Google start samenwerking met Uber-concurrent Lyft

Google-zusterbedrijf Waymo gaat voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s samenwerken met Lyft. Laatstgenoemde is een aanbieder van taxiritten en wordt gezien als belangrijke tegenhanger van Uber. Beide bedrijven gaan niet zelf een auto ontwikkelen, maar focussen op de techniek om een voertuig zelfrijdend te maken.

De exacte inhoud van de samenwerking is niet bekendgemaakt, maar wel is duidelijk dat het gaat om de ontwikkeling van autonome technologie. Beide bedrijven zijn hier al geruime tijd bezig en zijn overtuigd van de marktpotentie van deze nieuwe vorm van mobiliteit.

Conflict

John Zimmer is één van de oprichters van Lyft en zei eerder al te verwachten dat over vier jaar het merendeel van hun voertuigen zelfrijdend is. Het bedrijf is een belangrijke concurrent van Uber, terwijl Waymo zelfs een juridisch conflict heeft met de taxidienst. Het aan Google gelieerde bedrijf verwijt Uber dat het geheime informatie zou hebben gestolen. Iets wat de tegenpartij uiteraard tegenspreekt. De rechter deed onlangs uitspraak en verplichtte Uber de vertrouwelijke bestanden zo snel mogelijk terug te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Google start samenwerking met Uber-concurrent Lyft”

Marion van Dijk|03.06.17|00:47

eigenlijk wel makkelijk om van internet verhaaltjes te copiëren, kan ik geen redacteur worden bij taxipro, het merendeel op dit forum heb ik al gelezen op internet of de krant.

Google start samenwerking met Uber-concurrent Lyft | TaxiPro

Google start samenwerking met Uber-concurrent Lyft

Google-zusterbedrijf Waymo gaat voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s samenwerken met Lyft. Laatstgenoemde is een aanbieder van taxiritten en wordt gezien als belangrijke tegenhanger van Uber. Beide bedrijven gaan niet zelf een auto ontwikkelen, maar focussen op de techniek om een voertuig zelfrijdend te maken.

De exacte inhoud van de samenwerking is niet bekendgemaakt, maar wel is duidelijk dat het gaat om de ontwikkeling van autonome technologie. Beide bedrijven zijn hier al geruime tijd bezig en zijn overtuigd van de marktpotentie van deze nieuwe vorm van mobiliteit.

Conflict

John Zimmer is één van de oprichters van Lyft en zei eerder al te verwachten dat over vier jaar het merendeel van hun voertuigen zelfrijdend is. Het bedrijf is een belangrijke concurrent van Uber, terwijl Waymo zelfs een juridisch conflict heeft met de taxidienst. Het aan Google gelieerde bedrijf verwijt Uber dat het geheime informatie zou hebben gestolen. Iets wat de tegenpartij uiteraard tegenspreekt. De rechter deed onlangs uitspraak en verplichtte Uber de vertrouwelijke bestanden zo snel mogelijk terug te geven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Google start samenwerking met Uber-concurrent Lyft”

Marion van Dijk|03.06.17|00:47

eigenlijk wel makkelijk om van internet verhaaltjes te copiëren, kan ik geen redacteur worden bij taxipro, het merendeel op dit forum heb ik al gelezen op internet of de krant.