Tesla Model S, electrische auto

Tesla Model S als elektrische taxi; 480 kilometer design

AUTOVANDAAG – Wordt dit de nieuwe elektrische taxi? Tesla is er bijna klaar voor de Tesla Model S Alpha te introduceren. Een ruime sportsedan met elektrische aandrijving en een actieradius van maximaal 480 kilometer.

Bij normaal gebruik kom je op een acculading maximaal 480 kilometer ver, afhankelijk van het gekozen accupakket. De accu’s kunnen worden opgeladen via het stopcontact. Met 480V klaar je de klus in 45 minuten, maar de Tesla kan ook met 120 en 220V overweg.

Elektrische aandrijving

Dankzij krachtige elektrische aandrijving zit hij in 5.6 seconden al op 100 kilometer per uur. De (begrensde) topsnelheid van de Tesla S wordt behaald bij 200 km/u.  Met het studiemodel in het achterhoofd is te zien dat het definitieve model niet veel afwijkt en wat weg heeft van het Jaguar-design.

Vooralsnog is de Tesla S slechts nog te reserveren. Circa 1000 klanten hebben al hun interesse op die manier kenbaar gemaakt. Verwacht de Tesla S echter pas medio 2012 in Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend maar liggen minimaal op 50.000 euro exclusief btw.

Autovandaag, partner van TaxiPro.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.