Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel brengt allrounder Combo Tour op de markt

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel lanceert met de nieuwe Combo Tour een personenvoertuig dat beschikt over veel binnenruimte en inzet op veelzijdigheid. Deze en andere eigenschappen maken de auto ook geschikt voor gebruik als taxi. De Combo Tour is standaard en optioneel voorzien van een reeks moderne technologieën en assistentiesystemen, onder meer op het gebied van parkeren en veilig rijden.

De Opel Combo Tour is beschikbaar in zowel een korte als een lange versie (4,40 meter om 7,75 meter) en met zowel vijf als zeven zitplaatsen. Het interieur is niet alleen ruim opgezet maar ook ingericht op gebruiksvriendelijkheid. De console tussen de stoelen is bijvoorbeeld ruim genoeg om tablets of flessen met een inhoud van 1,5 liter in op te bergen. De portieren zijn voorzien van grote opbergvakken, net als de leuningen van de voorstoelen. Daarnaast zijn er twee boven elkaar geplaatste dashboardkastjes, waarvan de bovenste opvallend fors is omdat de frontairbag in het dak is weggewerkt.

Informatie in gezichtsveld bestuurder

In het voertuig zijn, zowel standaard als optioneel, allerlei technieken en assistentiesystemen aanwezig die goed van pas komen bij het rijden. Zo projecteert het head up-display informatie van de instrumenten in het gezichtsveld van de bestuurder en helpt Active Lane Keep Assist er bij dat de auto in de juiste rijbaan blijft. Forward Collision Alert is een akoestisch en optisch signaal dat waarschuwt voor een naderende aanrijding met een voorligger. Deze technologie wordt gecombineerd met All-Speed Emergency Braking en voetgangersherkenning.

De snelheid en volgafstand van de Opel Combo Tour kan worden geregeld door de Adaptive Cruise Control. De vooraf geselecteerde afstand wordt automatisch aangehouden, maar ook aangepast als de verkeersomstandigheden daar om vragen. De Advanced Park Assist II maakt parkeren makkelijker, net zoals de 180 graden panoramische achteruitkijkcamera bij deze en andere achterwaartse bewegingen assisteert. Verder is het voertuig in staat om verkeersborden te herkennen en om vermoeidheid bij de bestuurder te signaleren en daarvoor een waarschuwing af te geven. Het panoramische dak is optioneel beschikbaar.

Zuinig in het verbruik

Zowel de dieselversie als de benzinevariant heeft directe injectie en turbo, waarbij Opel heeft ingezet op een combinatie van rijcomfort en zuinig brandstofverbruik. De Opel Combo Tour is voorzien van een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor een achttrapsautomaat te kiezen. De Opel Combo Tour mag tot 1.500 kilo aan aanhangwagengewicht trekken. In combinatie met een trekhaak is het voertuig standaard van Trailer Stability Control (TSC) voorzien. Dit systeem is een extra functie om met behulp van het ESP slingerbewegingen van de aanhanger te onderdrukken.

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Opel Combo Tour. Foto: Opel

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.