Mercedes-Benz, Viano, Pearl

Luxebus Mercedes-Benz Viano Pearl op beurs Genève

AUTOVANDAAG – In Frankfurt was hij nog een studiemodel maar op de Autosalon van Genève staat de Mercedes-Benz Viano Pearl gewoon tussen alle bestaande modellen. De Duitsers nemen de superdeluxe bus in gelimiteerde productie.

De Viano Pearl is de ultieme shuttlebus waarin Mercedes-Benz haar uiterste best heeft gedaan luxe en sfeer te combineren. Het begint al bij de magno allanite grey lak met satijnglans, de aangepaste grille en voorbumper met LED-dagrijverlichting. Ook staat de superbus op 19 inch lichtmetalen wielen. Een setje dakrails in contrasterend grijs staat op de optielijst.

Passagierscabine

In de passagierscabine komt het geheim van de Vision Pearl helemaal tot uiting. Door gebruik te maken van duotone fijnnappa leder, echt walnoothouten sierdelen en geborsteld aluminium zit je met twee man voorin en vier personen achterin als een vorst. Achter de aluminium sierstrips zit trouwens dimbare sfeerverlichting verborgen.

De zijruiten kunnen dankzij Magic Sky Control – bekend uit de nieuwe SL(K) -met een druk op de knop worden getint in verschillende standen. Verder kom je in de Viano Pearl tot rust met het speciaal op maat gemaakte Bang & Olufsen audiosysteem via liefst 18 luidsprekers. Indien er nog gewerkt moet worden biedt de WLAN hotspot een mobiele internetverbinding voor laptop, iPad en telefoon.

Diesel

Elke Viano Pearl heeft voorin de 3.0 liter zescilinder diesel met 224 pk liggen of een 3.5 liter benzinevariant met 258 pk. Uiteraard hoef je je geen zorgen te maken over geschakel; een automaat doet netjes het werk.

Een prijskaartje van de gelimiteerde Viano-bus is er voor Nederland nog niet. In Duitsland doet de dealer zaken voor 99.000 euro, incl. De eerste exemplaren kunnen vanaf de zomer worden uitgeleverd.

Mercedes-Benz, Viiano, Pearl, luxe bus, interieur

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.