Karhoo

Nieuw platform voor first and last mile per taxi

Foto aangeleverd door Karhoo

Taxi’s zijn bij uitstek geschikt om het eerste en laatste deel van een reis te verzorgen, bijvoorbeeld van een station of luchthaven naar een hotel. En grote bedrijven op het gebied van mobiliteit en toerisme willen hun klanten graag helpen om dat eerste of laatste deel van de reis in te vullen. Karhoo ziet zichzelf als het online platform waar die twee bij elkaar komen. Momenteel is het bedrijf op zoek naar aanbieders van taxivervoer in Nederland, teneinde het aanbod op het platform uit te kunnen breiden.

Als mobiliteitsplatfom is Karhoo naar eigen zeggen niet met andere aanbieders te vergelijken. Aan de ene kant werkt het bedrijf samen met grote bedrijven in sectoren als toerisme en mobiliteit, maar ook met overheden. Anderzijds is er het netwerk van taxibedrijven en  aanbieders van privéchauffeurdiensten. Dit wereldwijde netwerk telt inmiddels 1,8 miljoen voertuigen.

Karhoo ziet zichzelf als het technologische verbindingsstuk tussen beide markten. Het aanbod aan taxivervoer maakt het voor consumenten mogelijk om het eerste en laatste deel van hun reis te boeken en betalen. De partners van Karhoo kunnen hun klanten deze nieuwe dienst aanbieden, terwijl er voor taxibedrijven meer ritten en omzet in het verschiet liggen.

“Op dit moment bouwt Karhoo partnerschappen die in toenemende mate voordelig zullen zijn voor alle betrokken partijen, zowel nu als in de toekomst”, legt Benelux Account Executive Ruben van Soest uit. Karhoo breidt zijn netwerk van partners en taxibedrijven momenteel in meerdere landen uit, waaronder in Nederland.

Belangrijk partnerschap gelanceerd

Recent maakte het bedrijf twee hoogtepunten mee. Afgelopen april won Karhoo de European Startup Prize voor mobiliteit. Deze onderscheiding wordt ondersteund door de Europese Commissie en het Europees Parlement. De prijs is een aanmoediging voor “Europese startups die technologie en innovatie inzetten om schonere, veiligere en meer inclusieve mobiliteit te ontwikkelen, zowel in Europa als daarbuiten.”

Kort nadat deze prijs werd gewonnen, lanceerde Karhoo een belangrijk partnerschap met SNCF, de Franse treinvervoerder. Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe Karhoo te werk gaat. Reizgers op hoge snelheidstreinen kunnen op de website van SCNF, met behulp van de technologie en het netwerk van Karhoo, een taxi boeken en zo het eerste of laatste deel van de reis invullen. Momenteel wordt het aanbod verzorgd vanaf 25 stations en door zo’n 150 taxibedrijven, maar dat aanbod wordt in de loop van dit jaar uitgebreid.

Ritten automatisch aannemen

Passagiers die een taxirit boeken bij één van Karhoo’s partners kunnen de taxi hun locatie zien naderen. Ook kunnen ze direct contact opnemen met de chauffeur, legt Henry Houyvet uit. “De diepe integratie van onze technologie met de ritverdelingsystemen van de taxibedrijven maakt deze innovatieve en verbeterde ervaring voor de gebruikers mogelijk. We werken alleen met taxibedrijven met zo’n ritverdelingsysteem zodat de ritten automatisch kunnen worden aangenomen. Want dat maakt het voor ons mogelijk het aanbod van al die verschillende vervoerders aan te bieden op ons centrale platform. Net als SNCF kunnen onze partners hun eigen klanten toegang geven tot dat platform.”

Toegang tot vraag naar taxiritten

Taxibedrijven die met Karhoo willen samenwerken moeten goed verzekerd, gereguleerd en gecertificeerd zijn. Dat stelt Karhoo in staat de kwaliteit van het taxivervoer te garanderen. “Het aanmelden en onderdeel zijn van ons platform is gratis, waardoor de vervoerders toegang krijgen tot de vraag naar taxiritten van onze partners in de regio waar het taxibedrijf actief is. Ze bepalen zelf hun beschikbaarheid en prijs en de klant krijgt die informatie meteen te zien”, aldus Van Soest.

