Tesla, BIOS-groep, laadstation, fast charger, 22 kwh, elektrische taxi

Laadstation BIOS-groep voor 64 elektrische taxi’s geopend

Het nieuwe laadstation van vervoerder BIOS-groep met een capaciteit voor 64 elektrische Tesla’s is maandag geopend in Schiphol-Rijk, dat behoort tot de gemeente Haarlemmermeer. Voor de BIOS-groep markeert het laadstation een revolutionaire nieuwe aanpak in het organiseren van personenvervoer. 

BIOS-groep bezit een deel van de concessie van de luchthaven Schiphol voor het vervoer van reizigers. Hiervoor zet zij 71 volledig elektrisch aangedreven voertuigen in van het type Tesla Model S. Samen met BBF Schipholtaxi rijden er 167 Tesla’s op de luchthaven.

Power Grid Management

In een voor de gelegenheid geheel verbouwd nieuw bedrijfspand aan de Capronilaan 6 te Schiphol-Rijk kunnen de voertuigen worden opgeladen met groene stroom via een uitgekiend systeem (Power Grid Management). De benodigde elektriciteit is voor de volle 100% verkregen uit windenergie.

Het station bevat 64 laadpunten van 22kWh; de zogeheten Fast Charger (niet te verwarren met Super Charger van Tesla). Met de Fast Charger is een lege Tesla in vier uur opgeladen. Als Bios veel wagens stil heeft staan kan er zelfs overtollige energie teruggeleverd worden aan het net.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Laadstation BIOS-groep voor 64 elektrische taxi’s geopend | TaxiPro
Tesla, BIOS-groep, laadstation, fast charger, 22 kwh, elektrische taxi

Laadstation BIOS-groep voor 64 elektrische taxi’s geopend

Het nieuwe laadstation van vervoerder BIOS-groep met een capaciteit voor 64 elektrische Tesla’s is maandag geopend in Schiphol-Rijk, dat behoort tot de gemeente Haarlemmermeer. Voor de BIOS-groep markeert het laadstation een revolutionaire nieuwe aanpak in het organiseren van personenvervoer. 

BIOS-groep bezit een deel van de concessie van de luchthaven Schiphol voor het vervoer van reizigers. Hiervoor zet zij 71 volledig elektrisch aangedreven voertuigen in van het type Tesla Model S. Samen met BBF Schipholtaxi rijden er 167 Tesla’s op de luchthaven.

Power Grid Management

In een voor de gelegenheid geheel verbouwd nieuw bedrijfspand aan de Capronilaan 6 te Schiphol-Rijk kunnen de voertuigen worden opgeladen met groene stroom via een uitgekiend systeem (Power Grid Management). De benodigde elektriciteit is voor de volle 100% verkregen uit windenergie.

Het station bevat 64 laadpunten van 22kWh; de zogeheten Fast Charger (niet te verwarren met Super Charger van Tesla). Met de Fast Charger is een lege Tesla in vier uur opgeladen. Als Bios veel wagens stil heeft staan kan er zelfs overtollige energie teruggeleverd worden aan het net.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.