT heeft deze versie een tijd lang gebruikt. Later moest deze looncalculator aangepast worden. Hij werd toen van de website gehaald. Intussen bleef de vraag naar de looncalculator groot. SFT ontwikkelde daarom een totaal nieuwe looncalculator die gemakkelijk geactualiseerd kan worden.

“De loonberekening houdt geen rekening met uitzonderingsgevallen. Aan de uitkomsten van de berekening kunnen geen rechten worden ontleend”, waarschuwt Bos. “Indien er sprake is van onduidelijkheid, prevaleert altijd de informatie zoals opgenomen in de CAO Taxivervoer.” 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Sociaal Fonds Taxi introduceert Looncalculator”

I. Nijzink|27.02.11|00:14

Geachte heer, mevrouw,

Mijn contract is 15 uur p/w. Hoe zit dat dan met de meeruren.
Meestal zit ik rond de 30 uur p/w. Kun je dan contract uren van 30 uur invullen,
of werkt dat weer anders.

Met vriendelijke groeten Ina Nijzink

R.H.Van melle|27.02.11|18:50

mijn contract is maar 30 uur per week maar ik werk er 45 tot 50 uur per week
maar bij mijn vorige werkgevers stond ik ingedeeld in 2008 in loon schaal D8
bij mijn nieuwe werkgever sta ik ingedeeld in loonschaal B8 ik denk dat dit verkeerd is
want ik denk dat ik inmiddels al in loonschaal D11 al had moeten zitten ben ook in het
bezit van alle vakdiploma’s taxi ben middels al 27 jaar werkzaam in de taxi branche
graag uw reactie hier op met vriendelijke groet R.H. van melle