“Als de rit is afgerond, betalen wij de volledige ritprijs uit aan het taxibedrijf”, vervolgt Van Soest. “Dit is een voor ons cruciaal aspect van de werkwijzen, want zo zorgen we voor een eerlijke en betrouwbare samenwerking met de taxibedrijven. En omdat ze ervoor tekenen een bepaald niveau van dienstverlening te leveren, hopen we er ook aan bij te dragen dat kwaliteit in de markt als geheel verbetert. We werken alleen met bedrijven die hoogwaardige dienstverlening kunnen garanderen en die onze partners vragen. Ook moeten de vervoerders gecertificeerd en gereguleerd zijn. Zo werken we wereldwijd.”

Aanbod in Nederland uitbreiden

Partijen als TCA in Amsterdam, Taxibrainport in Eindhoven en RTC in Rotterdam hebben zich al bij het platform aangesloten. De komende tijd wil Karhoo zijn aanbod van taxivervoer in Nederland verder uitbreiden. “Als we dat doen, wordt ons platform steeds interessanter voor partners als hotelketens, online reisbureaus, overheden, ziekenhuizen en anderen”, vertelt Houyvet. “Eigenlijk alle nationale en internationale bedrijven en organisaties die hun klanten graag een oplossing voor de first and last mile willen bieden via ons platform voor taxivervoer in Nederland.

Karhoo wordt gefinancierd door RCI Bank and Services, de financiële tak van Renault en Nissan. Houyvet onderstreept het belang hiervan. “Dit garandeert namelijk dat we gesteund worden door een grote en stabiele speler in de autosector, en daarmee dat we de ook op de langere termijn actief zullen zijn in de markt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuw platform voor first and last mile per taxi”

Rodney Barten|17.06.19|21:13

De zoveelste in rij…

Nieuw platform voor first and last mile per taxi | TaxiPro
Karhoo

Nieuw platform voor first and last mile per taxi

Foto aangeleverd door Karhoo

Taxi’s zijn bij uitstek geschikt om het eerste en laatste deel van een reis te verzorgen, bijvoorbeeld van een station of luchthaven naar een hotel. En grote bedrijven op het gebied van mobiliteit en toerisme willen hun klanten graag helpen om dat eerste of laatste deel van de reis in te vullen. Karhoo ziet zichzelf als het online platform waar die twee bij elkaar komen. Momenteel is het bedrijf op zoek naar aanbieders van taxivervoer in Nederland, teneinde het aanbod op het platform uit te kunnen breiden.

Als mobiliteitsplatfom is Karhoo naar eigen zeggen niet met andere aanbieders te vergelijken. Aan de ene kant werkt het bedrijf samen met grote bedrijven in sectoren als toerisme en mobiliteit, maar ook met overheden. Anderzijds is er het netwerk van taxibedrijven en  aanbieders van privéchauffeurdiensten. Dit wereldwijde netwerk telt inmiddels 1,8 miljoen voertuigen.

Karhoo ziet zichzelf als het technologische verbindingsstuk tussen beide markten. Het aanbod aan taxivervoer maakt het voor consumenten mogelijk om het eerste en laatste deel van hun reis te boeken en betalen. De partners van Karhoo kunnen hun klanten deze nieuwe dienst aanbieden, terwijl er voor taxibedrijven meer ritten en omzet in het verschiet liggen.

“Op dit moment bouwt Karhoo partnerschappen die in toenemende mate voordelig zullen zijn voor alle betrokken partijen, zowel nu als in de toekomst”, legt Benelux Account Executive Ruben van Soest uit. Karhoo breidt zijn netwerk van partners en taxibedrijven momenteel in meerdere landen uit, waaronder in Nederland.

