RTC, taxi, elektrisch, BYD

RTC start met elektrische taxi’s: BYD en Tesla Model S

Een aantal chauffeurs van de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), de op een na grootste taxicentrale van Nederland, stapt over op elektrische taxi’s. Vrijdag 6 december worden de eerste drie elektrische taxi’s van het Chinese merk BYD en een luxe Tesla Model S gepresenteerd tijdens het Ecovloot Event in Rotterdam. Binnen twee jaar wil de centrale 25 elektrische taxi’s hebben rijden.

Twee jaar geleden schafte de centrale al 110 bussen en 15 taxi’s aan die op aardgas rijden. ,,Dat betekent dat inmiddels bijna een kwart van onze vloot van 650 taxi’s groen rijdt,” zegt woordvoerster Laura Mout van de RTC.

Elektrisch rijden

Omdat de regio Rotterdam te kampen heeft met luchtverontreiniging van verkeer en omdat haar taxi’s de hele dag op de weg zitten, vond de centrale dat zij het goede voorbeeld moest geven. ,,Elektrisch rijden is de nieuwe trend en daarin konden wij niet achterblijven,” aldus Mout.

Het Chinese BYD, wat staat voor Built Your Dreams, levert met de e6 een auto die behalve emissieloos ook stil en comfortabel is voor passagiers. Een chauffeur van de taxicentrale heeft de wagen de afgelopen maanden uitgetest. De actieradius is groot genoeg om er de hele dag mee te rijden en tijdens pauzes kan de auto snel opgeladen worden. Voor het hogere segment schaft de RTC een sportieve Tesla aan.

Laadpaal

De centrale heeft een eigen laadpaal voor de BYD’s. Een tweede laadpaal komt bij het Van der Valk hotel in Ridderkerk. Eigenaar Freek van der Valk tekent 6 december een convenant met de RTC. ,,Hij rijdt zelf een Tesla en is een voorstander van elektrisch rijden. In het convenant staat dat hij als eerste BYD’s bij ons kan bestellen voor zijn klanten. Voor ons is het belangrijk dat de elektrische taxi’s daar zowel een standplaats als een oplaadpunt hebben,” zegt Mout.

De groene taxi’s worden 6 december van 13.00 tot 14.30 uur feestelijk gepresenteerd tijdens het Ecovloot Event in het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen van duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte zal met een groene taxi komen aanrijden.

Groene stroom

De vergroening van de taxi’s sluit ook aan bij het landelijke Project A15, dat van deze verkeersader de eerste 100 procent duurzame snelweg ter wereld wil maken. Dat kan met behulp van groene stroom uit windmolens en zonnepanelen en 3500 elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

RTC start met elektrische taxi’s: BYD en Tesla Model S | TaxiPro
RTC, taxi, elektrisch, BYD

RTC start met elektrische taxi’s: BYD en Tesla Model S

Een aantal chauffeurs van de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC), de op een na grootste taxicentrale van Nederland, stapt over op elektrische taxi’s. Vrijdag 6 december worden de eerste drie elektrische taxi’s van het Chinese merk BYD en een luxe Tesla Model S gepresenteerd tijdens het Ecovloot Event in Rotterdam. Binnen twee jaar wil de centrale 25 elektrische taxi’s hebben rijden.

Twee jaar geleden schafte de centrale al 110 bussen en 15 taxi’s aan die op aardgas rijden. ,,Dat betekent dat inmiddels bijna een kwart van onze vloot van 650 taxi’s groen rijdt,” zegt woordvoerster Laura Mout van de RTC.

Elektrisch rijden

Omdat de regio Rotterdam te kampen heeft met luchtverontreiniging van verkeer en omdat haar taxi’s de hele dag op de weg zitten, vond de centrale dat zij het goede voorbeeld moest geven. ,,Elektrisch rijden is de nieuwe trend en daarin konden wij niet achterblijven,” aldus Mout.

Het Chinese BYD, wat staat voor Built Your Dreams, levert met de e6 een auto die behalve emissieloos ook stil en comfortabel is voor passagiers. Een chauffeur van de taxicentrale heeft de wagen de afgelopen maanden uitgetest. De actieradius is groot genoeg om er de hele dag mee te rijden en tijdens pauzes kan de auto snel opgeladen worden. Voor het hogere segment schaft de RTC een sportieve Tesla aan.

Laadpaal

De centrale heeft een eigen laadpaal voor de BYD’s. Een tweede laadpaal komt bij het Van der Valk hotel in Ridderkerk. Eigenaar Freek van der Valk tekent 6 december een convenant met de RTC. ,,Hij rijdt zelf een Tesla en is een voorstander van elektrisch rijden. In het convenant staat dat hij als eerste BYD’s bij ons kan bestellen voor zijn klanten. Voor ons is het belangrijk dat de elektrische taxi’s daar zowel een standplaats als een oplaadpunt hebben,” zegt Mout.

De groene taxi’s worden 6 december van 13.00 tot 14.30 uur feestelijk gepresenteerd tijdens het Ecovloot Event in het Elektrisch Vervoer Centrum in Rotterdam. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen van duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte zal met een groene taxi komen aanrijden.

Groene stroom

De vergroening van de taxi’s sluit ook aan bij het landelijke Project A15, dat van deze verkeersader de eerste 100 procent duurzame snelweg ter wereld wil maken. Dat kan met behulp van groene stroom uit windmolens en zonnepanelen en 3500 elektrische auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.