Chevrolet Bolt EV

Actieradius maakt Chevrolet Bolt geschikt voor taxivervoer

Met de marktintroductie van de Chevrolet Bolt wil autodealer Renses ook taxiondernemers meer keuze geven op het gebied van elektrische voertuigen. Met name zijn ruime actieradius maakt dat de in Nederland nog onbekende Bolt goed inzetbaar is voor taxivervoer.

Renses Alkmaar is gespecialiseerd in elektrische auto’s. Het bedrijf heeft verschillende nieuwe modellen op voorraad, zoals de Opel Ampera E, de Hyundai Ioniq, de Volkswagen E-Golf en de nieuwe Nissan Leaf. “De Opel Ampera E wordt in Amerika als Chevrolet Bolt verkocht, maar de Ampera E is momenteel slecht leverbaar. Omdat er wel vraag is, importeren wij nu de Chevrolet Bolt uit Amerika. Die kunnen wij gewoon uit voorraad leveren”, legt André Renses uit.

Schot in de roos

Een taxiondernemer zal bij de overweging om over te gaan op elektrisch vervoer altijd bekijken wat de actieradius van de auto in kwestie is. Zeker in veel stedelijke gebieden wordt de laadinfrastructuur steeds beter, maar met een taxi wil je zo min mogelijk tijd besteden aan opladen, want dat staat gelijk aan stilstaan. De Chevrolet Bolt is juist daarom een schot in de roos, denkt Renses.

“Met de Chevrolet Bolt kun je 400 kilometer aan een stuk elektrisch rijden. Ik denk dat je daar heel blij van wordt wanneer je als taxichauffeur in Amsterdam of een andere binnenstad aan het werk bent. En dat denken wij niet alleen, want er kloppen al regelmatig taxiondernemers bij ons aan. Zeker op Schiphol en omgeving zijn er heel wat taxichauffeurs die elektrisch willen gaan rijden. De Bolt is echter nog een beetje onbekend en mensen weten eigenlijk niet dat het de tweelingzus van de Ampera E is, dus ze zoeken niet verder als ze weten dat de Ampera E voorlopig is uitverkocht. Maar er is dus wel degelijk een volwaardig alternatief.”

Kilometers maken

De Chevrolet Bolt kan zelfs als Opel Ampera E worden gekocht, zo geeft Renses aan. Het voertuig biedt ruimte aan vijf passagiers. Als actieradius wordt 400 kilometer op een volgeladen accu aangehouden, maar onder optimale omstandigheden kan dat zelfs oplopen tot 530 kilometer. De auto is bij Renses Alkmaar beschikbaar vanaf 45.000 euro inclusief BTW. Er is een Milieu Investerings Aftrek (MIA) van 13.000 euro bruto van toepassing, waarbij het netto bedrag afhangt van de soort onderneming. Leasen kan vanaf ongeveer 600 euro per maand.

“De actieradius van de Bolt is twee keer zo groot als die van andere elektrische auto’s die nu in Nederland beschikbaar zijn”, rekent André Renses voor. “Als je wat wil verdienen op een dag, moet je als taxichauffeurs kilometers kunnen maken. Met de Chevrolet Bolt kan dat. Maar we zijn niet aan merken gebonden en geven altijd advies op maat, zodat de taxiondernemer de elektrische taxi vindt die het beste bij zijn of haar werkzaamheden past.”

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt EV.

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt EV

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

2 reacties op “Actieradius maakt Chevrolet Bolt geschikt voor taxivervoer”

Aristides Garcia|12.04.18|12:13

Auto is te klein voor taxiwerk.

Ton van Dalfsen|17.04.18|10:19

Jammer dat de waarheid in een geplaatste reactie wordt verwijderd. Meneer Renses heeft zeker nooit een taxi naar schiphol genomen met een aantal koffers met z’n 2en