Belangrijk partnerschap gelanceerd

Recent maakte het bedrijf twee hoogtepunten mee. Afgelopen april won Karhoo de European Startup Prize voor mobiliteit. Deze onderscheiding wordt ondersteund door de Europese Commissie en het Europees Parlement. De prijs is een aanmoediging voor “Europese startups die technologie en innovatie inzetten om schonere, veiligere en meer inclusieve mobiliteit te ontwikkelen, zowel in Europa als daarbuiten.”

Kort nadat deze prijs werd gewonnen, lanceerde Karhoo een belangrijk partnerschap met SNCF, de Franse treinvervoerder. Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe Karhoo te werk gaat. Reizgers op hoge snelheidstreinen kunnen op de website van SCNF, met behulp van de technologie en het netwerk van Karhoo, een taxi boeken en zo het eerste of laatste deel van de reis invullen. Momenteel wordt het aanbod verzorgd vanaf 25 stations en door zo’n 150 taxibedrijven, maar dat aanbod wordt in de loop van dit jaar uitgebreid.

Ritten automatisch aannemen

Passagiers die een taxirit boeken bij één van Karhoo’s partners kunnen de taxi hun locatie zien naderen. Ook kunnen ze direct contact opnemen met de chauffeur, legt Henry Houyvet uit. “De diepe integratie van onze technologie met de ritverdelingsystemen van de taxibedrijven maakt deze innovatieve en verbeterde ervaring voor de gebruikers mogelijk. We werken alleen met taxibedrijven met zo’n ritverdelingsysteem zodat de ritten automatisch kunnen worden aangenomen. Want dat maakt het voor ons mogelijk het aanbod van al die verschillende vervoerders aan te bieden op ons centrale platform. Net als SNCF kunnen onze partners hun eigen klanten toegang geven tot dat platform.”

Toegang tot vraag naar taxiritten

Taxibedrijven die met Karhoo willen samenwerken moeten goed verzekerd, gereguleerd en gecertificeerd zijn. Dat stelt Karhoo in staat de kwaliteit van het taxivervoer te garanderen. “Het aanmelden en onderdeel zijn van ons platform is gratis, waardoor de vervoerders toegang krijgen tot de vraag naar taxiritten van onze partners in de regio waar het taxibedrijf actief is. Ze bepalen zelf hun beschikbaarheid en prijs en de klant krijgt die informatie meteen te zien”, aldus Van Soest.

“Als de rit is afgerond, betalen wij de volledige ritprijs uit aan het taxibedrijf”, vervolgt Van Soest. “Dit is een voor ons cruciaal aspect van de werkwijzen, want zo zorgen we voor een eerlijke en betrouwbare samenwerking met de taxibedrijven. En omdat ze ervoor tekenen een bepaald niveau van dienstverlening te leveren, hopen we er ook aan bij te dragen dat kwaliteit in de markt als geheel verbetert. We werken alleen met bedrijven die hoogwaardige dienstverlening kunnen garanderen en die onze partners vragen. Ook moeten de vervoerders gecertificeerd en gereguleerd zijn. Zo werken we wereldwijd.”

Aanbod in Nederland uitbreiden

Partijen als TCA in Amsterdam, Taxibrainport in Eindhoven en RTC in Rotterdam hebben zich al bij het platform aangesloten. De komende tijd wil Karhoo zijn aanbod van taxivervoer in Nederland verder uitbreiden. “Als we dat doen, wordt ons platform steeds interessanter voor partners als hotelketens, online reisbureaus, overheden, ziekenhuizen en anderen”, vertelt Houyvet. “Eigenlijk alle nationale en internationale bedrijven en organisaties die hun klanten graag een oplossing voor de first and last mile willen bieden via ons platform voor taxivervoer in Nederland.

Karhoo wordt gefinancierd door RCI Bank and Services, de financiële tak van Renault en Nissan. Houyvet onderstreept het belang hiervan. “Dit garandeert namelijk dat we gesteund worden door een grote en stabiele speler in de autosector, en daarmee dat we de ook op de langere termijn actief zullen zijn in de markt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuw platform voor first and last mile per taxi”

Rodney Barten|17.06.19|21:13

De zoveelste in rij…