Chrysler Pacifica

Waymo bestelt 62.000 zelfrijdende taxi’s bij Chrysler

Waymo breidt zijn zelfrijdende vloot uit met 62.000 exemplaren van de Chrysler Pacifica Hybrid. Deze zijn bestemd voor de taxidienst met autonome  voertuigen die Waymo aan het ontwikkelen is. De eerste zelfrijdende taxi’s moeten eind dit jaar al gaan rijden.

Afgelopen januari werd al bekend dat Waymo, een zusterbedrijf van Google, duizenden minivans van het genoemde merk en type bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zou gaan bestellen. Nu blijkt dus dat het om 62.000 exemplaren gaat en dat FCA eind dit jaar zal beginnen met leveren. Tot nu toe staat de teller op 600 van deze voertuigen die FCA aan Waymo heeft geleverd.

Lees het hele artikel op ZelfrijdendVervoer.nl

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

1 reactie op “Waymo bestelt 62.000 zelfrijdende taxi’s bij Chrysler”

Rodney Barten|04.06.18|13:20

Ben benieuwd wanneer deze voor het eerst in Amsterdam komt rijden:)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.