Black Cab

Black Cab TX5 komt in 2018 naar Amsterdam

De TX5 is het nieuwste taximodel van de London Taxi Company en moet in 2017 de opvolger van de TX4 worden. Met name de klassieke vorm en de grote grille aan de voorkant geven deze taxi een exclusief karakter. En aan de binnenkant is de TX5 volledig bij de tijd. Deze Black Cab rijdt namelijk niet op diesel, maar is een moderne plug-in hybride met een benzinemotor en batterij. Vanaf 2018 moet deze taxi ook in Amsterdam en andere Europese hoofdsteden gaan rijden.

Het uiterlijk van de nieuwste Black Cab, dat gebaseerd is op de Austin FX4 uit de jaren ’50 van de vorige eeuw, heeft nog steeds een herkenbare Britse stijl. Momenteel rijden de Black Cabs voornamelijk rond in Londen, maar dat zou vanaf volgend jaar moeten veranderen. Het moederbedrijf van de London Taxi Company, Geely, is namelijk van plan om de productie van de Black Cars te verhogen en de afzetmarkt uit te breiden naar andere Europese hoofdsteden. In 2018 zal de TX5 dus ook in het straatbeeld van Amsterdam te zien zijn.

Moderne faciliteiten

De TX5 is een luxe taxi die ruimte biedt aan zes passagiers. Naast comfortabele zitplaatsen genieten de passagiers van moderne faciliteiten, zoals oplaadpunten voor hun mobiele apparaten. Ook is de TX5 geschikt om een rolstoelgebruiker te vervoeren. De rolstoel wordt in de rijrichting geplaatst zodat de rolstoelgebruiker veilig vervoerd kan worden.

Korte en lange ritten

Een volledig elektrische taxi met een beperkte actieradius is vooralsnog toekomstmuziek. Als taxichauffeur moet je immers altijd voorbereid zijn op langere ritten waarvan je de bestemming nog niet exact weet. Daarom is de TX5 uitgerust met een 3-cilinder benzinemotor en een batterij. Dat betekent dat deze taxi met een actieradius van 110 kilometer wel zeer geschikt is voor volledig elektrische stadsritjes. De benzinemotor laadt de batterij op tijdens lange ritten, wanneer er geen gelegenheid is om in te pluggen bij een laadpunt.

Milieuvriendelijk en modern wagenpark

Voor taxibedrijven zijn er meerdere redenen om over te stappen naar plug-in hybrides. Ten eerste is er de druk vanuit de Europese Unie om met name in binnensteden auto’s te weren met een te hoge CO2-uitstoot. Daarnaast is brandstof een belangrijke kostenpost om op te bezuinigen. De komst van de TX5 biedt taxibedrijven de mogelijkheid om hun wagenpark klaar te stomen voor de toekomst. Wellicht is het verstandig om zo spoedig mogelijk over te stappen voordat de waarde van de auto’s uit het huidige wagenpark in hoog tempo vermindert. Daarnaast stappen passagiers ongetwijfeld liever in een moderne Black Cab dan in een verouderde taxi.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

4 reacties op “Black Cab TX5 komt in 2018 naar Amsterdam”

Tom de Ruyter|09.02.17|12:34

Alleen is de restwaarde van dit voertuig natuurlijk bij aanschaf direct “0”, nada, noppes, niks

Ton van Dalfsen|09.02.17|15:27

Straks gaat hij na de Brexit nog meer kosten. Zal een onbetaalbare auto worden

Arie Op Safari|09.02.17|20:02

onzin verhaal, geen enkele hybride rijdt electrisch. ze rijden meestal op benzine. dus zoveel schoner zal het niet worden. Nog meer elektrische wagens is ook niet echt slim. chauffeurs in Amsterdam slaan elkaar nu al de hersens in om een oplaadplekje te vinden

Mike Hendriks|12.02.17|11:04

http://www.newmetrocab.com/

dit is de concurrentie http://www.newmetrocab.com/

helaas maar drie jaar bruikbaar, vanaf 2021 volledig elektrische taxi bij cs