Mercedes-Benz, B-Klasse, taxi

Mercedes-Benz B-Klasse met diverse nieuwe technieken

Kort geleden heeft Mercedes-Benz de vernieuwde A-Klasse voorgesteld. Veel van de technische noviteiten van de A-Klasse zijn nu ook beschikbaar voor de B-Klasse. Denk daarbij aan DYNAMIC SELECT en het onderstel met adaptief verstelbare demping. Deze modelseries zijn verder uitgebreid met bijzonder  zuinige basisversies en nog krachtiger motoren. Alle nieuwe versies zijn vanaf september leverbaar. Vanaf begin 2016 zijn alle compacte auto’s van Mercedes-Benz bovendien te leveren met Apple CarPlay en MirrorLink.

De compacte Mercedes-Benz modellen doen het bijzonder goed. In het eerste halfjaar verkocht het merk met de ster ongeveer een kwart meer auto’s in die segmenten dan in de vergelijkbare periode het jaar ervoor. Die koers wordt krachtig voortgezet, want Mercedes-Benz maakt de diverse uitvoeringen nog aantrekkelijker met geavanceerde technieken en nieuwe motorvarianten.

Adaptieve regeltechniek

Met DYNAMIC SELECT komt geavanceerde adaptieve regeltechniek beschikbaar in de compacte Mercedes-Benz modellen. Met een druk op de knop kan de voertuigkarakteristiek van de auto worden aangepast. Het systeem kan de karakteristieken van motor, transmissie, onderstel, besturing en zelfs de airconditioning aanpassen om de rijervaring optimaal op de wensen van de bestuurder en passagier af te stemmen. Naast de programma’s Comfort, Sport en Eco  is het ook mogelijk de stand Individual naar eigen smaak voor te programmeren.

Met deze vernieuwingen wordt ook de nieuwe naamgeving bij de compacte modellen doorgevoerd. De versies met benzinemotor hebben geen toevoeging, terwijl bij de dieseluitvoeringen de toevoeging CDI veranderd is in ‘d’. De elektrische uitvoering van de B-Klasse heet vanaf heden B 250 e en de B 200 NGD krijgt de naam B 200 c.

B-Klasse

De B 160 met 75 kW (102 pk) vormt de nieuwe basisversie van de B-Klasse. De  efficiencykampioen is de nieuwe B 180 d BlueEFFICIENCY, die een normverbruik (NEFZ) kent van 3,6 liter op 100 kilometer. De bijpassende, zeer lage CO2-uitstoot bedraagt 94 g/km.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.