Axitaxi

Taxiwebsites houden op te bestaan

De website mommen.nl, waar misstanden uit de taxibranche kunnen worden gemeld, houdt na zo’n zes jaar op te bestaan. Ook aan axitaxi.nl komt een einde, omdat de cao-partijen hebben besloten deze na vier jaar niet meer te willen financieren.

AxiTaxi werd in 2012 opgericht. Via de website konden werknemers uit de taxisector vragen kwijt over alle punten waar het Sociaal Fonds Taxi op controleert. Deze site was voor een periode van vier jaar gefinancierd en de sociale partners hebben besloten die geldkraan nu dicht te draaien. Om het gat dat hierdoor ontstaat op te vullen, heeft FNV Taxi het mailadres info@fnvtaxi.nl in het leven geroepen. Daar kunnen taxichauffeurs terecht met hun vragen, zodat ze goed geïnformeerd blijven.

Arbeidstijden en cao

De vakbond had sinds 2010 een website waarop chauffeurs anoniem klachten over hun bedrijf konden melden. De website mommen.nl, wat staat voor ‘meld ongehoorde misstanden’, heeft volgens de bond zijn tijd gehad. Daarom zal deze worden stopgezet.

“Natuurlijk kun je bij FNV Taxi altijd terecht met klachten over je werkgever”, zo wordt benadrukt. “Samen bekijken we of een collectieve actie, een juridische procedure of een goed adviesgesprek uitkomst kan bieden voor jouw problemen. Ook kunnen we diverse instanties inseinen als niet alles loopt zoals het hoort. Zo controleert Inspectie Leefomgeving en Transport de arbeidstijden. Sociaal Fonds Taxi (SFT) controleert op naleving van de cao. Je kunt daar altijd anoniem klachten melden”, aldus FNV Taxi.

Taxi Expo 2016

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en Sociaal Fonds Taxi (SFT) verzorgen allebei een workshop tijdens Taxi Expo 2016. ILT zal vertellen over de controles op aanwezigheid en het correcte gebruik van de boordcomputer taxi. SFT legt uit hoe diezelfde BCT wordt gebruikt om controles op naleving van de taxi-cao uit te voeren. Meld je nu aan voor deelname aan Taxi Expo 2016 op 12 en 13 oktober in Expo Houten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Taxiwebsites houden op te bestaan”

glenn van slimming|06.10.16|22:34

Weer voor de zoveelste keer financieel genaaid update die niet goed werkt nogmaals BCT is vanaf buitenaf leeg te halen door derden lekker veilig he en ze blijven zeggen de ondernemer blijft aansprakelijk hiervoor dat is toch bulshit iemand anders de kraker kan de opgeslagen gegevens verwijderen klaar en de I&LT kan nog steeds niet hand haven en uitlezen goed he het komt nooit meer goed.