Uitvaarttouringcar Beuk

Beuk introduceert uitvaarttouringcar

De inzet van touringcars in plaats van volgwagens bij uitvaarten komt vaker voor. Koninklijke Beuk maakt het met zijn uivaarttouringcar ook mogelijk om de overledene in zijn of haar kist mee aan boord te nemen. 

Beuk spreekt zelf van een ingenieus en innovatief product waarmee direct wordt ingespeeld op een groeiende vraag uit de markt. “Onze touringcars werden al ingezet bij uitvaarten”, legt directeur Monique Beuk uit. “Dit is beduidend voordeliger dan volgauto’s. Vanuit de opkomende vraag of de overledene ook aan boord mocht  hebben wij het initiatief genomen om een uitvaarttouringcar te ontwikkelen.” Die ontwikkeling werd samen met busproducent Van Hool gedaan.

Privacy

Aan boord van de touringcar is plek voor de overledene en 26 nabestaanden. Zij kunnen in meerdere zitjes met tafels plaatsnemen terwijl geblindeerde ramen de privacy waarborgen. Er kunnen foto’s en filmpjes vertoond worden en naar muziek te luisteren die bij de overledene past. Binnen het concept is het ook mogelijk om een route langs een aantal locaties te rijden die in het leven van de overledene een rol hebben gespeeld.

De uitvaarttouringcar beschikt over diverse technologische oplossingen. Beuk: “De benodigde functionaliteiten zoals een verlengde en verzwaarde lift, een bredere middendeur en een veilige baar-bevestiging zijn vereist om uitvaartvervoer professioneel te kunnen verzorgen.”

Respectvolle rijstijl

De chauffeurs zijn speciaal opgeleid om deze vorm van vervoer goed te verzorgen. “De techniek aan boord vereist specifieke kennis en het rijden van een overledene vraagt om een respectvolle rijstijl, de juiste etiquette en inleving in het moment”, aldus het bedrijf. Monique Beuk: “Er is geen tweede kans, de lat ligt hoger dan gebruikelijk. Onze chauffeurs vinden het een eer om een bijdrage te mogen leveren aan iemands laatste reis.”

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

3 reacties op “Beuk introduceert uitvaarttouringcar”

Remi Kemperman|29.05.19|09:05

Is al een oud concept.
Zie http://www.uitvaartbus.com/

Schoonderbeek|30.05.19|11:19

Deze vorm van vervoer is er toch al een paar jaar. Beuk doet nu net of hij het ei uitgevonden heeft.
Ik weet zo niet wie het in Utrecht/Gelderland uitvoert maar zo’n bus rijd al enige jaren.

Ton Van Dalfsen|30.05.19|14:42

Dat klopt, er is al zo’n bus sinds 2002. Mark van der Poel Deventer!