BYD, greentomatocars, elektrische taxi, contract, directeur

BYD levert volgend jaar 50 elektrische taxi’s in Londen

Greentomatocars managing director Jonny Goldstone and Byd chairman and founder Chuan-fu Wang sign an agreement in London. Credit: Professional Images

Elektrische autofabrikant BYD uit China gaat 50 volledig elektrische taxi’s leveren in Londen. Ze worden geleverd aan Green Tomato Cars. Dit taxibedrijf uit Londen voegt deze BYD-voertuigen toe aan zijn 300 auto’s tellende vloot. De 50 elektrische BYD e6 taxi’s zullen beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2013.

BYD’s voorzitter Wang Chuanfu zegt: “Onze e6 auto’s en onze bussen zullen een substantiële bijdrage leveren aan aanzienlijke lagere CO2-niveaus, wat zal leiden tot schonere lucht. We zijn er trots op om het eerste, onafhankelijke, Chinese bedrijf te zijn dat zijn kennis en expertise kan laten zien.”

Type e6

De vijftig auto’s voor Londen zijn van het type e6. Dat is een vijfzits cross-over met een interieur dat zich door zijn voldoende hoofd- en beenruimte en kofferbak leent als taxi. Of zoals Green Tomato Cars de auto’s inzet: auto met chauffeur.

Het is een volledig elektrisch voertuig zonder directe uitstoot, wat betekent dat de e6 geen schadelijke uitlaatgassen, fijnstof of schadelijke broeikasgassen uitstoot. BYD e6 taxi’s hebben hun sporen reeds verdiend in diverse landen en hebben inmiddels al 22,7 miljoen kilometer afgelegd (meetpunt eind juli 2012).

BYD

BYD is een leverancier van groene energie technologieën, gespecialiseerd in de IT-, automobiel-, en duurzame energie-industrie. BYD is niet alleen ’s werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen, BYD heeft ook het grootste wereldwijde marktaandeel voor mobiele telefoonopladers en toetsenborden. BYD is sinds 2003 actief in de autobranche.

In 2008 werd Warren Buffett aandeelhouder van BYD door 232 miljoen dollar in het bedrijf te investeren. Hij kreeg daarmee een belang in BYD van 9,89%. Tegenwoordig is BYD de snelst groeiende Chinese autofabrikant en is het bedrijf wereldwijd pionier op het gebied van voertuigen op duurzame energie, waaronder Dual Mode Elektrische Modellen en 100% elektrische modellen.

Daimler

In maart 2012 hebben BYD en Daimler AG officieel het volledig nieuwe EV-merk Denza aangekondigd in China. Daarnaast richt BYD zich ook op Research & Development en productie van een breed scala van nieuwe energieproducten, met inbegrip energieopslag systeem, producten op zonne-energie en LED-verlichting.

BYD is een onafhankelijke onderneming. De Chinese overheid heeft geen belang in BYD, of in zijn R & D-afdeling, productie of enige andere afdeling. Daarnaast verleent de Chinese regering geen steun aan BYD om succesvol te worden in markten buiten China.

Rotterdam

Ter ondersteuning van de wereldwijde verkoop, heeft BYD kantoren in verschillende landen. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1999 gevestigd in Rotterdam, met commerciële activiteiten sinds 2010.

BYD heeft de intentie om alleen al in Nederland 20 miljoen te investeren in de komende drie jaar. Het merk zal werk bieden aan ongeveer 150 mensen. In 2010 werd BYD benoemd tot een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

greentomatocars, byd, e6, elektrische taxi, Londen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.