Uber Green

Elektrische taxidienst Uber beleeft primeur in Nederland

Nederland is het eerste land waar de nieuwe dienst Uber Green wordt uitgerold. Dit initiatief moet het voor consumenten makkelijker maken om een elektrische taxi te nemen, terwijl het ook een drempel moet wegnemen voor taxiondernemers om elektrisch te gaan rijden.

Uber geeft aan dat de nieuwe dienst past in de visie om “verantwoordelijke en milieuvriendelijke opties aan te bieden aan passagiers en elektrisch rijden in Nederland te stimuleren.” Daarvoor wordt samengewerkt met energieleverancier Vandebron. Klanten kunnen in de app voor de optie kiezen om in een volledig elektrisch voertuig te worden vervoerd. Daar komt wel een meerprijs bij kijken ten opzichte van UberX, “die ten goede komt aan het stimuleren van elektrisch autogebruik.”

Per direct beschikbaar

Het stimuleren van taxichauffeurs om volledig elektrisch te gaan rijden komt ook terug in de samenwerking met Vandebron. Alle chauffeurs die elekrtrisch rijden, krijgen een laadpas voor duizend ‘gratis groene kilometers’ aangeboden. Vandebron spant zich daarnaast in om het opladen van elektrische auto’s volledig groen en goedkoop te maken. Uber Green is per direct beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam en wordt daarna uitgerold in alle steden waar Uber in Nederland actief is. Elke taxi die in het kader van deze dienst wordt geboekt is uitgerust met een veiligheidsscherm tussen chauffeur en de passagier achterin.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

5 reacties op “Elektrische taxidienst Uber beleeft primeur in Nederland”

Taxi Vlug|24.06.20|14:26

UberX en een meerprijs betalen. Laat me niet lachen.

Simone Berkelmans|24.06.20|16:45

Frapant dat dit nieuws op 24 Juni, nationaal naar buiten komt en op 23 Juni het nieuws van Rotterdamse chauffeurs uitgesloten van degelijke en noodlijdende hulp, om verder bestaansrecht te hebben, na de Corona…Of zou Corona niet meer weg gaan…Volgens het nieuwsbericht van TAXIPRO over UBER electrisch niet! Uber 3.0 heeft de middelen, financiele, om al hun groene taxi’s uit te rusten met plastic tegen aerosolen! DIT STINKT NAAR handel met VOORBEDACHTEN rade! Jongens doe je onderzoek, dit meurt!

Simone Berkelmans|24.06.20|16:49

Dit moet uitgezocht worden… Ik vind het prima dat branche’s onder de loep worden genomen en verbeterd worden met transparantie en inmenging van publiek en branche! Dit ruikt naar corruptie op zeer grote schaal… Vooral in een tijd dat alle aandacht naar die HOAX maatregelen uitgaan! Dit gaat niet alleen Rotterdam aan, dit raakt alle gemeenten in Nederland! Zoveel Branches worden nu keihard geraakt en omgegooid. Meteen staan er MULTINATIONALS OP die het wel even oplossen, SCHANDE!

Peter Schouten|24.06.20|20:46

De chauffeur mag een vermogen uitgeven voor een ev en krijgt als bonus een korting van 20% (met een max van €3000), toch wel 1000 gratis km laadstroom en een ritopbrengst van wel twee hele euro’s hoger dan bij Uber X?? Wat wordt ie daar wijzer van??

Ali Ates|27.06.20|21:53

Arme meid laat je niet gek maken he. If you cant beat it goin it. Je kan gewoon uber en straattaxi telijk ook doen.