Taxi Expo, Rai Amsterdam

Wedstrijd ‘Beste zorgchauffeur’ en ‘Beste straattaxichauffeur’

Taxichauffeurs maken zaterdag 1 december twee keer kans om uitgeroepen worden tot ‘Beste zorgchauffeur’. Hiervoor moeten zij zich melden op het buitenterrein van Taxi Expo bij het Taxiopleidingscentrum. Samen met een collega of bezoeker leggen deelnemers een parcours af in een busje en worden zij beoordeeld op verschillende vaardigheden.

Er wordt gelet op onder meer de volgende punten:
 klantvriendelijkheid, comfort en kennis , hoe er is omgegaan met de obstakels in het parcours, de rittenstaat en het werkboekje, de omgang en het verplaatsen van de passagier in en uit de bus.

Parcours

Ook maken taxichauffeurs twee keer kans om uitgeroepen te worden tot ‘Beste straattaxichauffeur’. Daartoe wordt gereden in een Toyota Prius. Tijdens het parcours worden deelnemers getest op onder meer file parkeren, bochtje achteruit, nauwkeurigheid en snelheid.

De winnaars worden om 12.00 uur en 15.30 uur bekend gemaakt door het Taxiopleidingscentrum. Verder kunnen er proefritten gemaakt worden in de Renault Kangoo, Fluence en Twizy en de Nissan Leaf en de elektrische NV 200.

Meer informatie over Taxi Expo op www.taxi-expo.nl

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.