Regiotaxi Zeeland.
Schouwen-Duiveland

Gemeente Schouwen-Duiveland start proef met flextaxi

Foto ter illustratie. Foto: Provincie Zeeland/Mechteld Jansen

De gemeente Schouwen-Duivenland en de provincie Zeeland zijn deze week gestart met een nieuwe vorm van openbaar vervoer, dat meldt Omroep Zeeland. De introductie van de “flextaxi” in de regio Kop van Schouwen biedt reizigers een nieuwe mogelijkheid: vervoer van speciale haltes naar andere haltes of vervoershubs. 

In tegenstelling tot traditionele taxidiensten, waarbij passagiers rechtstreeks van huis worden opgehaald, vereist de flextaxi dat reizigers zich naar aangewezen ophaalpunten begeven, waar zij kunnen instappen. Vanaf deze punten worden ze vervoerd naar diverse bestemmingen of andere vooraf bepaalde ophaalpunten. Reizigers moeten een rit met de deeltaxi tenminste twee uur voor vertrek reserveren.

Om de bereikbaarheid van kleinere dorpsgemeenschappen te verbeteren gaan Zeeuwse gemeenten en de provincie op zoek naar alternatieve vervoersoplossingen. “Samen met de provincie zijn we een kleinschalige test met de flextaxi gestart om praktijkervaring op te doen met deze flexibele vorm van openbaar vervoer”, stelt de gemeente Schouwen-Duiveland op haar website.

De lancering van de flextaxi komt voort uit een grondige evaluatie van het huidige openbaar-vervoerssysteem in Zeeland. Met name de rendabiliteit van diverse buslijnen is nader onderzocht. Deze evaluatie heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe regionale mobiliteitstrategie voor de provincie. Naar verwachting wordt deze in 2025 geïmplementeerd.

Kosten

De flextaxi kost ongeveer even veel als de bus. Het opstaptarief is ongeveer een euro en daar kom zeventien cent per kilometer bij. Een belangrijk verschil is dat het niet mogelijk is om op een ov-chipkaart te reizen met de flextaxi. Het is alleen mogelijk om in de flextaxi zelf te betalen met contant geld of de pinpas.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Schouwen-Duiveland start proef met flextaxi | TaxiPro
Regiotaxi Zeeland.
Schouwen-Duiveland

Gemeente Schouwen-Duiveland start proef met flextaxi

Foto ter illustratie. Foto: Provincie Zeeland/Mechteld Jansen

De gemeente Schouwen-Duivenland en de provincie Zeeland zijn deze week gestart met een nieuwe vorm van openbaar vervoer, dat meldt Omroep Zeeland. De introductie van de “flextaxi” in de regio Kop van Schouwen biedt reizigers een nieuwe mogelijkheid: vervoer van speciale haltes naar andere haltes of vervoershubs. 

In tegenstelling tot traditionele taxidiensten, waarbij passagiers rechtstreeks van huis worden opgehaald, vereist de flextaxi dat reizigers zich naar aangewezen ophaalpunten begeven, waar zij kunnen instappen. Vanaf deze punten worden ze vervoerd naar diverse bestemmingen of andere vooraf bepaalde ophaalpunten. Reizigers moeten een rit met de deeltaxi tenminste twee uur voor vertrek reserveren.

Om de bereikbaarheid van kleinere dorpsgemeenschappen te verbeteren gaan Zeeuwse gemeenten en de provincie op zoek naar alternatieve vervoersoplossingen. “Samen met de provincie zijn we een kleinschalige test met de flextaxi gestart om praktijkervaring op te doen met deze flexibele vorm van openbaar vervoer”, stelt de gemeente Schouwen-Duiveland op haar website.

De lancering van de flextaxi komt voort uit een grondige evaluatie van het huidige openbaar-vervoerssysteem in Zeeland. Met name de rendabiliteit van diverse buslijnen is nader onderzocht. Deze evaluatie heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe regionale mobiliteitstrategie voor de provincie. Naar verwachting wordt deze in 2025 geïmplementeerd.

Kosten

De flextaxi kost ongeveer even veel als de bus. Het opstaptarief is ongeveer een euro en daar kom zeventien cent per kilometer bij. Een belangrijk verschil is dat het niet mogelijk is om op een ov-chipkaart te reizen met de flextaxi. Het is alleen mogelijk om in de flextaxi zelf te betalen met contant geld of de pinpas.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.