sociaal fonds taxi, taxi expo

Taxi Expo: leren via internetcursussen van Sociaal Fonds Taxi

Sociaal Fonds Taxi (SFT) biedt tijdens de Taxi Expo 2012 de bezoekers de kans om kennis te maken met een breed scala aan internetcursussen. De cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor taxichauffeurs. Dit jaar heeft SFT twee nieuwe cursussen toegevoegd aan het geheel.

De cursus ‘Omgaan met dialysepatiënten in de taxi’ geeft chauffeurs meer inzicht in het wel en wee van dialysepatiënten. Hierdoor zijn ze beter in staat hun gedrag aan te passen aan de wensen en mogelijkheden van deze passagiers.

Internetcursus

Het ‘Rolstoel ABC’ is nu ook als internetcursus beschikbaar. Deze cursus is geactualiseerd met nieuw videomateriaal en heeft een nieuwe module erbij gekregen. Deze module ‘Uw veiligheid’ laat de chauffeur zien op welke manier hij lichamelijke problemen kan voorkomen tijdens het werken met rolstoelen. Voor alle internetcursussen geldt dat ze afgesloten worden met een (vrijwillige) toets. Bij een goede score ontvangt de cursist als bewijs van deelname een certificaat als pdf in zijn mailbox.

Verder vinden chauffeurs nog de internetcursussen ‘Leerlingenvervoer’, ‘Lastige situaties in de taxi’ en ‘Veilig in de Taxi’ op de website van SFT. De meeste cursussen zijn dit jaar in een nieuw jasje gestoken met een uitklapbaar menu. Dat biedt de mogelijkheid om later nog eens makkelijk terug te keren naar een onderwerp dat men nog een keer wil bekijken.

Tablet of iPad

In een later stadium zal waarschijnlijk ook van de internetcursus ‘Veilig in de Taxi’ een nieuwe versie verschijnen. Binnenkort zullen de meeste internetcursussen ook geschikt zijn om op een Tablet of IPad te volgen.

Tijdens de Taxi Expo op zaterdag 1 december organiseert TX Keur in samenwerking met SFT twee bijeenkomsten speciaal voor taxileraren. Er wordt ingegaan op het huidige aanbod aan opleidingen. Ook worden de train-de-trainerscursussen van SFT verder toegelicht. 

Schrijf je in voor de Taxi-Expo

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Expo: leren via internetcursussen van Sociaal Fonds Taxi | TaxiPro
sociaal fonds taxi, taxi expo

Taxi Expo: leren via internetcursussen van Sociaal Fonds Taxi

Sociaal Fonds Taxi (SFT) biedt tijdens de Taxi Expo 2012 de bezoekers de kans om kennis te maken met een breed scala aan internetcursussen. De cursussen zijn speciaal ontwikkeld voor taxichauffeurs. Dit jaar heeft SFT twee nieuwe cursussen toegevoegd aan het geheel.

De cursus ‘Omgaan met dialysepatiënten in de taxi’ geeft chauffeurs meer inzicht in het wel en wee van dialysepatiënten. Hierdoor zijn ze beter in staat hun gedrag aan te passen aan de wensen en mogelijkheden van deze passagiers.

Internetcursus

Het ‘Rolstoel ABC’ is nu ook als internetcursus beschikbaar. Deze cursus is geactualiseerd met nieuw videomateriaal en heeft een nieuwe module erbij gekregen. Deze module ‘Uw veiligheid’ laat de chauffeur zien op welke manier hij lichamelijke problemen kan voorkomen tijdens het werken met rolstoelen. Voor alle internetcursussen geldt dat ze afgesloten worden met een (vrijwillige) toets. Bij een goede score ontvangt de cursist als bewijs van deelname een certificaat als pdf in zijn mailbox.

Verder vinden chauffeurs nog de internetcursussen ‘Leerlingenvervoer’, ‘Lastige situaties in de taxi’ en ‘Veilig in de Taxi’ op de website van SFT. De meeste cursussen zijn dit jaar in een nieuw jasje gestoken met een uitklapbaar menu. Dat biedt de mogelijkheid om later nog eens makkelijk terug te keren naar een onderwerp dat men nog een keer wil bekijken.

Tablet of iPad

In een later stadium zal waarschijnlijk ook van de internetcursus ‘Veilig in de Taxi’ een nieuwe versie verschijnen. Binnenkort zullen de meeste internetcursussen ook geschikt zijn om op een Tablet of IPad te volgen.

Tijdens de Taxi Expo op zaterdag 1 december organiseert TX Keur in samenwerking met SFT twee bijeenkomsten speciaal voor taxileraren. Er wordt ingegaan op het huidige aanbod aan opleidingen. Ook worden de train-de-trainerscursussen van SFT verder toegelicht. 

Schrijf je in voor de Taxi-Expo

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.