Fastned, snellaadstation, elektrische auto, opladen

Landelijk netwerk van 200 snellaadstations eind 2014 gereed

De Nederlandse start-up Fastned wil eind 2014 een landelijk netwerk van maar liefst 200 snellaadstations langs de snelweg exploiteren. Het bedrijf verwacht deze zomer al te beginnen met de bouw ervan. “Op dit moment zijn we druk bezig met het verkrijgen van alle noodzakelijke (gemeentelijke) vergunningen. We beginnen met de bouw van een station, zodra voor die locatie de vergunningen rond zijn”, meldt Fastned.

Het landelijke netwerk moet eind 2014 grotendeels in gebruik zijn. Het bedrijf ABB meldde deze week de opdracht gewonnen te hebben voor de plaatsing van de laadstations. De snelladers worden maximaal 50 kilometer van elkaar langs alle snelwegen geplaatst.

Zonnepanelen

“De overkappingsconstructie van de stations vervangt ouderwetse dakbedekking voor zonnepanelen. Zo staan automobilisten droog tijdens het inpluggen, terwijl het dak elektriciteit genereert om de 
accu op te laden”, meldt Fastned. “
Al onze stations krijgen hetzelfde ontwerp.”

Elk van de meer dan 200 Fastned stations langs de Nederlandse snelwegen zal worden uitgerust met een aantal multi-normen snelladers, zoals de 50 kilowatt (kW) Terra 52 en Terra 53 modellen, die in staat is elektrische voertuigen in 15-30 minuten op te laden. De eerste ABB Terra-snelladers worden geleverd in september 2013. De bouw van de Fastned-stations met zonneluifels zal naar verwachting worden afgerond in 2015.

Snellaad-netwerk

In 2011 heeft Fastned het ministerie van Infrastructuur toestemming gevraagd om een EV-snellaad-netwerk te implementeren. In december 2011 kondigde de regering een openbare-aanbestedingsprocedure aan om de oplaad-faciliteiten in de buurt van de 245 tankstations langs de Nederlandse snelwegen te plaatsen.

Bekijk alle locaties waar Fastned een laadstation heeft gepland langs de snelweg:

snellaadnetwerk, abb, Fastned, snellaadstation, elektrische auto, opladen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Landelijk netwerk van 200 snellaadstations eind 2014 gereed | TaxiPro
Fastned, snellaadstation, elektrische auto, opladen

Landelijk netwerk van 200 snellaadstations eind 2014 gereed

De Nederlandse start-up Fastned wil eind 2014 een landelijk netwerk van maar liefst 200 snellaadstations langs de snelweg exploiteren. Het bedrijf verwacht deze zomer al te beginnen met de bouw ervan. “Op dit moment zijn we druk bezig met het verkrijgen van alle noodzakelijke (gemeentelijke) vergunningen. We beginnen met de bouw van een station, zodra voor die locatie de vergunningen rond zijn”, meldt Fastned.

Het landelijke netwerk moet eind 2014 grotendeels in gebruik zijn. Het bedrijf ABB meldde deze week de opdracht gewonnen te hebben voor de plaatsing van de laadstations. De snelladers worden maximaal 50 kilometer van elkaar langs alle snelwegen geplaatst.

Zonnepanelen

“De overkappingsconstructie van de stations vervangt ouderwetse dakbedekking voor zonnepanelen. Zo staan automobilisten droog tijdens het inpluggen, terwijl het dak elektriciteit genereert om de 
accu op te laden”, meldt Fastned. “
Al onze stations krijgen hetzelfde ontwerp.”

Elk van de meer dan 200 Fastned stations langs de Nederlandse snelwegen zal worden uitgerust met een aantal multi-normen snelladers, zoals de 50 kilowatt (kW) Terra 52 en Terra 53 modellen, die in staat is elektrische voertuigen in 15-30 minuten op te laden. De eerste ABB Terra-snelladers worden geleverd in september 2013. De bouw van de Fastned-stations met zonneluifels zal naar verwachting worden afgerond in 2015.

Snellaad-netwerk

In 2011 heeft Fastned het ministerie van Infrastructuur toestemming gevraagd om een EV-snellaad-netwerk te implementeren. In december 2011 kondigde de regering een openbare-aanbestedingsprocedure aan om de oplaad-faciliteiten in de buurt van de 245 tankstations langs de Nederlandse snelwegen te plaatsen.

Bekijk alle locaties waar Fastned een laadstation heeft gepland langs de snelweg:

snellaadnetwerk, abb, Fastned, snellaadstation, elektrische auto, opladen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.